Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Το νομοσχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ ψηφίστηκε, αλλά η μεγάλη αποκάλυψη του Greeklignite έφθασε και στη Βουλή.


Χθες ψηφίστηκε στη Βουλή το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο "Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας", της λεγόμενης "μικρής" ΔΕΗ, γι' αυτό και βάλαμε σήμερα τη σημαία μεσίστια. Η μέρα που ψηφίστηκε η διάλυση της ΔΕΗ θα είναι μαύρη επέτειος στην ιστορία της χώρας.

Το νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφο επειδή δεν έχει καμιά σχέση με "δημιουργία", παρά μόνο με καταστροφή. Δημιουργώ σημαίνει ότι κάτι χτίζω, κάτι συνθέτω, κάνω να υπάρξει κάτι που πριν δεν υπήρχε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε η δημόσια, ενιαία και καθετοποιημένη ΔΕΗ, η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας κι αυτή τη σπάνε στα δυο, για να κάνουν δυο πιο μικρές εταιρείες. Τι σχέση έχει αυτό με δημιουργία; Απολύτως καμιά. Το βαθιά σάπιο πολιτικό σύστημα δεν είναι ικανό να δημιουργήσει απολύτως τίποτα, είναι ικανό μόνο να καταστρέφει αυτά που βρήκε έτοιμα.

Το Σάββατο 5/7 η αμαρτωλή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιστράτευσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και την Κυριακή βάλαμε, σε έκτακτη επικαιρότητα, επιτακτικά το κρίσιμο ερώτημα: ΓΙΑΤΙ επιστράτευσαν τους απεργούς και δεν έβαλαν να δουλέψουν οι μονάδες φυσικού αερίου των ιδιωτών;

Η ερώτηση μας αυτή πήρε μεγάλη δημοσιότητα και είδαμε ότι τέθηκε άμεσα στη Βουλή, τόσο στη ...
συζήτηση της Δευτέρας 7/7 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη β΄ ανάγνωση του νομοσχέδιου, όσο και στη συζήτηση της Τετάρτης 9/7, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον εισηγητή του Συριζα Θανάση Πετράκο. Δείτε πιο κάτω τη σχετική αναφορά στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Δευτέρας 7/7, όπως την είδαμε στο προσωπικό ιστολόγιο του κ. Πετράκου, με επισημάνσεις δικές μας:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Η διασφάλιση ή όσα λέει αφορούν τη μεταβατική περίοδο όπως προσδιορίζει η κείμενη νομοθεσία, γιατί κατά τη γνώμη μου, αυτά αφορούν όσο είναι η νέα καθετοποιημένη εταιρία θυγατρική της Δ.Ε.Η. ή αφορούν και όταν αυτή θα πουληθεί και θα ιδιωτικοποιηθεί. Έχει τεράστια διαφορά και αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών και τους εργαζόμενους να θεωρήσουμε ότι είναι διασφαλισμένο και να έχουν μικρές αντιδράσεις. Σας δίνω ένα παράδειγμα, για να καταλάβετε ότι γνωρίζουμε τι γίνεται.
Δεύτερον, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την επιστράτευση, διότι, κύριε Πρόεδρε, έχουμε υποχρέωση ως Βουλευτές, όχι μόνο όπως τόνισα στην εισήγησή μου επί της αρχής, να προστατέψουμε στο όνομα του ελληνικού λαού τη δημόσια του περιουσία και τη μεγαλύτερη ενεργειακή επιχείρηση της χώρας, αλλά και το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας και εισοδήματος, να έχουν πρόσβαση όλοι σε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε και τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού. Κατά τη γνώμη μας και με βάση τα στοιχεία, η κυβέρνηση καταπάτησε βάναυσα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ελληνικού λαού. Το λέω αυτό, διότι, υπάρχει ένα ΦΕΚ που υπογράφει ο κ. Πρωθυπουργός και μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι οι δημοκρατίες και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων, πέραν του σχολίου ότι οι δικαστικές αποφάσεις, για παράδειγμα, που αφορούν τις καθαρίστριες ή τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, τις έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων της» η κυβέρνηση και αυτό δείχνει ότι επιλεκτικά σεβόμεθα τη δικαιοσύνη, η ουσία είναι παρακάτω: «Ο Πρωθυπουργός, αφού έλαβε υπ' όψιν του την υπ' αριθμόν 3908 / 5-7-2014 εισήγηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - κ.λπ. κ.λπ. - την επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών της προτεινόμενης απεργίας των εργαζομένων στις εταιρείες Δ.Ε.Η. Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και δημόσια υγεία λόγω της παρατεινόμενης αδυναμίας ομαλής ηλεκτροδότησης της χώρας και εξ αυτής της έκθεσης των καταναλωτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων πληθυσμού σε σοβαρούς κινδύνους υγείας». Ο ισχυρισμός αυτός, στον οποίο στηρίχθηκε η κυβέρνηση, αμφισβητείται ευθέως και με επιχειρήματα, ότι είναι ανυπόστατος, ψευδής, ως εκ τούτου, τίθεται θέμα ψευδούς βεβαίωσης και εισήγησης από τον αρμόδιο Υπουργό, διότι, τα στοιχεία λένε ότι οι δεκατρείς θερμικές μονάδες της Δ.Ε.Η. που είχαν βγει εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας στερούν από το σύστημα 3400 μεγαβάτ. Όμως, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του συστήματος του συστήματος των θερμικών μονάδων ξεπερνά τις 10000, άρα, μένουν 6600 μεγαβάτ διαθέσιμα και εάν προσθέσουμε και τα 1400 μεγαβάτ των εισαγωγών που είχε ζητήσει ο διαχειριστής να γίνουν, μας κάνουν 8000 μεγαβάτ. Εμείς, γνωρίζουμε ότι το φορτίο που χρειαζόταν η χώρα την ώρα που υπογράφτηκε το διάταγμα της επιστράτευσης, στην ώρα αιχμής, δεν ξεπερνούσε τα 6850 μεγαβάτ και η πρόβλεψη για τη Δευτέρα, γιατί θα μου πει κάποιος ότι το Σάββατο δεν λειτουργεί η βαριά βιομηχανία - αν και οι χαλυβουργίες το Σάββατο λειτουργούν - παρόλα αυτά, η πρόβλεψη του διαχειριστή ήταν ότι θα χρειαστούν 7250 μεγαβάτ μέγιστα. Έχουμε λοιπόν 8000 μεγαβάτ από τα απολύτως διαθέσιμα και δεν υπολογίζω φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες καθόλου, επομένως, έχουμε παραπάνω «αέρα» στο σύστημα 25%.
Ζητούμε να μας δοθούν οι επίσημες καταγραφές του ΑΔΜΗΕ από τις οποίες προέκυψε η ανάγκη διακοπών, αλλιώς η κυβέρνηση και με δική της ευθύνη έθεσε η ίδια τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε κίνδυνο για την υγεία τους, χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολογία, δηλαδή, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει κλίμα στα γνωστά κανάλια που την υποστηρίζουν και για να περάσει η επιστράτευση. Θέλουμε επίσης να μας δοθούν τα στοιχεία για το εάν είχαμε ανεξέλεγκτες εισαγωγές πέραν των 1400 μεγαβάτ, άρα επιβαλλόταν να γίνουν διακοπές. Μάλιστα, γνωρίζουμε ότι ήταν και λιγότερα από 1400 μεγαβάτ που είχε ζητήσει ο διαχειριστής και ούτε στο μέγιστο είχε φτάσει. Συνεπώς, με δεδομένα όλα αυτά, δεν μπορούμε να πάμε αύριο στην Ολομέλεια εάν δεν κατατεθούν τώρα τα ζητήματα, γιατί για εμάς, τίθεται θέμα ψευδούς βεβαίωσης και ότι η κυβέρνηση εμπαίζει και ψεύδεται για μία ακόμη φορά. Επομένως, οι διακοπές ήταν αναιτιολόγητες και η επιστράτευση εκατό τοις εκατό αυθαίρετη, αυταρχική, πραξικοπηματική, αντισυνταγματική, παράνομη, αφού δεν υπάρχει καμία αιτιολογία. Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να αρθεί τώρα η επιστράτευση των εργαζομένων και στη Δ.Ε.Η. και στον ΑΔΜΗΕ και στον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτά είναι ζητήματα που δεν μπορούν να περάσουν έτσι, πριν περάσουμε στη συζήτηση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου. Είναι ουσιώδη ζητήματα και τα δύο και γιατί δεν έχουμε εδώ πέρα καμία αλλαγή και πάμε στην Ολομέλεια χωρίς η κυβέρνηση να σέβεται την επιτροπή. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν σέβεται κανένα μέλος της επιτροπής, ούτε και αυτούς που υποστηρίζουν τη νομοθετική πράξη της κυβέρνησης, που κάποιοι από αυτούς την υποστηρίζουν με δεδομένο ότι πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις.
Δεύτερον, εδώ, έχουμε ένα μείζον θέμα δημοκρατίας. Έχουμε ένα σημαντικό θέμα που κατά τη γνώμη μας, είναι απολύτως παράνομη η ενέργειά της, απολύτως, και δημιούργησε και κίνδυνους στην δημόσια υγεία, αφού έκοψε το ρεύμα έστω και από 1 σπίτι χωρίς να δικαιολογεί αυτή την ενέργεια που έκανε. Αυτό δεν το έκαναν οι εργαζόμενοί της, η κυβέρνηση έθεσε σε κίνδυνο βαριά ασθενείς.   
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Πετράκο, για τα 2 θέματα που θίξατε. Για το 1ο θέμα, σας είπα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση και είναι αδιανόητο να μην  υπάρξουν διευκρινήσεις και μάλιστα, να μην μας δοθούν πολύ ποιο αναλυτικά -κάποια μας δόθηκαν σήμερα πρόχειρα- τις επόμενες ώρες οι απαιτούμενες διευκρινήσεις. Εάν δεν υπάρξουν αυτές οι διευκρινήσεις, καταλαβαίνεται ότι δεν θα είστε μόνον εσείς που δεν θα το ψηφίσετε αλλά θα βρεθούν και άλλοι που δεν θα το ψηφίσουν. Προφανώς, λοιπόν, περιμέναμε και εμείς -που με συνεχείς παρεμβάσεις- ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές – οι βελτιώσεις, που εμείς συναρτούμε αυτό που λέμε με αυτές τις αλλαγές. Όπως σας είπα και προχθές, εσείς, έτσι και αλλιώς είστε στο όχι, αλλά εμείς περιμένουμε να δούμε αυτές τις αλλαγές και άρα τις περιμένουμε με αγωνία αυτές τις αλλαγές και πιστεύω ότι θα κατατεθούν από στιγμή σε στιγμή.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ερώτημα. Όταν έρθει ο κ. Υπουργός, το ερώτημα που θέσατε, δηλαδή να εξηγήσει το σκεπτικό του – την εισήγησή του προς τον Πρωθυπουργό για την αναγκαιότητα επιστράτευσης, θα μας το πει αυτό ο ίδιος και θα μας το εξηγήσει. Θα μας εξηγήσει ο κ. Υπουργός, το τι περιλάμβανε η εισήγησή του για να προχωρήσει στην επιστράτευση. Σε ότι αφορά την επιστράτευση, εγώ, μόνον αυτό θέλω να σας πω: Ξέρετε και εσείς ότι η διαδικασία της επιστράτευσης είναι ένας μηχανισμός που κρατάει ώρες ή ημέρες και δεν είναι ότι εκείνη την στιγμή που ξεκινάει η επιστράτευση τι ανάγκες έχει το σύστημα; Προφανώς, κανείς, θα πρέπει να εκτιμήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν τις επόμενες ώρες και τις επόμενες μέρες και όπως σας είπα, η διαδικασία της επιστράτευσης δεν είναι μία στιγμιαία υπόθεση. Δηλαδή, είναι κάτι που προετοιμάζετε, όπως για να επιδοθούν τα φύλλα παρουσίας στους ενδιαφερόμενους και εν πάση περιπτώσει, είναι μία διαδικασία χρονοβόρα και για αυτό και έγινε.
Τώρα, όλα ξεκίνησαν από την εισήγηση του κ. Υπουργού, ο οποίος προφανώς και στην πορεία θα μας αναπτύξει αναλυτικά, το πώς τεκμηρίωσε αυτή την εισήγηση και πάρθηκε αυτή η απόφαση. Τέλος, λέω, ότι σε κανέναν από εμάς δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία της επιστράτευσης, σε κανέναν δεν είναι, όμως είναι μία λύση ανάγκης σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή. Δεν επανερχόμαστε, προφανώς θα εξηγηθεί. Σας λέω ότι άκουσα το τι είπατε και θα σας λέω ότι θα μας εξηγήσει ο κ. Υπουργός.
Θέλετε να προχωρήσετε στην εισήγησή σας και αργότερα να δώσω το λόγο στον κ. Υπουργό; Ας μην διακόψουμε την διαδικασία, περιμένουν και οι άλλοι Εισηγητές, γιατί πιστεύω ότι δεν έχει νόημα τώρα να απαντήσει;
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Θα ήθελα για 1 λεπτό να επαναλάβω τα ερωτήματά μου προς τον κ. Υπουργό.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μπορείτε σε 1 λεπτό να επαναλάβατε, αλλά δεν θα μιλήσει όμως τώρα ο κ. Υπουργός, θα προχωρήσουμε στις Εισηγήσεις μας και τελειώνοντας θα μιλήσει και ο κ. Υπουργός.
Έχετε το λόγο κ. Πετράκο.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Κύριε Υπουργέ, έθεσα 2 ζητήματα ουσίας, πριν την Εισήγησή μου. Πρώτον, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία και ότι «είναι έκθετη η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά», γιατί είχατε δεσμευτεί ότι θα φέρετε τις προτεινόμενες αλλαγές και είμαστε, σήμερα, στην β΄ ανάγνωση. Η β΄ ανάγνωση, σημαίνει ότι ο κάθε συνάδελφος πριν τοποθετηθεί τελικά και ανεξάρτητα το τι τοποθέτηση έχει, θέλει με την παρουσία του στην Επιτροπή να συμβάλει – θέλει να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενέστατες συνέπειες. Συνεπώς, είχατε πει ότι με κάποιον τρόπο κάποιες τέτοιες δυσμενέστατες συνέπειες θα τις ελαφρύνετε και τέτοιο πράγμα έως σήμερα δεν συνέβη. Άρα, δεν ξέρουμε, με ποιο νομοσχέδιο πάμε αύριο; Η ημέρα εισαγωγής στην Ολομέλεια, είναι αύριο και ο χρόνος για να μελετηθούν οι αλλαγές, είναι ελάχιστος. Αυτό, είναι το πρώτο.
Το δεύτερο, είναι ότι έθεσα θέμα ψευδούς εισήγησης και βεβαίωσης, με βάση -το οποίο είναι πολύ βαρύ και πολύ σοβαρό- την οποία πάρθηκαν οι αποφάσεις διακοπών ρεύματος χωρίς να υπάρχει ανάγκη και στην συνέχεια επιστράτευσης». Επίσης, έθεσα ότι υπάρχει μείζον θέμα και ζητώ να μας δοθούν τώρα τα στοιχεία ανά ώρα και στιγμή του διαχειριστή, που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε ανάγκη διακοπών, διότι τα στοιχεία τα αμφισβήτησα ευθέως. Είπα ότι όχι μόνο το σύστημα είχε περίσσια ισχύος αλλά και την Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες, θα είχε περίσσια ισχύος      


Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε απ' τον ιστότοπο της Βουλής το βίντεο της σχετικής συνεδρίασης. Η ομιλία του κ. Πετράκου βρίσκεται από το 21:50 και μετά.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! 

Όπως επίσης είδαμε στην τηλεόραση της Βουλής, (ακόμα δεν υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά), το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Πετράκος ζήτησε και πάλι τα στοιχεία για τα φορτία του συστήματος όπως τα έχει ο ΑΔΜΗΕ και κατέθεσε και την εργασία του κ. Χρ. Παπαγεωργίου "Αξία λιγνιτωρυχείων και ΑΗΣ της "μικρής" ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία", που δημοσιεύσαμε το Σάββατο 5/7. Αντί να καταθέσει η κυβέρνηση τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, προχώρησε στην ψηφοφορία. Μανιάτης, Σαμαράς και Βενιζέλος δίνουν νέο νόημα στη λέξη "δημοκρατία" κι όταν τους ζητάς στοιχεία απλά δεν τα δίνουν. Τόσο απλά. Η περιφρόνησή τους για τη δημοκρατία είναι απίστευτη.

Να είναι σίγουροι όλοι τους ότι ακόμα κι αν βρήκαν 51 πρόθυμους να ψηφίσουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ, οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να "καλωσορίσουν" τους "επενδυτές" με τις καλύτερες προθέσεις. Οι όποιοι "επενδυτές" θα χρειαστούν τη συναίνεση της τοπικής Περιφέρειας, να δούμε πώς και αν θα την έχουν.

Η επιστράτευση δεν έλυσε κανένα απ' τα ουσιαστικά θέματα της διάλυσης της ΔΕΗ και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν η ΓΕΝΟΠ θα προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει τη σχετική απόφαση. Μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάτι σχετικό, αλλά θεωρούμε ότι θα έπρεπε η ΓΕΝΟΠ να κινηθεί σ' αυτή την κατεύθυνση.

Όσο κι αν η Δικαιοσύνη επιμένει να "κατανοεί" την πρωτοφανή δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται σήμερα, η προσφυγή θα αναγκάσει την κυβέρνηση να καταθέσει τα στοιχεία για τα φορτία του συστήματος και τη λειτουργία των Μονάδων και θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη σε βάρος όλων: των εργαζομένων της ΔΕΗ που επιστρατεύτηκαν χωρίς πραγματικό λόγο, των καταναλωτών που υπέστησαν διακοπές ρεύματος χωρίς πραγματικό λόγο, της Δικαιοσύνης που αποφάσισε βασιζόμενη σε ψευδή στοιχεία.

Είδαμε επίσης το βουλευτή Κοζάνης του Πασοκ Κουκουλόπουλο περίπου να πανηγυρίζει που διαλύεται η ΔΕΗ και να προσπαθεί εναγωνίως να κρυφτεί πίσω απ' την τροπολογία για την επιστροφή των εκτάσεων των ορυχείων στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα στην αγωνία του δεν απέφυγε το κρίσιμο λάθος, καθώς μίλησε για τέσσερις (4) μετεγκαταστάσεις χωριών στη Δυτική Μακεδονία, ενώ τα χωριά που βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης είναι επτά (7). Ας πάει τώρα στην περιοχή να εξηγήσει ποια είναι τα τρία χωριά που δεν θα δουν μετεγκατάσταση και να δει πόσο θα εκτιμήσουν τα όσα θα τους πει.

Αφού ξεμπερδέψει με τους κατοίκους, που θα έχουν κάθε λόγο να του εκφράσουν κατάλληλα την ευγνωμοσύνη τους, ας μας εξηγήσει για ποιο λόγο οι εκτάσεις των ορυχείων που απαλλοτριώθηκαν μεταξύ 2001 και 2014 πρέπει να παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ιδιωτικοποιημένης πλέον ΔΕΗ και γιατί δεν κατέθεσε πρόταση επιστροφής και αυτών των εκτάσεων, τώρα που συζητιόταν σχετικό νομοσχέδιο και σχετική τροπολογία. Ας μας εξηγήσει γιατί η τροπολογία, (τουλάχιστον το κείμενο που κατατέθηκε, δεν ξέρουμε μήπως κάτι άλλαξε πριν ψηφιστεί), μιλάει μόνο για απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ κι όχι της κάθε εταιρείας εκμετάλλευσης στερεών καυσίμων. Και φυσικά ας μας εξηγήσει γιατί μπορούμε να πληρώνουμε όλοι μας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για ΕΤΜΕΑΡ και τα λεφτά να μην πηγαίνουν για χρηματοδότηση των αληθινών επενδύσεων ηλεκτροδότησης της χώρας, αλλά "πρέπει να πουλήσουν τη ΔΕΗ για να βρεθούν λεφτά για επενδύσεις". 

Και πολλά ακόμα χρειάζονται εξηγήσεις, αλλά πώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ... Συστηματικοί ψεύτες ... Τα λέμε συνέχεια, η απαλλαγή απ’ το βαθιά σάπιο πολιτικό σύστημα είναι όρος επιβίωσης της χώρας.


3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον tip:
    Ένας απ' τους 51 χθεσινοβραδινούς κιοτήδες είναι και ο πρώην ΔΕΗτζής Κώστας Κόλλιας, για τον οποίο κάποιοι έχουν ράμματα για τη γούνα του.
    Βάλε λοιπόν το μυαλό σου να δουλέψει, για να καταλάβεις γιατί δεν πείστηκε (ο ΔΕΗτζής!) απ' τις τοποθετήσεις και γιατί ψήφισε υπέρ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν πληρώνεται απ' τη ΔΕΗ! Απ' τη Βουλή πληρώνεται, δηλ. το κόμμα. Όσο στηρίζει το κόμμα, το παραδάκι θα πέφτει. Υπάρχουν και χειρότεροι ΔΕΗτζήδες, που πανηγυρίζουν κι από πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.mixcloud.com/%CE%A3%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CE%91%CE%BB%CE%AD%CF%81%CF%84/%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-ertopen-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

    Νότης Μαριάς για TTIP και σχιστολιθικό αέριο

    Αναφορά στο σχιστολιθικό αέριο:
    http://www.newsbomb.gr/oikonomia/energeia-periballon/story/525332/sxistolithiko-aerio-pos-allazei-to-paixnidi-stin-energeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή