Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Το κάνουν σκόπιμα; Η πολιτική της ΕΕ αυξάνει διαρκώς την τιμή του .... και του ...δεν φαντάζεστε ποιου!

Οι ηλίθιοι/εγκληματίες Ευρωκράτες έχουν καταφέρει να κάνουν την ενέργεια είδος πολυτελείας, οδηγώντας ολοταχώς τις οικονομίες σε ύφεση. Προκειμένου να προσπαθήσουν να βγάλουν το χειμώνα χωρίς να τους γεμίσουν "πίσσα και πούπουλα" οι παγωμένοι καταναλωτές, έχουν θέσει ως στόχο για τις χώρες-μέλη ένα επίπεδο πλήρωσης των αποθηκών φυσικού αερίου 80% έως το τέλος Σεπτεμβρίου και 90% έως το τέλος του έτους. Ήδη στο τέλος Ιουλίου η πλήρωση των αποθηκών έχει φθάσει στο 69,3%, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Gas Infrastructure Europe/Aggregated Gas Storage Inventory, που βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα.

Μένει ένα 10,7% να καλυφθεί μέσα στον Αύγουστο και στην πράξη αυτό σημαίνει πως διατηρείται τεχνητά μια αυξημένη ζήτηση για φυσικό αέριο σε μια εντελώς ρηχή αγορά, όπου μετά την τεχνητή έλλειψη του φθηνού Ρωσικού αερίου δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες για όλους.

Ως τελικό αποτέλεσμα, η αυξημένη ζήτηση ωθεί διαρκώς όλο και πιο ανοδικά την τιμή του φυσικού αερίου: τον Ιούλιο η πολιτική κατάφερε μηνιαία αύξηση της τιμής ...

του φυσικού αερίου 75%, η ετήσια αύξηση έφθασε ακόμα και στο απίστευτο 904% και η διαγραμματική εικόνα δείχνει χρηματιστηριακή προδιάθεση να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα πάνω των 200€/MWh, κοιτώντας και προς τα 300!

Κατόπιν αυτού και οι spot τιμές LNG στην Ασία εκτοξεύτηκαν τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, καθώς οι εισαγωγείς διαγκωνίζονται για φορτία ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

 

Κανείς ωστόσο δεν θέλει να μείνει τον ερχόμενο χειμώνα χωρίς ενέργεια και αν δεν βρίσκει φυσικό αέριο, μπορεί να βρει κάρβουνο! Δείτε στο πιο πάνω διάγραμμα, για την τιμή του κάρβουνου στα Ευρωπαϊκά λιμάνια ARA (Άμστερνταμ/Ρότερνταμ/Αμβέρσα), πώς η αυξημένη ζήτηση έχει εκτοξεύσει την τιμή, την έχει κάνει κυριολεκτικά πύραυλο! Ήδη στη Γερμανία  (Κάτω Σαξονία, μεταξύ Ανόβερου και Μπράουνσβαϊγκ) επανήλθε σε λειτουργία το λιθανθρακικό εργοστάσιο Mehrum (690MW), που μόλις στο τέλος 2021 είχε οδηγηθεί σε παροπλισμό, για τη "σωτηρία του πλανήτη" βεβαίως-βεβαίως. Είναι προφανές πως ουδείς ενδιαφέρεται πλέον για τις εκπομπές CO2: αφήνουν το Μητσοτάκη να "σώσει τον πλανήτη", χαντακώνοντας ακόμα μια φορά τους Έλληνες ...

Το πιο ωραίο σας το έχω για το τέλος: έχουμε σε λειτουργία πέντε (5) απ' τις 7 λιγνιτικές μονάδες, αλλά, βεβαίως, όχι για να πέσει η τιμή του ηλεκτρισμού! Οι μονάδες δουλεύουν επειδή οι μεγάλες πόλεις άνοιξαν τα κλιματιστικά! Και οι λιγνιτικές δεν υποκαθιστούν φυσικό αέριο, καθώς κάνουμε σταθερά εξαγωγές ηλεκτρισμού! Το άκρον άωτον της κερδοσκοπίας στις πλάτες μας, καθώς η τιμή του ηλεκτρισμού διαρκώς τραβάει την ανηφόρα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου