Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

WWF & Greenpeace επιμένουν θρασύτατα να προκαλούν τη νοημοσύνη μας


Λέγαμε μόλις πριν μια βδομάδα ότι WWF και Οικολόγοι Πράσινοι αδιαφορούν εντελώς αν η χρεοκοπημένη χώρα θα έχει ρεύμα το 2020, όταν ζητούν να μη γίνει η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαϊδα 5, και την ίδια μέρα βγήκε και η ίδια η ΔΕΗ να τους "κράξει": ήταν βέβαια πολύ ευγενική, μιλώντας για "εσφαλμένα στοιχεία", αλλά δεν χαρίστηκε κιόλας, μιλώντας για "παραπληροφόρηση" και "αδιευκρίνιστα κίνητρα". Μετά λοιπόν και την ανακοίνωση της ΔΕΗ, το θράσος των WWFανθρώπων δεν φαίνεται να έχει όριο: φωτογράφισαν ένα ...

εκκλησάκι, που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου Κοζάνης-Πτολεμαϊδας κι έχει λερωθεί από λάσπη απ' την κυκλοφορία των οχημάτων, και ισχυρίζονται ότι "η ίδια τέφρα λιγνίτη που καλύπτει το εκκλησάκι, καταλήγει και στα ανθρώπινα πνευμόνια, πες όχι στο λιγνίτη". Γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα, του στυλ "πες-πες, όλο και κάτι μένει", συγχέοντας σκόπιμα την τέφρα με τη λάσπη και πετώντας τη λάσπη με τον ανεμιστήρα.
Και ακριβώς τη ίδια στιγμή διάλεξε και η έτερη γνωστή και μη εξαιρετέα, με τα δικά της "αδιευκρίνιστα κίνητρα", η Greenpeace, να μας ζητήσει "να πάρουμε θέση" και να "επιλέξουμε καθαρές, σύγχρονες, ασφαλείς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, απέναντι στο παρωχημένο και βρώμικο ενεργειακό καθεστώς που κοστίζει ανθρώπινες ζωές και χρήματα. Μία ενεργειακή επανάσταση". Έτσι ακριβώς! Ενεργειακή επανάσταση, όπως λέμε Energiewende! 
Και οι δυο ΜΚΟ έχουν  λυσσάξει να πολεμούν το λιγνίτη, ίσως επειδή ζυγώνουν οι ευρωεκλογές και, στα πλαίσια του success story, θα έχουμε σίγουρα μέσα στο επόμενο δίμηνο μια πολύ πανηγυρική τελετή θεμελίωσης της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5. Με το Σαμαρά επικεφαλής κι όλο το κυβερνητικό άγημα που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ένα αληθινό πρωτογενές πλεόνασμα παρατρεχάμενων ...
Με ένα βίντεο-μονταζιέρα δηλώσεων γιατρών, κατοίκων και "πρασινάνθρωπων", που καταλήγει σε φόρμα υποστήριξης των ενεργειακών επιλογών τους, προσπαθούν ν' αποδείξουν αυτό που ξέρει όλος ο πλανήτης απ' την εποχή που το Λονδίνο, το Μαγδεμβούργο, το Σικάγο, κι όλες οι μεγάλες βιομηχανικές πόλεις καλυπτόταν απ' το smog: η καύση ορυκτών καυσίμων δημιουργεί ατμοσφαιρική ρύπανση και η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν κάνει καλό στην υγεία. Όπως και σήμερα υπάρχει μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Λος Άντζελες, την Πόλη του Μεξικού. Περίμενε κανείς τους "πρασινάνθρωπους" για να το μάθει; Όχι βέβαια, μόνο αυτοί συμπεριφέρονται σαν τους σταυροφόρους που είδαν το όραμα για το Ιερό Δισκοπότηρο!
Όλα βλάπτουν την υγεία: η καύση του λιγνίτη στους ΑΗΣ, η καύση του diesel και της βενζίνης στις μηχανές των οχημάτων, η καύση της κηροζίνης στα αεροπλάνα, η καύση του τσιγάρου, η καύση του κάρβουνου στις ψησταριές, η καύση των ξύλων στα τζάκια, η καύση των σκουπιδιών σε ειδικές μονάδες, η καύση των κεριών ένα ρομαντικό βράδυ, όπου υπάρχει καύση παράγονται και μικροσωματίδια που βλάπτουν την υγεία, προκαλούν βρογχίτιδες, προκαλούν καρκίνους, ιδίως το τσιγάρο. Η καύση του λαδιού στο τηγάνισμα προκαλεί καρκίνο, γι' αυτό οι γιατροί συνιστούν ελαιόλαδο και στο τηγάνισμα. Καρκίνους προκαλεί και η ραδιενέργεια που έπεσε στην Ελλάδα το 1986 απ' το ατύχημα του Τσερνομπίλ κι αν καταφέρετε να βρείτε γιατρό, που να ξεχωρίσει, με αδιαμφισβήτητες επιστημονικές αποδείξεις, τον καρκίνο του Τσερνομπίλ απ' τον υποτιθέμενο καρκίνο του λιγνίτη, να τον προτείνετε κατευθείαν για το Νόμπελ Ιατρικής. 
Η "μαύρη προπαγάνδα" της Greenpeace ωστόσο πέφτει στο κενό και δεν μπορεί να τρομοκρατήσει κανέναν, παρά μόνο όσους θέλουν να βρουν αφορμή να τρομοκρατούνται απ' ο,τιδήποτε το άγνωστο: ξέρετε, σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σε πρόσφατο ιατρικό συνέδριο, ποιοί νομοί της χώρας έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα καρκίνου; Η Δράμα, το Κιλκίς, η Καρδίτσα και τα Γρεβενά έχουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις! Μάλιστα, μετά από 60 χρόνια λιγνιτικής δραστηριότητας, στην περιοχή της Κοζάνης-Πτολεμαϊδας, μετά από 45 χρόνια λιγνιτικής δραστηριότητας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, οι περιοχές αυτές δεν εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις κρουσμάτων καρκίνου.
Ναι, η καύση του λιγνίτη και του λιθάνθρακα και του μαζούτ και του πετρέλαιου και του φυσικού αερίου, όπως όλες οι καύσεις, προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα από τότε που ξεκίνησε η βιομηχανική επανάσταση. Αλλά η βιομηχανική επανάσταση, με όλη τη ρύπανση που έφερε μαζί της, βελτίωσε τρομερά το βιοτικό επίπεδο και το προσδόκιμο επιβίωσης στο βιομηχανικό κόσμο. Επέτρεψε τρομερά άλματα στα ιατρικά μηχανήματα. Θα μας πουν μήπως ότι δεν έπρεπε να γίνει η βιομηχανική επανάσταση επειδή προκαλούσε ρύπανση της ατμόσφαιρας των πόλεων;
Από τις αρχές ακόμα του 20ου αιώνα οι άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν τρόπους μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτώνοντας την τεχνολογία κι όχι καταργώντας την. Οι προδιαγραφές σε όλες τις εγκαταστάσεις καύσης εδώ κι ένα αιώνα γίνονται όλο και πιο αυστηρές, αλλά κανένας, πουθενά στον κόσμο, δεν έκανε αυτό που κάνει τώρα η Greenpeace, να στοχοποιεί ένα και μόνο ένα συγκεκριμένο καύσιμο. Το γιατί είναι περισσότερο από προφανές, δεν είναι δα και τόσο "αδιευκρίνιστα" τα κίνητρα!

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας!
Τα "πράσινα σταυροφοράκια" της Greenpeace φαίνονται στο βίντεο να δίνουν συνέντευξη με ένα λάπτοπ μπροστά τους. Πού έχει παραχθεί αυτό το λαπτοπ; Ασφαλώς στην Κίνα. Με τι παράγει η Κίνα την ενέργεια που κινεί τη βιομηχανία της; Ασφαλώς με λιγνίτη και λιθάνθρακα, είναι μακράν κορυφαία παγκοσμίως και σ' αυτό. Γιατί λοιπόν τα "πράσινα σταυροφοράκια" της Greenpeace δέχονται τα αγαθά που παράγονται με "βρώμικη" - κατ' αυτούς- ενέργεια και δεν πετούν μακριά το βδελυρό λαπτοπ;Σίγουρα έξω απ' το χώρο της συνέντευξης θα είχαν παρκαρισμένο κάποιο αυτοκίνητο, κάποιο Φολκσβάγκεν ίσως, ή Μπεεμβέ ή Πόρσε; Με τι ενέργεια παράγονται αυτά τα αυτοκίνητα; Με τι ενέργεια παράγεται παγκοσμίως ο χάλυβας; Με τα αιολικά της γερμανικής Energiewende μήπως; Αυτά που στέλνουν το ρεύμα οπουδήποτε αλλού εκτός απ' το βιομηχανικό γερμανικό νότο; Μήπως με τα φωτοβολταϊκά, που, μόλις σουρουπώσει, η ενέργεια που δίνουν είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό; Όχι βέβαια, η γερμανική βιομηχανία δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο με την αξιόπιστη ενέργεια που δίνει ο γερμανικός λιγνίτης και το 2013 σημειώθηκε νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρισμού από το λιγνίτη!
Οι δυο αυτές, δήθεν οικολογικές, ΜΚΟ δεν έχουν "αδιευκρίνιστα κίνητρα", όπως πολύ ευγενικά λέει η ανακοίνωση της ΔΕΗ. Λειτουργούν στην πράξη σαν η αιχμή του δόρατος της γερμανικής αιολικής και Φ/Β βιομηχανίας στην προώθηση των πωλήσεων των προϊόντων της στις χρεοκοπημένες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπου ανθεί η διαφθορά. Και μη μου πείτε δεν γίνονται τέτοια πράγματα απ' τους Γερμανούς, θα γελάσω σαν το Χριστοφοράκο! Ή θα αναγκαστώ να πεταχτώ μέχρι το Ναύσταθμο για να δω μήπως γέρνει κανένα υποβρύχιο!
Όπως δήλωσε πρόσφατα ένας απ' τους ιδρυτές της Greenpeace, ο Δρ Οικολογίας Patrick Moore, εγκατέλειψε τη ΜΚΟ μετά από 15 χρόνια στην ηγετική ομάδα, επειδή, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980, στράφηκε στην άσκηση πολιτικής, υιοθετώντας θέσεις που δεν ήταν επιστημονικά αποδεκτές. Θέσεις προφανώς σαν κι αυτές που διατυπώνει η Ελληνική Greenpeace.
Προκειμένου να προωθήσουν τους ανομολόγητους σκοπούς τους δεν διστάζουν να παρασύρουν ανυποψίαστους πολίτες να υπογράψουν ώστε η χώρα να βρεθεί χωρίς ρεύμα το 2020! Αυτό φυσικά δεν το λένε, γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες! Όμως, όπως και την περασμένη βδομάδα γράψαμε, η Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ είναι εντελώς ξεκάθαρη:  θεωρώντας ως δεδομένη την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, αν το 2020 έχουν αποσυρθεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου και ο ΑΗΣ Καρδιάς "η επάρκεια του συστήµατος διασφαλίζεται µόνο από την πλήρη αξιοποίηση των διασυνδέσεων µε τις γειτονικές χώρες". Βγάλτε τώρα απ' το σύστημα την Πτολεμαΐδα 5 των 660MW, για να ικανοποιήσετε τη WWF και τη Greenpeace, κι έχετε στο χέρι ένα ξεγυρισμένο μπλακ-άουτ! Και δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε μονάδα, μιλάμε για την πιο νέα και σύγχρονη μονάδα της χώρας, που θα αντικαταστήσει τις παλιές μονάδες του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας βελτιώνοντας θεαματικά τις εκπομπές σωματιδίων και που θα ενσωματώνει τις διεθνώς βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες (ΒΑΤ), οι οποίες εγγυώνται υψηλή οικονομική απόδοση και τη μέγιστη περιβαλλοντική προστασία. Ποιός ενοχλείται άραγε απ' αυτό;
Δεν πρόκειται για απλή επιπολαιότητα των δυο ΜΚΟ, πρόκειται για τουλάχιστον εγκληματική ανευθυνότητα σε βάρος της χώρας, για να μιμηθώ κι εγώ τη ΔΕΗ σε ευγενική διατύπωση. Ακόμα κι αν κάποιος παράφρων πολιτικός ακολουθούσε τις συμβουλές τους, το 2020 είναι πάρα πολύ κοντά και δεν προλαβαίνει κανείς, ακόμα κι αν ήθελε, να βάλει όλα τα "φουρφούρια" και τα "καθρεφτάκια", που πουλάνε στους ιθαγενείς οι πλασιέ της ΑΠΕτζήδικης πραμάτειας. Και να βρει και το φυσικό αέριο που χρειάζεται για να υποστηρίξει όλα αυτά τα ΑΠΕτζήδικα GW. Εκτός κι αν σ' αυτό αποσκοπούν, να βρουν τρόπο να πουλήσουν στη χρεοκοπημένη χώρα όχι μόνο τις ΑΠΕ, αλλά και το φυσικό αέριο που έχει περισσέψει στη Γερμανία και την Ολλανδία!
Τελειώνοντας, θα σας το πούμε άλλη μια φορά: όσοι μάχεστε το λιγνίτη, το δικό μας μαύρο χρυσό, θα μας βρίσκετε πάντα απέναντι! Να αποκαλύπτουμε τι κρύβεται πίσω απ' την εμμονή σας στο αμαρτωλό παρελθόν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου