Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Το νέο κύμα κορυφώνεται, το ίδιο και η κοροϊδία της κοινωνίας!

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Η γρίπη του 1918, που σκότωσε το 1/4 του τότε παγκόσμιου πληθυσμού, κράτησε περίπου δυο χρόνια κι εξελίχθηκε σε τρία κύρια κύματα, απ' τον Ιούνιο 1918 μέχρι και το Μάιο 1919 (ο όρος "κύμα" σημαίνει έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών, μια καθαρή κορύφωση και στη συνέχεια αποκλιμάκωση). Η "γρίπη των πουλερικών" το 2009 εξελίχθηκε κι αυτή αλλού σε δυο (π.χ. Καναδάς) κι αλλού σε τρία κύματα, όπως φαίνεται στο πιο κάτω διάγραμμα για την Ταϊλάνδη.
 
Στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη έχουμε ήδη δει δυο κύματα του κορονοϊού. Το 1ο ήταν την άνοιξη του 2020 κι εδώ ήταν εντελώς ασθενές, αλλά όλοι θυμόμαστε πως η κυβέρνηση μας έκλεισε μέσα και χάσαμε τόσο τις Αποκριές όσο και κυρίως το Πάσχα. Τα 2 κύματα δεν έχουν την ίδια μορφή σ' όλες τις χώρες. 
 

Στην Ελλάδα το 2ο κύμα εξελίχθηκε απ' τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 και χτύπησε κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει μια σαφής κορυφή στο τέλος Νοεμβρίου και αποκλιμάκωση στη συνέχεια, με νέα αύξηση το Μάρτιο. Παρόλο που κρούσματα και διασωληνωμένοι έχουν ήδη ξεπεράσει σε κορυφή το 2ο κύμα, οι θάνατοι παραμένουν λιγότεροι. Το αν τώρα είμαστε σε 3ο κύμα ή απλά αναζωπυρώνεται το 2ο, μένει να το δούμε. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της έναν ολόκληρο χρόνο για να προετοιμάσει τάξεις με λιγότερους μαθητές και να ενισχύσει το ΕΣΥ, αλλά απέτυχε παταγωδώς και στα δυο. Εκεί που πέτυχε απόλυτα ήταν στη διάλυση της οικονομίας και τη νέα αύξηση του δημόσιου χρέους, προπομπό της νέας χρεοκοπίας.


Τον Ιανουάριο 2021 το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε στοιχεία γεννήσεων και θανάτων του 2020 απ' τα Ληξιαρχεία όλης της χώρας. Σύμφωνα με επεξεργασία των στοιχείων από αναγνώστη του ιστολογίου στο MeWe, (ευχαριστούμε Α.V.!), πιο σκληρά χτυπήθηκαν κατά σειρά οι νομοί ...

Γρεβενών, (28% αύξηση θανάτων το 2020 ως προς το 2019), Δράμας (23%), Ξάνθης (20%), Πέλλας (19%), Πιερίας (18%), Σερρών (17%), Καβάλας (17%), Κιλκίς (14%), Καστοριάς (13%), Θεσσαλονίκης (12%) και Ημαθίας (12%). Συγκριτικά, τα Δωδεκάνησα και η Λακωνία είχαν το 2020 8% λιγότερους θανάτους ως προς το 2019, Ευρυτανία και Χίος 6% λιγότερους, Φωκίδα 5% λιγότερους.

Στο 2ο 10ήμερο του Νοέμβρη, η κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε, με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Βουλή, πως, παρά το συνωστισμό, ο κορονοϊός δεν κολλάει "τόσο πολύ" στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Κι έσπευσε να δημιουργήσει νέες καταστάσεις συνωστισμού στους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και των χώρων εργασίας, χωρίς να πάρει μέτρα προφύλαξης των νοσοκομείων, χωρίς να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς να κάνει αρκετά τεστ για ιχνηλάτηση κρουσμάτων, χωρίς να αξιοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, παρόλο που η συντηρητική παράταξη έχει διαχρονική παράδοση στην επίταξη εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).


Απ' τις αρχές Φεβρουαρίου 2021 έχει ξεκινήσει νέα αύξηση κρουσμάτων στην Αττική, ενώ παρόμοια είναι στην υπόλοιπη Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπουμε τη συγκριτική εξέλιξη των κρουσμάτων στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία. Αφού άφησε τα δυο πρώτα κύματα να εξελιχθούν εντελώς ανεξέλεγκτα και να έχουμε 3η, ενδεχομένως την τελευταία αναζωπύρωση, (καθώς αφενός στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ο ιός δεν έχει την ίδια μεταδοτικότητα, αφ' ετέρου ήδη εξελίσσονται εμβολιασμοί), σε μια κατάσταση απόλυτης γελοιότητας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε "δωρεάν τεστ στα φαρμακεία". Πού ήταν επί έναν ολόκληρο χρόνο, όταν απ' την πρώτη στιγμή ο καθηγητής Ιωαννίδης του Stanford φώναζε για πολλά-πολλά τεστ;


Κι επιπλέον, η κυβέρνηση πιέζει για πιστοποιητικό εμβολιασμού για μη ιατρική χρήση, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τόσο τα προσωπικά δεδομένα όσο και το ιατρικό απόρρητο των πολιτών. Την ώρα που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) μας βεβαιώνει πως ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ούτε αν οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τον ιό ούτε πόσο διαρκεί η προστασία του εμβολίου (στην εικόνα η αναφορά είναι στο εμβόλιο AstraZeneca, σε σημερινή -22/3/2021- λήψη του στιγμιότυπου οθόνης). Τι ακριβώς λοιπόν εξυπηρετεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό, πέρα απ' το φακέλωμα των πολιτών;

Ενημέρωση (22/3 21:00): στην αρχική έκδοση της ανάρτησης αναφερόταν και η Αττική με αύξηση θανάτων 12% το 2020 ως προς το 2019. Ωστόσο η αύξηση οφειλόταν σε εσφαλμένη καταχώρηση απ' το Υπ. Εσωτερικών στην Αττική του Ειδικού Ληξιαρχείου, που καταγράφει θανάτους στο εξωτερικό. Μετά από επισήμανση του αναγνώστη που μας έστειλε τα στοιχεία, (ευχαριστούμε ξανά A.V.!), η Αττική είχε μόλις 2,8% αύξηση, οπότε αφαιρέθηκε η σχετική αναγραφή και διορθώθηκε το χρώμα στο σχετικό χάρτη.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


5 σχόλια:

  1. Δεν έχω καταλάβει εάν ο αριθμός των κρουσμάτων έχει στατιστική αξία. Ο τρόπος λήψης των δειγμάτων δεν είναι τυχαιοποιημενος, ούτε στατιστικώς ορθά διαμοιρασμενος. Συνεπώς, δεν βλέπω πως συνεισφέρει, από μόνος του, στην συζήτηση. Πόσο μάλλον στη λήψη αποφάσεων επί αναγκαίων μέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, δεν έχει αξία. Μόνο ο αριθμός θανάτων παίζει κάποιο ρόλο, αλλά κι αυτός, με 96% να έχουν υποκείμενα νοσήματα, δεν λέει πολλά πράγματα. Η συγκριτική παράθεση κρουσμάτων από 16/12/20 χρησιμεύει σε συνδυασμό με το χάρτη θανάτων ανά νομό για να δείξει τη μετατόπιση νοτιότερα.

      Διαγραφή
  2. Το μόνο νούμερο από αυτά που μας παρουσιάζουν το οποίο θα είχε κάποια αξία, θα ήταν ο αριθμός των διασωληνομενων. Αλλά και αυτός με μεγάλη επιφύλαξη διότι μιλάμε για Ελλάδα και πολλά μπορούν να κρύβονται από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς το λέτε: μιλάμε για Ελλάδα και πολλά μπορούν να κρύβονται από πίσω.

      Διαγραφή