Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Αποκαλύπτουμε τη μεγάλη κυβερνητική απάτη ΚΑΙ στο λιγνίτη! Ακόμα πιο ακριβό το ρεύμα το χειμώνα!

Πριν από ένα μήνα ο έντρομος Μητσοτάκης έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα κι ανακοίνωσε "επιστροφή στο λιγνίτη". Ως συνήθως, επιστρατεύτηκε η Καθημερινή για να περάσει την κυβερνητική προπαγάνδα στο πόπολο και στις 13/7/2022 μας παραμύθιαζε με δημοσίευμα "Λιγνίτης: Επιστροφή στο "εθνικό" καύσιμο για να μειωθούν οι τιμές ρεύματος". Για μεγαλύτερη έμφαση μάλιστα είχε υπότιτλο "Τετραπλασιάζεται η λιγνιτική παραγωγή, στο φουλ η λειτουργία 7 μονάδων της ΔΕΗ".

Ένα μήνα μετά, βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα το μεγαλύτερο λιγνιτικό ΑτμοΗλεκτρικό Σταθμό της χώρας, τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, το πρωί της Πέμπτης 11/8/2022 να λειτουργεί μόνο με δυο απ' τις πέντε μονάδες! Για να καταλαβαίνουμε ποιες μονάδες λειτουργούν δεν κοιτάζουμε τις ψηλές καμινάδες, αυτές βγάζουν το καυσαέριο. Κοιτάζουμε μόνο τους πίσω χοντρούς πύργους ψύξης, που βγάζουν υδρατμό, καθαρό νεράκι και είναι ένας πύργος για κάθε ξεχωριστή μονάδα. Στις 11/8/2022 δουλεύουν λοιπόν μόνο η 3η και η 5η μονάδα, παρόλο το κυβερνητικό παραμύθι για λειτουργία 7 μονάδων "στο φουλ".

Για να δουλεύουν, και μάλιστα "στο φουλ", αν μη τι άλλο οι μονάδες χρειάζονται λιγνίτη. Αλλά πού είναι ο λιγνίτης, οέοο;;; Οι ΆΧΡΗΣΤΟΙ "άριστοι" έχουν διαλύσει τη μεγαλύτερη μεταλλευτική επιχείρηση της χώρας, την εξόρυξη του λιγνίτη, προκειμένου να δώσουν μέρος των εκτάσεων των ορυχείων στους Γερμανούς για φωτοβολταϊκά! Το πρωί της Πέμπτης 11/8/2022 το απόθεμα στην αυλή αποθήκευσης λιγνίτη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι "δια γυμνού οφθαλμού" πολύ κάτω απ' το 1 εκατομμύριο τόνους, όταν για να δουλεύει στο φουλ θα χρειαζόταν απόθεμα 1,5 εκατομμύριο τόνους.

Η ερημιά και η εγκατάλειψη είναι ιδιαίτερα εμφανείς στη λιγνιτική βιομηχανία, όσα παραμύθια κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση. Και, δυστυχώς, αντιπολίτευση είτε δεν υπάρχει στη χώρα είτε έχει αράξει στις παραλίες για "τα μπάνια του λαού". Με το μισό προσωπικό της ΔΕΗ έχει ...

απομείνει το μεγαλύτερο λιγνιτωρυχείο των Βαλκανίων, αυτό που πρέπει να τροφοδοτεί τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Και εργολαβικός εξοπλισμός ούτε για δείγμα, ή έστω μόνο για δείγμα, είδαμε μόνο κάποια φορτηγά δημόσιας χρήσης να μεταφέρουν λιγνίτη σε αραιή, πολύ αραιή κυκλοφορία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες "τετραπλασιασμού" της παραγωγής, για λειτουργία "στο φουλ" των μονάδων, στην πιο πάνω εικόνα της αυλής προσωρινής αποθήκευσης λιγνίτη στο λιγνιτωρυχείο του Νότιου Πεδίου θα έπρεπε την Πέμπτη 11/8/2022 να βλέπουμε περισσότερο λιγνίτη: λιγνίτης απλά ΔΕΝ υπάρχει, για να στηρίξει λειτουργία "στο φουλ"!

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην υπό κατασκευή νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, αυτή που μας λένε πως το Σεπτέμβριο θα μπει σε λειτουργία. Ωστόσο την Πέμπτη 11/8/2022 εξακολουθεί να μην υπάρχει ούτε ένας κόκκος λιγνίτη στην αυλή αποθήκευσης λιγνίτη της μονάδας! Κι όμως, σε δελτίο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 14/7/2022 αναφέρεται πως ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου δήλωσε ρητά "έχει ξεκινήσει η διαδικασία τροφοδοσίας με λιγνίτη της αυλής της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας". Είναι προφανές πως ο -πολιτευτής της ΝΔ- διευθυντής είτε αγνοεί τη διαφορά μεταξύ αυλής αποθήκευσης του ΑΗΣ και αυλής αποθήκευσης του λιγνιτωρυχείου είτε επέλεξε να παραπληροφορήσει.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Από το ίδιο δελτίο του ΑΠΕ-ΜΠΕ μαθαίνουμε πως "η ΔΕΗ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην προκήρυξη 6 μεγάλων έργων στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου για την μετακίνηση αγόνων και την εξόρυξη λιγνίτη ενώ πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της πρώτης εργολαβίας χωματουργικών." Μόνο που τα "μεγάλα" έργα εξακολουθούν να αγνοούνται! Τα έργα κάποιος πρέπει να τα ετοιμάσει, να κάνει μελέτες και τεύχη δημοπράτησης, αλλά ποιος να τα ετοιμάσει, αφού οι ΆΧΡΗΣΤΟΙ "άριστοι" έχουν διαλύσει την οργάνωση των υπηρεσιών;

Αν λοιπόν μπει κανείς στην ιστοσελίδα διαγωνισμών του Λιγνιτικού Κέντρου, βλέπει μόνο ένα χωματουργικό έργο κι αυτό ούτε "μεγάλο" είναι ούτε και αφορά το λιγνιτωρυχείο του Νότιου Πεδίου! Τα έργα-φαντάσματα δεν πρόκειται ποτέ μέσα στο 2022 να τα δει το λιγνιτωρυχείο του Νότιου Πεδίου! Για τον πολύ απλό λόγο πως ακόμα κι αν την επόμενη εβδομάδα εμφανιστούν στην ιστοσελίδα διαγωνισμών της ΔΕΗ, (κομματάκι δύσκολο βέβαια σε εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου στην Ελλάδα), οι διαδικασίες υποβολής προσφορών, αποσφράγισης προσφορών, εξέτασης και αξιολόγησης προσφορών, ανάδειξης μειοδότη, υποβολής ενστάσεων, εξέτασης ενστάσεων, πρόσκληση σε Ανάδοχο για υπογραφή σύμβασης, ένταξη Αναδόχου στο εργοτάξιο και έναρξη εργασιών θα κρατήσουν τουλάχιστον 4-5 μήνες. 

Μπήκαμε ήδη στο 2023 για να μπει ο εργολάβος, αλλά το χειρότερο είναι πως ο χειμώνας στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι ακριβώς ο χειμώνας της Αθήνας ή της Κρήτης. Η παραγωγή με εργολάβους βγαίνει με καλές καιρικές συνθήκες και μεγάλη διάρκεια ημέρας, δεν βγαίνει με βροχές, ομίχλες, χιόνια και μισοσκόταδο. Παραγωγή το χειμώνα βγάζουν μόνο τα τεράστια, ηλεκτροκίνητα μηχανήματα της ΔΕΗ, αυτά που οι ΆΧΡΗΣΤΟΙ "άριστοι" έχουν φροντίσει ν' αφήσουν χωρίς προσωπικό.

Το χειμώνα λοιπόν 2022-23 λιγνίτης ΔΕΝ θα υπάρχει, παρά τα ψέματα που αραδιάζει η κυβέρνηση. Και σε καμιά περίπτωση δεν θα δουλεύουν 7 μονάδες "στο φουλ", ακόμα κι αν πετάξουμε στα καζάνια αυτούς που κατέστρεψαν -ξανά- τη χώρα. Φυσικό αέριο είναι άγνωστο αν θα υπάρχει κι αν θα υπάρχει θα είναι πανάκριβο κι απαγορευτικό για ηλεκτροπαραγωγή. Επιπλέον, οι εγκληματίες της ΕΕ δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να διακόψουν τη χειραγώγηση της τιμής του δικαιώματος εκπομπής αέρα κοπανιστού, (δηλ. CO2), και να επιτρέψουν μείωση των κερατιάτικων, που επιβαρύνουν την ηλεκτροπαραγωγή. Και, σαν κερασάκι στην τούρτα, οι κυβερνήσεις ανά την ΕΕ σταδιακά θα μειώσουν το χρήμα που μοιράζουν στους "παρόχους", αναγκάζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώσουν άμεσα, στην ημερομηνία λήξης, τους εξωφρενικούς λογαριασμούς κι όχι έμμεσα, σε βάθος χρόνου, μέσω της φορολογίας και της αύξησης του δημόσιου χρέους. Κι όποιος ζήσει, έζησε, όποιος πεθάνει, πέθανε.

Χρειάζεται να σας πω ποια είναι η λύση για επιστροφή σε φθηνή ενέργεια; 

 

14 σχόλια:

  1. Έχει κάποια πρόβλεψη το ιστολόγιο για το πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι φωστήρες του ελληνικού τσίρκου? Θα παν άραγε σε διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω μη επάρκειας ή θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις τιμές στα ύψη ελπίζοντας να υπάρξει τεχνητή επάρκεια λόγω της μείωσης της κατανάλωσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://naftemporiki.gr/story/1894865/ptolemaida-oi-protes-posotites-ligniti-eftasan-stin-5i-monada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι! Αλλά χθες, 11/8/2022, ήμουν εκεί και δεν υπήρχε ούτε κόκκος στην αυλή λιγνίτη.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά η σημερινή είδηση, που τη διακίνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδεικνύει πως πριν ένα μήνα ο πολιτευτής της ΝΔ, που κάνει το διευθυντή στο Λιγνιτικό Κέντρο, είτε δεν ήξερε τι του γίνεται είτε παραπληροφορούσε συνειδητά! Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαιώνει όσα έγραψα πιο πάνω ...

      Διαγραφή
    3. Σήμερα πήγε κανείς να ψάξει στην αυλή?

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει νόημα να πάει κανείς κάθε μέρα. Λίγο πριν την αυλή αποθήκευσης λιγνίτη του ΑΗΣ υπάρχει η αυλή προσωρινής αποθήκευσης (Bunker) λιγνίτη του ορυχείου Μαυροπηγής. Εκεί είχαν αφήσει καμιά εκατοστή χιλιάδες τόνους πριν 1,5 μήνα και χθες απλά πρέπει να ξεκίνησαν τις δοκιμές λειτουργίας των συστημάτων της αυλής του ΑΗΣ, στέλνοντας μια μικροποσότητα απ' το Bunker του ορυχείου.

      Διαγραφή
    5. Αν υπολογίζω σωστά, με 2kg λιγνίτη για 1kwh ηλ. ενέργειας, 100.000 τόνοι επαρκούν για περίπου 80 ώρες λειτουργίας του σταθμού στα 600MW? Αυτό το διάστημα φαντάζομαι πως δεν επαρκεί ούτε για τις δοκιμές! Με τέτοια δεδομένα μιλούν για λειτουργία του "Πτολεμαΐδα 5 " τον άλλο μήνα?

      Διαγραφή
    6. ΔΕΝ υπάρχει λειτουργία με λιγνίτη τον επόμενο μήνα. Απλά θα ξεκινήσουν δοκιμές παραλαβής του ΑΗΣ, ξεκινώντας με μείγμα καύσης 8% λιγνίτη/92% πετρέλαιο. Και σταδιακά θα αυξάνεται τους επόμενους μήνες η αναλογία λιγνίτη. Αν όλα πάνε καλά στις δοκιμές, μπορούμε να ελπίζουμε σε εμπορική λειτουργία αρχές του 2023.
      Τότε η κατανάλωση λιγνίτη θα είναι γύρω στο 1,5 κιλό ανά κιλοβατώρα, ανάλογα και με το τι λιγνίτη θα βγάζουν ορυχεία που έχουν ελάχιστα πληρώματα καδοφόρων εκσκαφέων και θα πρέπει να σκάβουν με εργολάβους. Τη Μελίτη τη σακάτεψαν προκειμένου να καίμε αέριο, γιατί δεν θα σακατέψουν και την Πτολεμαΐδα 5; Μήπως θα ιδρώσει κανενός τ' αυτί;

      Διαγραφή
  3. Πτολεμαΐδα: Περιζήτητοι οι οδηγοί και οι χειριστές χωματουργικών για την εξόρυξη λιγνίτη

    https://energypress.gr/news/ptolemaida-perizititoi-oi-odigoi-kai-oi-heiristes-homatoyrgikon-gia-tin-exoryxi-ligniti

    Τεράστια κέρδη για τη βιομηχανία άνθρακα – Ατονεί η «μάχη» κατά της κλιματικής αλλαγής

    https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/86195/terastia-kerdi-gia-ti-viomichania-anthraka-atonei-i-machi-kata-tis-klimatikis-allagis/

    ΙΕΑ: Στα επίπεδα ρεκόρ του 2013 ξανά η παγκόσμια ζήτηση για άνθρακα

    https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/international/84991/iea-sta-epipeda-rekor-toy-2013-xana-i-pagkosmia-zitisi-gia-anthraka/

    Για να ευλογήσουμε και λίγo τα γένια μας...
    Εδώ και κάτι χρόνια έγραφες "2022 ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ..."

    Αν και απεχθάνομαι τα τυχερά παιχνίδια , καμία έμπνευση για τζόκερ ίσως ;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσοχή: το 2008 η τιμή του λιθάνθρακα ήταν στα 160, με την τιμή του πετρελαίου στα 147. τώρα η τμή του λιθάνθρακα είναι στα 400, με την τιμή του πετρελαίου λίγο κάτω απ' τα 100. Ερώτηση: πόσο θα πάει ο λιθάνθρακας, αν ακριβύνει το πετρέλαιο, π.χ. στα 200;;;
      Τζόκερ: η υποβολή δελτίων γίνεται ηλεκτρονικά και η κλήρωση γίνεται ηλεκτρονικά. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΖΟΚΕΡ! Παρά μόνο όταν κάνουν την κλήρωση με παραδοσιακό τρόπο.

      Διαγραφή
  4. Όποιος θέλει έμπνευση για τζόκερ,του προτείνω να ποντάρει στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας όλων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και επιστροφή στο παλαιό καθεστώς (μονοπώλιο κρατικοποιημένης στο 100% ΔΕΗ)

    Επίσης ποντάρετε τιμή κιλοβατωρας για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς τουλάχιστον στο 1 ευρώ (Κανά σκληρό Lockdown απο Νοέμβριο 2022 μέχρι Φεβρουάριο 2023 ίσως να συγκρατήσει την τιμή)

    Και όποιος γουστάρει έμπνευση για πολλά όσκαρ ας ποντάρει σε ένα ενδεχόμενο που ουδείς το έχει σκεφτεί στην πιάτσα
    Ενεργειακό switch off της χώρας,κύρηξη έκτακτης ανάγκης και επίταξη όλων των ΑΠΕ για να μην βυθιστεί η χώρα στο χάος.Μέσω της επίταξης,όλες οι ΑΠΕ θα περάσουν στο κράτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ιδιώτες επενδυτάς ΑΠΕ και για τα έσοδα-κέρδη τους

    Έχει να πέσει πολύ κλάμα σε όλα τα επίπεδα (ενεργειακό,επισιτιστικό,υγειονομικό).

    greeklignite κράτα γερά!!!

    THASC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα που ένας ευφυής και χωρίς δεσμεύσεις πολιτικός θα μπορούσε να τα ξεδιαλύνει εν μία νυκτί και εξηγώ. Ποιανού το δίκτυο χρησιμοποιούν όλοι αυτοί οι απατεώνες της ενέργειας ; φυσικά της ΔΕΔΔΗΕ και σε ποιον ανήκει η ΔΕΔΔΗΕ; Φαινομενικά στο κράτος αφού το 51% ανήκει στην ΔΕΗ ΑΕ το πρόβλημα όμως είναι ότι οι κομπιναδόροι πολιτικοί με τους απατεώνες της ενέργειας έχουν φροντίσει να πουλήσουν το 55%88 σε κάποιους “θεσμικούς επενδυτές”. Το πρόβλημα λοιπόν λύνεται καταρχήν με το να καλέσει η δικαιοσύνη τους πολιτικούς να εξηγήσουν πως ξεπούλησαν την ΔΕΗ όχι μόνο εν’ όψη του επερχόμενου ενεργειακού Αρμαγεδδώνα που τον έβλεπε να έρχεται ακόμα και κάποιος άσχετος όπως εγώ αρκεί να διάβαζε τις σωστές ειδήσεις από sites και blogs όπως αυτό που μας φιλοξενεί αλλά και γενικότερα. Η επόμενη κίνηση θα ήταν να επιβάλει υψηλή τιμή στους παρόχους της ενέργειας για την χρήση του δικτύου ώστε να τους αναγκάσει κατόπιν συμφωνίας να κατεβάσουν τις τιμές αφού πλέον είναι φανερό πως όλα εξαρτώνται από το φυσικό αέριο που τελικά διαμορφώνει και την τελική τιμή του προιόντος άσχετα αν παράγει την μικρότερη ποσότητα ενέργειας. Φυσικά κάποιος θα πει και σωστά πως αν γινόταν κάτι τέτοιο οι τιμές θα εκτοξευόντουσαν ακόμα περισσότερο. Λάθος διότι το δίκτυο είναι της ΔΕΔΔΗΕ και κατ’ επέκταση της ΔΕΗ και τέλος όλων ημών των παππούδων και των πατεράδων μας που πλήρωσαν πολλά μέσω εισφορών και φόρων για να γίνει αυτό το δίκτυο (εδώ κολλάει το να εξηγήσουν οι πολιτικοί πως έδωσαν τις μετοχές κοψοχρονιά) και άρα όση ενέργεια και αν έχουν οι πάροχοι χωρίς το δίκτυο είναι απλά ανύπαρκτη. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απάτης σε παίρνει τηλέφωνο ο πάροχος με την ονομασία πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες να σου πουλήσει ρεύμα μέσω του δικτύου που το έχουν πληρώσει γενιές και γενιές Ελλήνων. Είναι κάτι σαν την κινητή τηλεφωνία που όλοι -ακόμα και η κοσμοτε- πατάνε κυρίως στο δίκτυο του ΟΤΕ που τον χρυσοπληρώσαμε όλοι μας και έχουν φτάσει τις τιμές στον Θεό και αναμένεται και νέα αύξηση σε αυτό το είδος από τον χειμώνα με νέο φοροχαράτσι όπως το τέλος 5% που σου κολλάνε και τον ΦΠΑ δηλαδή φόρος επάνω στον φόρο και από εδώ πάνε κ’ άλλοι . Σκέψου λέει να βρεθεί πολιτικός και να πει πόσο πουλάς το προϊόν και να πάρει την απάντηση 1€ και να απαντήσει οκ αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο έχεις τρεις επιλογές η πουλάς όλο τα ρεύμα στην ΔΕΗ με 0,20€ η πουλάς κανονικά μέσω του δικτύου μου με 0,30€ και όσοι πελάτες θέλουν θα αγοράσουν από εσένα η πούλα όσο θέλεις αλλά για να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο μου θέλω 2€. Τι λέτε ξεκαθαρίζει το τοπίο η όχι γίνεται ανταγωνιστική η ΔΕΗ η όχι τελειώνει η απάτη η όχι όταν οι πάροχοι θα αναγκαστούν να πουλήσουν τουλάχιστον 8-10 φορές πιο ακριβά από την ΔΕΗ αν επιλέξουν την 3η επιλογή; Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει τουλάχιστον στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας ο πολιτικός που είναι διατεθειμένος να σπάσει αυγά και όλοι βολεύονται με κάτι μίζες και το yes man. Όσο για τον αέρα κοπανιστό του CO2 κάνεις το κόλπο γκρόσο λέγοντας κύριοι εγώ από το 1980 έχω βάλει τους πολίτες μου και εξοικονομούν ενέργεια με δικά τους κεφάλαια όταν σχεδόν κάθε ταράτσα στην Ελλάδα έχει ηλιακό κάτι που κατατάσσει την χώρα μου στην 9η θέση παγκόσμιος και άρα θέλω τα δικαιώματα ρύπων που μου αντιστοιχούν πράγμα που αν συμβεί πραγματικά εξασφαλίζει στην Ελλάδα με πολύ ήπιους υπολογισμούς δικαιώματα μέχρι το 2050. Μια και το ανέφερα τους ηλιακούς γιατί δεν τους έχουν συμπεριλάβει στην πράσινη ενέργεια οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δικαιοσύνη";;; Καλοοοοό! Το άλλο, με τον Τοτό, το ξέρετε;
      Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ) αποτελεί συνέπεια της χρεοκοπίας του 2010, τότε που οι πολιτικοί αποφάσισαν να σώσουν τις ξένες τράπεζες και να φορτώσουν το λογαριασμό σε μας. Κι όχι μόνο ποτέ κανείς δεν λογοδότησε γι' αυτό, αλλά μας οδηγούν και σε νέα χρεοκοπία.

      Διαγραφή