Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Θάνατοι "από" ή "με" κορονοϊό: η ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει πως στη χώρα εκτός από κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε αντιπολίτευση.

Την Πέμπτη 11/8/2022 η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία θανάτων για την περίοδο 1η έως 26η εβδομάδα του 2022, που καλύπτει το διάστημα 3/1/2022 - 3/7/2022. Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια από διάφορες αιτίες, περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19. Βεβαίως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θάνατοι οφείλονται στον κορονοϊό, αφού οι εκθέσεις του ΕΟΔΥ καταγράφουν μόνο θανάτους "με" κι όχι "από" τον ιό. Η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ έχει μετατρέψει τις νοσηλευτικές δομές σε παγίδες θανάτου, καθώς πολλοί ανέρρωσαν απ' τον κορονοϊό, αλλά κατέληξαν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις πρώτες είκοσι έξι (26) εβδομάδες του 2022 (3/1/2022 – 3/7/2022) ανήλθαν σε 73.835 (37.126 άνδρες και 36.709 γυναίκες), ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (4/1/2021 – 4/7/2021) είχαν ανέλθει σε 69.357 (35.569 άνδρες και 33.788 γυναίκες) σημειώνοντας αύξηση κατά 4.478 θανάτους (6,46%). Σε σχέση με το μέσο όρο των πρώτων είκοσι έξι (26) εβδομάδων των ετών της εξαετίας 2016 – 2021, που ήταν 64.355 θάνατοι, σημειώθηκε αύξηση κατά 9.480 θανάτους (14,73%). Έργο των "αρίστων" κι αυτό, ένα ακόμα που πιστοποιεί την παταγώδη αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα: πανδημία, πυρκαγιές, ενέργεια, πληθωρισμό, τι να πρωτομετρήσει κανείς!

Μέσα στον Ιούνιο σημειώθηκε ραγδαία μείωση των καταγραφόμενων θανάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Παρόλα αυτά, η ψαλίδα των ...

επιπλέον θανάτων άνοιξε κι άλλο σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ανέφερε 9.248 θανάτους, ενώ τώρα έχουμε 9.480. Άγνωστο βεβαίως κατά πόσο είναι αληθή τα στοιχεία, καθώς οι "αναφερόμενοι" θάνατοι αυξομειώνονται ανάλογα με τις εκάστοτε σκοπιμότητες της κυβέρνησης. Η αυξημένη θνησιμότητα ΔΕΝ οφείλεται στον κορονοϊό, ή έστω αποκλειστικά στον κορονοϊό, αλλά, φυσικά, ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να ψάξει πού οφείλεται. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η "Δικαιοσύνη". Όλοι τους συνεχίζουν μέσα σε μια νιρβάνα ηθικής παρακμής. Και φυσικά η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει πως στη χώρα εκτός από κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε αντιπολίτευση, μια που συνεχίζεται η "μούγκα στη στρούγκα" για μια "πανδημία" που όλο και περισσότερο δείχνει κατασκευασμένη

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Τα συγκρινόμενα διαστήματα των ετών 2021 και 2022 αντιστοιχούν σε διαφορετικές φάσεις των κυμάτων, όπως δείχνει το πιο πάνω διάγραμμα. Εκείνο που είναι εντελώς χαρακτηριστικό βέβαια στο πιο πάνω διάγραμμα, είναι η απότομη μείωση των καταγραφόμενων θανάτων από το Μάιο, καθώς οι εκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος φαίνονται να υπερισχύουν της κοινής λογικής: θυμίζω πως την άνοιξη 2020 με λίγες εκατοντάδες κρούσματα και απειροελάχιστες καταγραφές θανάτων μας φόρεσαν μάσκες και μας έκλεισαν σε λοκντάουν, ενώ τώρα με μερικές χιλιάδες κρούσματα και περισσότερους "αναφερόμενους" θανάτους πήραν πίσω όλα τα μέτρα κι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται ελεύθερα. Μόνο τους υγειονομικούς, που έθεσαν σε αναστολή εργασίας, δεν εννοούν να επαναφέρουν στις δουλειές τους: άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αλαζονείας και μισαλλοδοξίας.

Η διαχείριση της πανδημίας μετά το Πάσχα απέδειξε ξεκάθαρα πως τα μέτρα δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά είναι μέτρα αυταρχισμού, στο πλαίσιο πρόληψης των αντιδράσεων για τη διοχέτευση τεραστίων ποσών, αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε εντελώς συγκεκριμένους μονοψήφιους αποδέκτες. Κάτι που δεν θα ήταν ποτέ εύκολο σε περιόδους ομαλότητας και, κυρίως, σε περιόδους που θα υπήρχε στοιχειώδης αντιπολίτευση, σε περιόδους που ο Τύπος δεν θα ήταν μπουκωμένος μέχρι αηδίας, σε περιόδους που η Δικαιοσύνη θα λειτουργούσε ως πυλώνας της Δημοκρατίας.

Από τις 11/7/2022, σε μια επίδειξη αλαζονείας και πλήρους αδιαφάνειας, η κυβέρνηση διέκοψε την καθημερινή ανακοίνωση των στοιχείων και πλέον δίνει εβδομαδιαίες "εκθέσεις", με πολύ λιγότερα στοιχεία. Η πρακτική τους επιβεβαιώνει πως η χώρα επί Μητσοτάκη διαρκώς κατρακυλά στις λίστες της Διεθνούς Διαφάνειας, (αλλά, βεβαίως, αυτό ωχριά μπροστά στο σκάνδαλο των υποκλοπών). Ωστόσο κι από αυτή την ελάχιστη δημοσιοποίηση προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, για τον τρόπο που η κυβέρνηση, αδιαφορώντας πλήρως για τη δημόσια υγεία, διασπείρει συνειδητά τον κορονοϊό., πιθανά για να επιβάλει νέο κύμα ναζιστικών εμβολιασμών το φθινόπωρο Το ιστολόγιο σύντομα θα έχει αναλυτική ανάρτηση, μείνετε συντονισμένοι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου