Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

"Όποιος εξοικονομεί ρεύμα, βοηθάει τις ένοπλες δυνάμεις": ποιοι και πότε το είπαν, και γιατί ΔΕΝ ισχύει σήμερα!

Οι ηλίθιοι/εγκληματίες Ευρωκράτες έχουν κάνει την ενέργεια είδος πολυτελείας, οδηγώντας ολοταχώς τις οικονομίες σε ύφεση. Προκειμένου να προσπαθήσουν να βγάλουν το χειμώνα χωρίς να τους γεμίσουν "πίσσα και πούπουλα" οι παγωμένοι καταναλωτές, έχουν θέσει ως στόχο για τις χώρες-μέλη ένα επίπεδο πλήρωσης των αποθηκών φυσικού αερίου 80% έως το τέλος Σεπτεμβρίου και 90% έως το τέλος του έτους. Είχαμε δει πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Gas Infrastructure Europe/Aggregated Gas Storage Inventory, ήδη στο τέλος Ιουλίου η πλήρωση των αποθηκών είχε φθάσει στο 69,3% και στις 23/8/2022 έχουν φθάσει στο 78,05%, συνεπώς ο στόχος για το τέλος Σεπτεμβρίου θα καλυφθεί ήδη πριν το τέλος Αυγούστου.

Η Γερμανία έχει τους δικούς της στόχους: 75% πληρότητα στις 1/9, 85% στις 1/10 και 95% στις 1/11. Ήδη στις 23/8 έχει φθάσει στο 81,07%, συνεπώς έχει υπερκαλύψει τον 1ο στόχο και φαίνεται πως θα υπερκαλύψει γρήγορα και το 2ο.

Όμως, ας δούμε καλύτερα τα απόλυτα νούμερα: το 81,07% αντιστοιχεί σε 197,8961TWh, συνεπώς ακόμα κι αν φθάσει στο 100% πληρότητα το Νοέμβριο, θα έχει αποθηκεύσει 244TWh. Όπως βλέπουμε στο πιο πάνω γραφικό απ' το Clean Energy Wire, η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου το 2021 ήταν 3258PJ, που αντιστοιχεί σε 905TWh. Η πλήρης αποθηκευτική ικανότητα επομένως αντιστοιχεί στο 27% των αναγκών και μπορεί να είναι μια ασπιρίνη στον πονοκέφαλο, αλλά ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα εφοδιασμού της Γερμανίας, καθώς θεωρητικά αντιστοιχεί σε 3,27 μήνες, αλλά με την αυξημένη ζήτηση του χειμώνα το πολύ για ένα δίμηνο να φθάσει.

Αν λοιπόν διακοπεί πλήρως η ροή του Ρωσικού αερίου το χειμώνα, η Γερμανία θα παγώσει. Το ίδιο θα συμβεί σ' όλες τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, που εξαρτώνται απ' το Ρωσικό αέριο. Για να μην παγώσουν, θα πρέπει το όποιο διαθέσιμο αέριο να κατευθυνθεί στη θέρμανση κατοικιών και δεν θα περισσεύει για τη βιομηχανία, η οποία θα πρέπει να στραφεί στην αντικατάσταση του φυσικού αερίου με ηλεκτρισμό. Κι αν έχουμε κανένα "dark doldrum", θα γελάσει κάθε πικραμένος με την "επιτυχία" της Energiewende, της τεχνικά ηλίθιας ενεργειακής μετάβασης σε σύστημα ηλεκτροδότησης με πολλά αιολικά και φ/β.

Κατόπιν αυτού μην απορήσετε αν το φθινόπωρο, και πολύ περισσότερο το χειμώνα, δείτε να γεμίζει η Γερμανία με ενημερώσεις σαν της πιο κάτω αφίσας, που είχαν κυκλοφορήσει οι ...

Ναζί στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο: "Όποιος εξοικονομεί ρεύμα, βοηθάει τη Βέρμαχτ".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Στο κάτω τμήμα η αφίσα γράφει στα τσέχικα: "Όποιος εξοικονομεί ρεύμα βοηθάει τις ένοπλες δυνάμεις" και το σημερινό αντίστοιχο θα μπορούσε να είναι "βοηθάει τους ξεπουλημένους πολιτικούς", τους σύγχρονους Οικο-Ναζί, που με προσχήματα όπως κάποια "πανδημία" ή "κλιματική κρίση" κάνουν πλέον ευθεία επίθεση στο βιοτικό μας επίπεδο, στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα.

Ανομολόγητος στόχος τους η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κι η μετατροπή όσων απομείνουν σε νεοκολλήγους μιας άθλιας νεοφεουδαρχίας, που θα υπηρετούν εκείνες ακριβώς τις ελίτ που έχουν βαλθεί ν' αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις γης και μετατρέπονται στους σύγχρονους μεγαλοτσιφλικάδες.

Κλείστε λοιπόν τα φώτα το βράδυ, αυτά που πλέον ξοδεύουν ελάχιστο ρεύμα αν οι λάμπες είναι led, προκειμένου κάποιοι άλλοι να μπορούν να ταξιδεύουν ανενόχλητοι με τα ιδιωτικά τους τζετ, ακόμα και για διαδρομές 15 λεπτών της ώρας. Δουλέψτε υπερωρίες για να πληρώσετε το λογαριασμό του φυσικού αερίου, προκειμένου να υπηρετήσετε τους σχεδιασμούς αυτών που συνωστίζονται κάθε χρόνο στο Νταβός και συνωμοτούν σε βάρος σας. Ή, σε κάθε άλλη περίπτωση, "πάρ'τε τους με τις πέτρες", όπως είχε πει ο ΓΑΠ ...


4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι δυτικοί πολίτες έχουν θηλυκοποιηθεί και ευνουχιστεί, έχουν υποστεί ολική πλύση εγκεφάλου.... Κι αυτό έχει γίνει με σχέδιο. Θυμάστε την ατάκα "καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται"; Ύπουλη ατάκα, κατευθείαν από τους κοινωνικούς μηχανικούς της μασωνίας.... Βία είναι και η οικονομικοπολιτική βία.... Επίσης, βία είναι και η αστυνομική/δικαστική βία, όταν επιβάλλει τιμωρίες σε εγκληματίες... Αλλά δε τη καταδικάζουμε αυτή, γιατί πρέπει να ασκείται βία για να εμποδίζεται το έγκλημα και να τιμωρούνται οι ένοχοι.... Η βία δεν είναι πάντα κακή. Υπάρχουν φορές που όντως όχι μόνο πρέπει να τους πάρουμε με τις πέτρες, αλλά πρέπει να στήσουμε γκιλοτίνες όπως στη Γαλλική επανάσταση και να περάσουμε όλο το πολιτικοοικονομικο, δημοσιογραφικό, και δικαστικό κατεστημένο.... Αλλά άμα τα πεις αυτά στο μέσο μασκοφορεμένο 4πλά εμβολιασμένο τηλεορασόπληκτο, σε κοιτάει σαν εξωγήινο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://thessaliaeconomy.gr/blog/energeia/bloomberg-i-eyropi-ekapse-280-dis-eyro-se-epidotiseis
    οι ¨σωτηρες¨ της Ευρωπης, υπαλληλακια των εταιριων σιγα μη δουμε προκοπη απ' αυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.capital.gr/bloomberg-view/3654759/o-ilektrikos-tromos-tou-xeimona

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν διαλύσει τα πάντα. Απέτυχαν παντού, έπρεπε ήδη να 'χουν φύγει.

      Διαγραφή