Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ανασφάλιστου πληθυσμού.

Από το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα πήραμε την πιο κάτω Ανακοίνωση, που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ανασφάλιστου πληθυσμού. Στα χρόνια των μνημονίων έχει ιδιαίτερη σημασία για μεγάλο μέρος του πληθυσμού και την αναμεταδίδουμε για ενημέρωση.
 
Σημειώνουμε μόνο ότι, όπως είδαμε εδώ, η Υπουργική Απόφαση Γ.Π./ΟΙΚ. 56432, που μνημονεύεται στην Ανακοίνωση, αναφέρει ότι "δικαιούνται δωρεάν φαρμακευτική φροντίδα οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες, οι νομίμως διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια ομογενείς, οι υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπήκοοι τρίτων χωρών, νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα, οι οποίοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και οι ασφαλισμένοι που ...
έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας τους".


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12, ΤΚ 162 32 Βύρωνας
210-7628209 – 6977.747431

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 21/7/14 άρχισε η εφαρμογή της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης του ανασφάλιστου πληθυσμού, ο οποίος υπολογίζεται στα 3.000.000 άτομα. Οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν δικαίωμα πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και ιατρικές εξετάσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από γιατρούς  των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και τους γιατρούς που υπηρετούν στο ΠΕΔΥ, οι οποίες παρέχονται δωρεάν. (Ν.4270/2014 - Υπουργική Απόφαση Γ.Π./ΟΙΚ.56432 -ΦΕΚ Β’ 1753/28.06.2014 ). Η εκτέλεση των ιατρικών συνταγών και η αγορά φαρμάκων, γίνεται  στα φαρμακεία ενώ για την αγορά τους οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή, όπως ακριβώς οι ασφαλισμένοι. Εξαιρέθηκαν από το μέτρο, η επίσκεψη σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η παροχή εργαστηριακών και άλλων διαγνωστικών εξετάσεων!  

Τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων οι δικαιούχοι τα προμηθεύονται μόνο από τα φαρμακεία των Κρατικών Νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

ΚΙΦΒ

Βύρωνας 23.7.14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου