Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Δεν φαντάζεστε τι συνέβη όταν οι Γερμανοί βγήκαν μαζικά για ψώνια! Τρόμος για το μεγάλο φιάσκο της Energiewende.

Το ιστολόγιο ασχολείται χρόνια με το μεγάλο φιάσκο της Energiewende, της ενεργειακής μετάβασης σε σύστημα ηλεκτροδότησης βασισμένο σε αιολικά & φ/β, χωρίς πυρηνικά, χωρίς λιθάνθρακα, χωρίς φυσικό αέριο και χωρίς λιγνίτη. Η τεχνική ανοησία της κατάργησης της έννοιας του φορτίου βάσης παίρνει πλέον την εκδίκησή της αυτές τις μέρες, καθώς τρόμος πλανάται τόσο στους διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού όσο και στην ίδια τη Γερμανική κυβέρνηση! Κι ο Γερμανός Καγκελάριος έφθασε στον έσχατο εξευτελισμό να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Siemens Energy στο Mülheim an der Ruhr και να φωτογραφηθεί δίπλα στην περίφημη αντλία του αγωγού Nord Stream 1, που επισκευαζόταν στον Καναδά, περίπου παρακαλώντας τη Ρωσία να ξαναρχίσει τη ροή αερίου στον αγωγό (η φωτογραφία από τη Handelsblatt).

Η αιτία για τον τρόμο ΔΕΝ είναι πλέον η πιθανολογούμενη διακοπή της ροής του Ρωσικού φυσικού αερίου τον ερχόμενο χειμώνα! Η αιτία είναι πως ενόψει του χειμώνα οι Γερμανοί πολίτες ξεκίνησαν τα ψώνια για την περίπτωση που τα σπίτια τους δεν θα ζεσταίνονται με το Ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ δεν θα έχουν ούτε και ζεστό νερό χρήσης. Και ποια είναι η προσιτή εναλλακτική λύση σε συστήματα θέρμανσης σπιτιών και ζεστού νερού χρήσης; Προφανώς δεν είναι οι πανάκριβες αντλίες θερμότητας, δεν είναι οι καυστήρες βιομάζας (pellets), δεν είναι τα ενεργειακά τζάκια, δεν είναι ούτε και τα επικίνδυνα μαγκάλια.

Είναι, βεβαίως, τα ηλεκτρικά σώματα, διαφόρων τύπων! Και οι ταχυθερμοσίφωνες! Ωστόσο πρόκειται ακριβώς για το σύστημα θέρμανσης που η σχετική μελέτη του Εργαστηρίου Ατμοκινητήρων και Λεβήτων ΕΜΠ το Δεκέμβριο 2021 θεωρεί ως πιο ακριβό, όπως βλέπουμε στο διάγραμμα. Αυτό που δεν φαίνεται στο διάγραμμα είναι πως πρόκειται για το σύστημα που έχει το μικρότερο κόστος αρχικής δαπάνης/επένδυσης για τον καταναλωτή. Είναι ακριβώς η ίδια λογική που κάνει τους κατοίκους της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας να ζεσταίνονται το χειμώνα με τα κλιματιστικά, αφού τα έχουν έτσι κι αλλιώς για το καλοκαίρι.

Ο τρόμος πλέον είναι στο τι θα συμβεί αν ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ ...

οι Γερμανοί βάλουν μαζικά στη πρίζα τα ηλεκτρικά σώματα και τους ταχυθερμοσίφωνες! Τα φ/β έκαναν, για τρίτο μήνα στη σειρά, νέο ρεκόρ παραγωγής τον Ιούλιο 2022 κι έγιναν η 2η πιο σημαντική πηγή ηλεκτρισμού, πίσω μόνο απ' το λιγνίτη. Κι οι Γερμανοί θέλουν ν' αυξήσουν με ταχύ ρυθμό τις εγκαταστάσεις φ/β, ώστε τα τωρινά 62,51GW (Ιούνιος 2022) να αυξηθούν σε 215GW μέχρι το 2030. Αλλά όσα φ/β κι αν βάλουν, ένα χειμωνιάτικο βράδυ τα φ/β θα δίνουν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ! Και πολύ κοντά ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ θα είναι και τα αιολικά, καθώς στις μεγάλες παγωνιές ο Αίολος ψάχνει κι αυτός για πάπλωμα! Σκεφθείτε τώρα σ' αυτό το περιβάλλον να βάλουν και "το κερασάκι στη τούρτα", τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πρίζα!

Χωρίς πυρηνικά πλέον, χωρίς φυσικό αέριο, χωρίς αιολικά και φ/β, το μπλακάουτ είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο! Κατόπιν αυτού περιμένουμε το stress test του ηλεκτρικού συστήματος, που θα παρουσιαστεί προς το τέλος Αυγούστου, να καταδείξει την αναγκαιότητα να υπάρχει το χειμώνα ΦΟΡΤΙΟ ΒΆΣΗΣ στο Γερμανικό σύστημα ηλεκτρισμού. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να καίμε στην Ελλάδα λιγνίτη όχι βεβαίως "για να πέσουν οι τιμές του ρεύματος", όπως λένε οι κυβερνητικοί απατεώνες, αλλά για να εξάγουμε φορτίο βάσης στη Δυτική Ευρώπη μέσω Ιταλίας!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Τα πυρηνικά της Γαλλίας σταδιακά βγαίνουν εκτός λειτουργίας, είτε από βλάβες είτε για συντηρήσεις και τον Ιούλιο 2022 έδωσαν μόλις 18,71TWh (σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Fraunhofer, που αντλεί δεδομένα του Entso-e). Πρόκειται για τη μικρότερη παραγωγή απ' το 2015, καθώς ήταν διαθέσιμα περί τα 25GW, από συνολική εγκατεστημένη ισχύ 61,37GW (σύμφωνα με στοιχεία του World Nuclear Association). Η Δυτική Ευρώπη έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα έλλειψης φορτίου βάσης κι αυτό είναι που έχει εκτοξεύσει τις τιμές ηλεκτρισμού. Αλλά η έλλειψη φορτίου βάσης δεν έπεσε ξαφνικά απ' τον ουρανό: είναι το αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής της ΕΕ και των ντόπιων μαριονεττών της. Των υπερφίαλων και ανερμάτιστων καραγκιόζηδων, που στις 22 Νοεμβρίου 2021 έλεγαν πως "Η απόφαση να φύγουμε από τον λιγνίτη είναι απόφαση η οποία δεν έχει επιστροφή" και τον Ιούλιο έτρεξαν να κάνουν μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα για "επιστροφή στο λιγνίτη", καθώς η Γερμανία χρειάζεται κατεπειγόντως να πάρει φορτίο βάσης από κάθε αποικία χρέους ...

Θαυμάστε το μέγα κατόρθωμα της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ! Ένα μπλακάουτ το χειμώνα στη Γερμανία θα κινδυνεύει να προκαλέσει ντόμινο μπλακάουτ σ' όλη την Ευρώπη! Θα θέσει σε κίνδυνο την ευστάθεια του δικτύου σ' όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο κι οι διαχειριστές θα υποχρεωθούν να ενεργοποιήσουν τις προστασίες του δικτύου, κόβοντας αυτοί το ρεύμα σε επιλεγμένες περιοχές, προκειμένου να προστατεύσουν το σύστημα από πλήρη κατάρρευση. Και τα μπουκωμένα μέχρι αηδίας Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης θα διαδίδουν πως "φταίει ο κακός ο Ρώσος", "φταίει ο κακός μας ο καιρός", προκειμένου να μη μας πουν ποτέ πως αποκλειστικός υπεύθυνος είναι οι πολιτικοί!

 

 


2 σχόλια:

 1. "Η απόφαση να φύγουμε από τον λιγνίτη είναι απόφαση η οποία δεν έχει επιστροφή" και τον Ιούλιο έτρεξαν να κάνουν μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα για "επιστροφή στο λιγνίτη.

  Δε νομίζω να πρόκειται περί κωλοτούμπας , το διευκρινίζουν άλλωστε και στα ζά για να το εμπεδώσουν στο παρακάτω πρόσφατο βιντεάκι της ΔΕΗ.

  "Συχνά ακούγεται ότι για να μειωθεί το κόστος στην ενέργεια, θα χρειαστεί να επιστρέψουμε στην «εποχή του λιγνίτη».

  Ο λιγνίτης, όμως, παραμένει ακριβός και την περίοδο αυτή χρησιμοποιείται ως εφεδρεία για να καλύψει θέματα επάρκειας....."

  Επάρκειας ποιών όμως οέο;

  https://www.youtube.com/watch?v=kSVBISMnj8s&ab_channel=deigr

  Το κερασάκι στην τούρτα είναι όταν ήμουν σε έναν φίλο τις προάλλες και έπαιζε στην τηλεόραση το δελτίο ειδήσεων του STAR.
  Είχε λοιπόν ένα δημοσιογράφο που έκανε ρεπόρτάζ στο σταθμό του Κηφισού.Εκεί ένας τύπος γύρω στα 25 του δήλωσε ότι ήρθε από το εξωτερικό και έκανε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ να φτάσει από Αγγλία χρησιμοποιώντας τραίνα και λεωφορεία.
  Στην ερώτηση του δημοσιογράφου , γιατί επέλεξε αυτά τα μέσα και όχι το αεροπλάνο απάντησε ότι το έκανε συνειδητα (δηλαδή έχασε τέσσερις+τέσσερις ημέρες σε σύνολο δεκαπέντε) γιατι είναι ένθερμος οπαδός της πράσινης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής....

  GRETA ΑΚΟΥΣ ;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επάρκειας των Δυτικοευρωπαίων ασφαλώς και δη των Γερμανών, που κατέστρεψαν την ηλεκτροπαραγωγή όλης της ΕΕ για να πουλάνε αυτοί ανεμογ@@ήτριες & φ/β και τώρα ψάχνουν για φορτίο βάσης όπου το βρουν. Μια σοβαρή ΓΕΝΟΠ θα τους είχε ήδη πάρει το σκαλπ και θα τους είχε στείλει στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
  Όσο για τον τύπο στα ΚΤΕΛ, πιο αφελής πεθαίνεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή