Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αποκλειστικό: ο Αντιπρόεδρος της Gazprom Alexander Medvedev θα είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ;


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, προς αναβολή βαίνει η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 3 Απριλίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, με επίσημη δικαιολογία πως δεν προλαβαίνει να εμφανιστεί η νέα διοίκηση στην Ειδική Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προκήρυξης της Γενικής Συνέλευσης, σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου (την Τρίτη μετά την Κυριακή του Θωμά). Έτσι λοιπόν την Παρασκευή περιμένουμε πως δεν ...
θα εμφανιστεί στη Γενική Συνέλευση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μεταφερθεί η Συνέλευση στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα ωστόσο με αποκλειστικές πληροφορίες του greeklignite.blogspot.gr, ο αληθινός λόγος της αναβολής κρύβεται στην πολύ πρόσφατη επίσκεψη στις 29-30 Μαρτίου του Υπουργού ΠΑΠΕΝ Παν. Λαφαζάνη στη Μόσχα και στις συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ και τον Πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία απ' τις συνομιλίες, στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος. Στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών ο Έλληνας Υπουργός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός
"Αποφασίσαμε ότι πρέπει και μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις ενεργειακές σχέσεις μας, να τις οδηγήσουμε σε ένα νέο ποιοτικά επίπεδο και να τις επεκτείνουμε στους ευρύτερους δυνατούς τομείς. Κι αυτό για το καλό των λαών και χωρών μας και το καλό της περιοχής και της Ευρώπης. Μετά τις συναντήσεις που είχαμε στη Μόσχα ανοίγει ένα νέο μεγάλο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρίσιμη φάση που διερχόμαστε ως χώρες και ως Ευρώπη.

Πιστεύω ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών ενεργειακών σχέσεων θα υποβοηθήσει και τη συνολικότερη προσπάθεια για ανάπτυξη των πολιτικοοικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων με τη Ρωσία.
Μια αναβαθμισμένη σχέση συνεργασίας με τη Ρωσία είναι απόλυτα αναγκαία και θα βοηθήσει να αλλάξει ριζικά και προς το καλύτερο η εικόνα της περιοχής μας και της Ευρώπης, που διανύουν μεγάλη αστάθεια και κρίση
".

Κι όπως προέκυψε απ' τις ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός αποκάλυψε πως "ζητήσαμε, αν είναι δυνατόν, Ρώσικες εταιρίες εφόσον το κρίνουν και το θεωρήσουν κι αυτές συμφέρον, είναι προφανέστατο αυτό, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για εξόρυξη υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια κοιτάσματα στη χώρα μας".

Αυτό ωστόσο που δεν αποκαλύφθηκε, ίσως επειδή δεν υπήρξε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, είναι πως στις συνομιλίες οι Λαφαζάνης-Πετράκος απ' την Ελληνική πλευρά και οι Νόβακ-Μίλλερ απ' τη Ρωσική, σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, φέρονται να συμφώνησαν πως για μια πραγματικά αναβαθμισμένη σχέση Ελλάδας-Ρωσίας είναι απολύτως σκόπιμο να αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ ένας δοκιμασμένος μάνατζερ της Gazprom, ο αντιπρόεδρος  Alexander Medvedev.

Ο Medvedev είναι γεννημένος το 1955 στο Shakhtersk, Sakhalin Oblast και σπούδασε Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου στο Ινστιτούτο Φυσικής & Τεχνολογίας της Μόσχας, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα οικονομικά. Απ' το 1989 έως το 2002 ήταν στην Αυστρία, διευθύνων της Donau Bank, του IMAG Investment Management & Advisory Group και της πετρελαϊκής Vostochnaya Neftyanaya Kompaniya, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Gazprom. Πρόκειται δηλαδή για ένα έμπειρο μάνατζερ, που έχει πολλά να προσφέρει στη χώρα μας και σίγουρα δεν έχει διασυνδέσεις με τους ντόπιους ολιγάρχες που περιτριγυρίζουν τη ΔΕΗ. Ο Medvedev αναμένεται πως θα κατέχει τόσο τη θέση του Προέδρου όσο και τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, όπως και οι προκάτοχοί του Ζερβός & Αθανασόπουλος.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Την ώρα που ο Καμμένος πρότεινε τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Αμερικανούς με ποσοστά 70%-30%, η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει μια πολύ θεαματική κίνηση ισορροπίας στη διεθνή διπλωματική σκηνή, αναπτύσσοντας μέσω της ΔΕΗ μια πολύ στενή συνεργασία με το στενό πυρήνα της εξουσίας στη Ρωσία, καθόσον η Gazprom είναι πολύ στενά συνδεμένη με το Κρεμλίνο.

Βλέπετε λοιπόν πως ήταν απολύτως επιβεβλημένη η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ, προκειμένου να προλάβει ο Ρώσος μάνατζερ να έλθει στη χώρα μας, να ενημερωθεί και να περάσει απ' την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ενέργεια και ορθοδοξία φέρνουν πλέον πολύ κοντά τις δυο χώρες.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποκλειστική πληροφορία που μεταδώσαμε για τη στροφή που είχαν κάνει πέρυσι Μανιάτης και Ζερβός στην ενεργειακή πολιτική, έχουμε μια ακόμα μεγάλη αποκλειστικότητα, την επιλογή Ρώσου Διευθύνοντα για τη ΔΕΗ. Και του χρόνου καλύτερα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου