Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Νέα δολοφονία της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού στον 21ο αιώνα. Ποιος πολιτικός το διέπραξε;

Μιλώντας πρόσφατα σε συνέδριο στο Ζάππειο, κορυφαίος πολιτικός μας με μια φράση κατάφερε να δολοφονήσει ταυτόχρονα τόσο την Αθηναϊκή Δημοκρατία όσο και τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Δείτε πιο κάτω ποιος και πώς το διέπραξε. Αλλά πρώτα ας κάνουμε δυο μικρές ιστορικές αναδρομές!

Λίγο μετά τη μάχη του Μαραθώνα ανέτειλε στην Αθήνα το άστρο του Θεμιστοκλή. Αρχομανής και φιλόδοξος φρόντισε να εξοριστούν ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Μετά και την εξορία του Αριστείδη, το 482 π.Χ. ο Θεμιστοκλής ήταν απερίσπαστος να φροντίσει για τη δημιουργία του ισχυρού ναυτικού της Αθήνας, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την απόκρουση της επόμενης επίθεσης των Περσών.

Μετά τη μάχη των Θερμοπυλών οι Πέρσες κατηφόριζαν προς την Αθήνα και ο στόλος τους βρέθηκε στα ανοιχτά της Εύβοιας. Οι Αθηναίοι πρότειναν για αρχηγό του συμμαχικού Ελληνικού στόλου το Θεμιστοκλή, αλλά οι Σπαρτιάτες αντιπρότειναν τον Ευρυβιάδη. Στις γεμάτες ένταση συζητήσεις για το αν θα ναυμαχήσουν τους Πέρσες στον Ισθμό ή στη Σαλαμίνα, ο Ευρυβιάδης σήκωσε τη μαγκούρα του απειλητικά κι ο Θεμιστοκλής είπε το ιστορικό "Πάταξον μεν, άκουσον δε". Το μεγαλείο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας στη δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης της γνώμης, αυτό που τόσο μας λείπει σήμερα.

Ο Φρανσουά Μαρί Αρουέ (François-Marie Arouet, 21 Νοεμβρίου 1694 – 30 Μαΐου 1778), ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Βολταίρος (Voltaire), ήταν Γάλλος συγγραφέας, ιστορικός και φιλόσοφος. Στον 21ο αιώνα έγινε γνωστός επειδή κορυφαίος Έλληνας πολιτικός αγόρασε το σπίτι του στο Παρίσι, ως συνήθως με σκοτεινό "πόθεν έσχες". Στο 18ο αιώνα πάντως έγινε διάσημος για το πνεύμα του, τις επιθέσεις του εις βάρος της Καθολικής Εκκλησίας και την υπεράσπιση της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας του λόγου. Έγινε επίσης διάσημος μέχρι τις μέρες μας για τη φράση "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες", (αν και η wikipedia λέει πως στην πραγματικότητα η φράση αυτή γράφτηκε πρώτη φορά από την Evelyn Beatrice Hall στο βιογραφικό βιβλίο της The Friends of Voltaire). Θεωρείται κεντρική μορφή και ενσάρκωση του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα.

Εδώ τελειώνουν οι αναδρομές. Έχουμε λοιπόν ως πολιτισμική κληρονομιά το "Πάταξον μεν, άκουσον δε" από την Αθηναϊκή Δημοκρατία και το "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" απ' τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Εύλογο είναι να έχουμε κάθε απαίτηση απ' τους πολιτικούς μας να σέβονται την πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά εδώ είναι ...

Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Μιλώντας λοιπόν πριν μερικές ημέρες στο Ζάππειο, στο συνέδριο "Circle the Med", όπως βλέπετε στο βίντεο, ο Τσίπρας επεσήμανε ότι "η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί δύσκολες αποφάσεις και πόρους" και "αν τα βάρη της αναγκαίας ενεργειακής μετάβασης πέσουν στις πλάτες των πολλών θα είναι μια διαδικασία οικονομικά εξοντωτική, που θα διαρρήξει τη κοινωνική συνοχή και θα επιφέρει μεγάλες κοινωνικές εντάσεις, καθώς θα επιφέρει και σε πολλές κρίσιμες χώρες την άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού και ακροδεξιών μορφωμάτων, αλλά και των αρνητών της κλιματικής κρίσης. Θυμάστε που είχαμε τους αρνητές της πανδημίας;"

Έχουμε λοιπόν νέα για τον κάθε Τσίπρα: η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής είναι ήδη πραγματικότητα στη Δυτική Μακεδονία και την πιστοποίησε η απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέγραψε σημαντική μείωση πληθυσμού ως συνέπεια καταρχήν της πολιτικής των μνημονίων, αλλά και κυρίως της άρον-άρον απολιγνιτοποίησης. Και η κατασκευή "αρνητών", βαφτίζοντας "αρνητή" όποιον δεν καταπίνει αμάσητο το εκάστοτε κυβερνητικό αφήγημα, μας γεμίζει με ανατριχίλα, καθώς θυμίζει δυσάρεστα την Ελλάδα της δεκαετίας του 1950, τότε που το πολιτικό σύστημα κατασκεύαζε "κομμουνιστές" και γέμιζε τα ξερονήσια. Ακριβώς έτσι ο Πλεύρης κράτησε φασιστικά κι εκδικητικά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δυο χρόνια χωρίς δουλειά, ως "αρνητές της επιστήμης", για να δικαιωθούν με τρομερή καθυστέρηση απ' το ΣτΕ της δήθεν "Δικαιοσύνης". Όλοι μαζί συνεργάζονται, για να εξαφανίσουν τόσο το "άκουσον δε" όσο και το "θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".

Οι θέσεις αυτές φαίνεται να διατυπώνονται σαν ο κάθε Τσίπρας να δίνει κάθε φορά εξετάσεις συμμόρφωσης προς άνωθεν εντολές, προκειμένου να τους πείσει πως είναι έτοιμος να τον παίξουν ξανά. Θυμάστε τη φλεγόμενη Μεσόγειο, πριν τις εκλογές του 2019;  Αλλά με τέτοιες θέσεις δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ανακτήσει την αξιοπιστία που είχε στο τέλος του 2014. Γι' αυτό και το δίλημμα "Μητσοτάκης ή Τσίπρας", που έντεχνα έσπευσε να θέσει ο αγοραστής του σπιτιού του Βολταίρου με το αδιαφανές "πόθεν έσχες", είναι πλαστό κι είναι άλλη μια προσπάθεια εγκλωβισμού των πολιτών στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Μιας πολιτικής που μετατρέπει την Ελλάδα σε κακέκτυπο της Μαοϊκής Κίνας, μέσα σε μια νεοΜαοϊκή ΕΕ. 

Με τα μνημόνια κατάφεραν τον εγκλωβισμό της χώρας για τον επόμενο αιώνα ως φόρου υποτελή σε Φράγκους & Αλαμανούς. Με τον εγκλωβισμό στην υπηρέτηση της κλιματικής απάτης καταστρέφουμε καθημερινά τη χώρα βάζοντας αιολικά παντού, προκειμένου να στέλνουμε ρεύμα στην "αναξιοπαθούσα" Γερμανία. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο πιο πάνω γραφικό, τα παιδιά μας δεν βρίσκουν δουλειές στην Ελλάδα και ξενιτεύονται, για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Κι οι πολιτικοί είναι πανευτυχείς για την αντικατάσταση των Ελλήνων από Ασιάτες και Αφρικανούς. Μόνο που πολλοί απ' αυτούς δεν αποκτούν Ελληνική συνείδηση "μετέχοντας της των Ελλήνων παιδείας", αλλά δημιουργούν αλλοεθνείς θύλακες, κερκόπορτες για την υποβοήθηση επιστροφής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ζητείται ηγέτης, που θα ενώσει τις πατριωτικές δυνάμεις και θα στείλει τους υπηρέτες των ξένων στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΥΓ: Όπως είχα γράψει το Πάσχα, το ιστολόγιο είναι πια στην τελευταία του χρονιά. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

 

1 σχόλιο:

  1. Είναι βέβαια βασικό πρόβλημα ότι οι ξένοι δεν αποκτούν Ελληνική συνείδηση "μετέχοντας της των Ελλήνων παιδείας", αλλά σημαντικότερο πρόβλημα- αυτό που θα μας διαλύσει τελείως- είναι πως και οι Έλληνες δεν αποκτούν Ελληνική συνείδηση "μετέχοντας της των Ελλήνων παιδείας". Στην πραγματικότητα δεν μετέχουν σε κανενός είδους παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή