Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

COP 27: μια σύναξη πολιτικών κλιματικών απατεώνων, που συναγωνίζονται σε αβάσιμες υπερβολές.

Στο Φαρ Ουέστ επεφύλασσαν πίσσα και πούπουλα στους απατεώνες, αλλά από τότε ο δικονομικός μας πολιτισμός έχει προοδεύσει: το μεγαλείο της "δημοκρατίας" μας είναι πως οι πολιτικοί απατεώνες μπορούν να δρουν ανενόχλητοι, καθώς κατά κανόνα έχουν το θράσος να λένε "όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα". Το έκανε ο Σημίτης, όταν οι "εκσυγχρονιστές" επιδόθηκαν στο μεγάλο φαγοπότι, το επαναλαμβάνει ο Μητσοτάκης, τώρα που με τη σειρά τους οι δικοί του ήδη χωνεύουν τα πόμολα, γιατί να μην το κάνει κι ο Γκουτιέρες του ΟΗΕ, που δεν λογοδοτεί και σε κανέναν;

"Είμαστε στον αυτοκινητόδρομο και οδεύουμε με ταχύτητα στην κλιματική κόλαση" ήταν το εύρημα του Γκουτιέρες, στην έναρξη της COP 27, της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, που ξεκίνησε στο φημισμένο θέρετρο της Αιγύπτου Σαρμ-Ελ-Σέιχ. "Πρέπει να απομακρυνθούμε από την εποχή της αποικιοκρατίας των ορυκτών καυσίμων" έκανε ρελάνς ο απατεώνας Γκορ, αυτός που πήρε μέχρι και Νόμπελ απατεωνιάς για την ταινία "Άβολη αλήθεια": αυτά που ισχυριζόταν και "προφήτευε" δεν επαληθεύτηκαν, αλλά την πίσσα και τα πούπουλα τα γλίτωσε.

Όπως τώρα βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα, του Δρ Ρόυ Σπένσερ του Πανεπιστημίου Αλαμπάμα-Χάντσβιλ των ΗΠΑ, οι δορυφορικές μετρήσεις της μεταβολής της θερμοκρασίας της κατώτερης ατμόσφαιρας δείχνουν για τον Οκτώβριο 2022 απόκλιση +0,32οC από το μέσο όρο της 30ετίας 1991-2020. Μια πιο προσεκτική ματιά στο δεξί μέρος του διαγράμματος δείχνει πως μετά το πολύ ισχυρό El Niño (ένα 100% φυσικό φαινόμενο), που ανέβασε παγκοσμίως τις θερμοκρασίες το 2016 (όπως και το 1998), τα τελευταία χρόνια έχουμε μια στασιμότητα, η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες με το geoengineering.

Αυτό φυσικά δεν ενοχλεί τη σύναξη των πολιτικών κλιματικών απατεώνων να συνεχίζει τους ισχυρισμούς πως ο πλανήτης θα ψηθεί αν δεν δώσουμε τρισεκατομμύρια στους "σωτήρες" κι αν δεν παραδώσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες στο καθεστώς επιτήρησης της "σωτηρίας του πλανήτη". Ισχυρισμούς που βασίζονται σε μοντέλα κατασκευασμένα ειδικά για να δείχνουν "υπερθέρμανση", όπως απέδειξε τόσο η απόσυρση το 2020 των μοντέλων τελευταίας γενιάς CMIP6 για επανέλεγχο όσο και πρόσφατη σύγκριση των 36 CMIP6 μοντέλων με τις επίσημες παρατηρήσεις θερμοκρασιών του National Oceanic & Atmospheric Administration (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

Η σύγκριση αποτελεί ερευνητική εργασία του Δρ Ρόυ Σπένσερ και στο πιο πάνω διάγραμμα, αριστερά με το μπλε χρώμα βλέπουμε ...

τις μετρήσεις, ενώ με το κόκκινο χρώμα είναι τα αποτελέσματα που δίνουν τα κλιματικά μοντέλα! Κανονική κατασκευή "υπερθέρμανσης", μέχρι και σχεδόν ΤΡΕΙΣ φορές πάνω απ' την πραγματικότητα! Οι επίσημες μετρήσεις του ΝΟΑΑ επί 50 χρόνια δείχνουν μια τάση αύξησης της μέσης καλοκαιρινής θερμοκρασίας στις 48 ηπειρωτικές Πολιτείες +0,26οC/δεκαετία, αλλά τα μοντέλα λένε αύξηση από +0,28 μέχρι και +0,71οC/δεκαετία!

Η επιστήμη αναπτύχθηκε ανά τους αιώνες στη βάση των παρατηρήσεων της φύσης, όχι στη βάση υποθέσεων και αποτυχημένων "μοντέλων": οι αρχαίοι Αιγύπτιοι παρατηρούσαν τη μεταβολή της στάθμης του Νείλου, οι αρχαίοι Έλληνες παρατηρούσαν τ' αστέρια, ο Νεύτωνας παρατήρησε τη μηλιά, ο Δαρβίνος την εξέλιξη των ειδών στα νησιά Γκαλαπάγκος. Αλλά κάποιοι τωρινοί επιμένουν να κατασκευάζουν μοντέλα που παραμορφώνουν την πραγματικότητα κι οι πολιτικοί κλιματικοί απατεώνες χρησιμοποιούν τα ίδια μοντέλα για να τρομοκρατούν ανενόχλητοι τον πληθυσμό.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Είναι εντελώς άλλο πράγμα η "κλιματική αλλαγή" κι εντελώς διαφορετικό η "κλιματική κρίση": το κλίμα πάντα άλλαζε, αλλάζει και θ' αλλάζει κι όποιος δεν προσαρμόζεται στις αλλαγές είναι καταδικασμένος ν' αποτύχει. Αλλά η "κλιματική κρίση" είναι κατασκεύασμα πολιτικών απατεώνων, για αρπαγή περιουσιών και καταπάτηση κάθε δημοκρατικής ελευθερίας. Και γι' αυτό είναι όρος επιβίωσης των παιδιών μας η κατηγορηματική απόρριψη των απατεώνων!

ΥΓ: Όπως είχα γράψει το Πάσχα, το ιστολόγιο είναι πια στην τελευταία του χρονιά. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

4 σχόλια:

  1. Να δούμε πότε θα "εξορθολογίσουν" τις επίσημες μετρήσεις του ΝΟΑΑ από το '70. «Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν» είχε γράψει ο Όργουελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλιώς η αυξανόμενη αστικοποίηση αυξάνει τη θερμοχωρητικότητα των αστικών περιοχών κι ωθεί ανοδικά τις θερμοκρασίες. Οι απατεώνες σκόπιμα αγνοούν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, προκειμένου να μιλούν για "συχνούς καύσωνες".

      Διαγραφή
  2. ασχετο μεν αλλα
    https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/deltia-tupou/11080-diamartyria-dimou-larisaion-sto-deddie-gia-arrythmies-ston-odofotismo
    μηπως αρχισαν τα οργανα σιγα σιγα να παιζουν την εισαγωγη για το τι ερχεται στο κοντινο μελλον ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ήταν μόνο η Λάρισα, που δεν δουλεύει σωστά ο οδοφωτισμός! Και να ήταν μόνο στον οδοφωτισμό το πρόβλημα. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ουσιαστικά διαλυμένος, καθώς τα δίκτυα είναι και αρχαία και ασυντήρητα, προσωπικό δεν υπάρχει και όλα τα έργα γίνονται με "outsourcing", δηλ. με κακοπληρωμένους εργολαβικούς εργαζόμενους.

      Διαγραφή