Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

"Άρωμα γυναίκας θα έχει η διαδοχή Κ.Μητσοτάκη": η πρόβλεψη για το φαβορί και το μεγάλο αουτσάιντερ.

Ένα τιτίβισμα του Ευάγγελου Αντώναρου μετά το Δεκαπενταύγουστο έριξε λάδι στη φωτιά, που σιγοκαίει στο Μητσοτακιστάν: "Οι πληροφορίες μου ενισχύονται όλο και περισσότερο ώρα με την ώρα. Η διαδοχή Μητσοτάκη (που έχουν ήδη ξεγράψει και προγράψει σχεδόν όλοι όσοι τον στήριζαν μέχρι χθες) θα έχει οριστικά ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ."

Ας αποφασίσουν με το καλό να ρίξουν το Μητσοτακισμό, που έχει πλέον ταυτιστεί με τον εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής, και βλέπουμε. Έτσι κι αλλιώς άργησαν απελπιστικά κι η ζημιά για τη χώρα έγινε κι είναι ανεπανόρθωτη. Όμως να μην ξεχνούμε πως το ζητούμενο ΔΕΝ είναι οι αλλαγές προσώπων, αλλά οι αλλαγές πολιτικής. Και όσο κι αν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, τέτοια αλλαγή μην περιμένετε στις επόμενες εκλογές!

Να θυμηθούμε πως στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχαν αναμετρηθεί τέσσερις υποψήφιοι, όλοι άρρενες: Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας & Γεωργιάδης. Στον 1ο γύρο, που έγινε στις 20/12/2015, ο Μεϊμαράκης πήρε 39,80%, ο Μητσοτάκης 28,50%, ο Τζιτζικώστας 20,0% κι ο Μπουμπούκος 11,40%. Στο 2ο γύρο συνεπώς πέρασαν δυο με κατάληξη σε -άκης, η Κρήτη είχε κερδίσει απ' τον 1ο γύρο.

Την κατάληξη του 2ου γύρου την ξέρουμε κι ας πρόσεχαν εκεί στη ΝΔ, καθώς το σουτ που θα φάνε τώρα, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, θα είναι άνευ προηγουμένου: ποτέ στη -νεότερη τουλάχιστον- ιστορία της χώρας δεν έβγαιναν ανοιχτά οι πολίτες στο δρόμο να τραγουδούν εν χορώ "Μητσοτάκη, γαμιέσαι!" Ακόμα και το 1965 είχαν περιοριστεί στο "Μητσοτάκη, κάθαρμα!"

Ας επανέλθουμε λοιπόν στο ενδιαφέρον στοιχείο που έδωσε ο Αντώναρος: γυναίκα επικεφαλής στη ΝΔ; Ναι, αλλά ποια μπορεί να 'ναι αυτή; Φυσιολογικά θα είναι ήδη προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης ή και προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, οπότε μια ματιά στη σύνθεση της κυβέρνησης μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των φαβορί και των αουτσάιντερ!

Με τη σειρά λοιπόν που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, οι γυναίκες σ' αυτή είναι δέκα και είναι οι εξής:

Νίκη Κεραμέως, Ζέττα Μακρή, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μαρία Συρεγγέλα, Ασημίνα Γκάγκα, Ζωή Ράπτη, Λίνα Μενδώνη, Σοφία Βούλτεψη, Σοφία Ζαχαράκη, Αριστοτελία Πελώνη.

Από τη λίστα αυτή προκύπτει ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς έχει το μοναδικό προσόν να φιγουράρει η φωτογραφία της ανάμεσα στη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ και στη Φινλανδή Πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν ως απόφοιτες της τάξης 2020 του Forum of Young Global Leaders. Σωστά καταλάβατε, είναι ...

μια κυρία που έχει τις ευλογίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Κλάους Σβαμπ, αυτού που πρεσβεύει το The Great Reset, το βιβλίο που μοστράριζε ο Μητσοτάκης το 2020.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Απόφοιτοι του ίδιου Forum of Young Global Leaders είναι, σε παλαιότερες τάξεις, η "αφρόκρεμα" της πολιτικής στην ΕΕ, αλλά όχι μόνο στην ΕΕ: Μέρκελ, Σαρκοζί, Μακρόν, Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν, Τζόνσον, ο Κουρτς της Αυστρίας, ο Μπαρόζο της Πορτογαλίας, ο Όρμπαν της Ουγγαρίας, ο Στουμπ της Φινλανδίας, ο Ρέντσι της Ιταλίας, ο Βέλγος Ντε Κρου, ο Τριντό του Καναδά, η Τζασίντα Άρντερν της Νέας Ζηλανδίας, ο Νιούσομ της Καλιφόρνια, ο Κεσάδα της Κόστα Ρίκα και πολλοί άλλοι πολιτικοί κάνουν παρέα στο Μητσοτάκη, απόφοιτο βεβαίως της ίδιας σχολής διαποτισμού της σκέψης με τις ιδέες μιας "Νέας Τάξης Πραγμάτων". Μιας "Τάξης", που θέλει μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να μας "σώσει" από κάθε κατασκευασμένο κίνδυνο, όπως π.χ. η δήθεν "κλιματική κρίση" κι η επόμενη "πανδημία". Προηγουμένως φυσικά θα έχει φροντίσει να αρπάξει όποιο περιουσιακό στοιχείο βρει μπροστά της, καθώς η ιδεολογία που πλασάρει είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας: "you will own nothing and you will be happy". Μια νεοΦεουδαρχία του χειρίστου είδους.

Αν σας τρώει η περιέργεια για το ποια είναι η κυρία, που έχει το αδιαφιλονίκητο προσόν και προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, είναι βεβαίως η Υπουργός Παιδείας, αυτή που ανακάτεψε τόσο πολύ τις βάσεις των κατατακτήριων (και όχι προαγωγικών) εξετάσεων για τα ΑΕΙ σε τέτοιο βαθμό, που τα παιδιά θα προτιμούσαν να συμπληρώσουν δελτίο τζόκερ αντί για το μηχανογραφικό. Τώρα το πόσο "σαφείς αποστάσεις από το Μητσοτακισμό" έχει θα σας γελάσω, εκτός κι αν πιάνεται η απόσταση της Θεσσαλονίκης ή του Χαλανδρίου απ' τα Χανιά.

Το ερώτημα βεβαίως είναι αν έχει μείνει στοιχειώδης νους στο κόμμα που κάποτε ίδρυσε ο Καραμανλής, ώστε με την επόμενη εκλογή αρχηγού να κρατήσουν αποστάσεις απ' τους παρανοϊκούς Ναζί του Νταβός. Διαφορετικά, μήπως ήρθε ο καιρός να σκεφτούμε μετανάστευση στις ΗΠΑ, όπου η ενέργεια τουλάχιστον είναι και θα παραμείνει φθηνότερη απ' την ΕΕ; Ή μήπως να μεταναστεύσουμε στη Ρωσία;-) 

Αν λειτουργήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης στη ΝΔ, ως αουτσάιντερ προβάλει η Υπουργός Τουρισμού της  τελευταίας κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία μάλλον έχει πολύ πιο "σαφείς αποστάσεις από το Μητσοτακισμό". Όλα κι όλα, γίνεται να χάσει η Κρήτη την πρωτοκαθεδρία; Μόνο που το τελευταίο όνομα είναι περίπου ως "βουλωμένο γράμμα" και συνήθως οι πρόωρες αναφορές ονομάτων γίνονται για να τα "κάψουν".

 


3 σχόλια:

  1. Κι εγώ αν είναι γυναίκα, την υπουργό τουρισμού από τη Κρήτη σκέφτομαι, δε πιστεύω πως κάποια άλλη θα έβγαινε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας δούμε πρώτα αν θα κάνουν το βήμα να τον ρίξουν. Ας δούμε ποιοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Και μετά βλέπουμε αν θα είναι γυναίκα. Η Κρητικιά είναι 47 χρονών, 5 χρόνια μεγαλύτερη απ' τη Θεσσαλονικιά (42 χρονών), δικηγόροι και οι δυο, αλλά η διαφορά είναι στα "προσόντα".

      Διαγραφή
  2. Περί Κεραμέως και Λέσχης Bilderberg.
    Η λέσχη Bilderberg είναι μιά σύναξη των παγκοσμιοποιητών που τελικός τους
    στόχος είναι η επιβολή παγκόσμιας διακυβέρνησης.
    Η προτελευταία της συνάντηση έγινε το 2019.
    Στον κατάλογο συμμετεχόντων στη παραπάνω συνάντηση ήταν από ελληνικής
    πλευράς:
    -. Kerameus, Niki K. (GRC), MP; Partner, Kerameus & Partners
    -. Pagoulatos, George (GRC),
    Vice-President of ELIAMEP, Professor; Athens University of Economics
    -. Papalexopoulos, Dimitri (GRC), CEO, TITAN Cement Company S.A.
    Πηγή:
    https://www.bilderbergmeetings.org/meetings/meeting-2019/participants-2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή