Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ενεργειακές αυτοεκπληρούμενες "προφητείες" των Αμερικανών, για την κατάσταση που ζούμε στον 21ο αιώνα.

Είμαστε ήδη στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου κι έχουμε παρατεταμένο "μικρό καλοκαιράκι", για το οποίο βεβαίως και είπαμε πού οφείλεται. Με την ανθρώπινη παρέμβαση το κλίμα αλλάζει κατά το δοκούν, οπότε η "κλιματική κρίση" γίνεται αμέσως-αμέσως μια "αυτοεκπληρούμενη προφητεία".

Σήμερα όμως θα δούμε μια άλλη "αυτοεκπληρούμενη προφητεία", η οποία βεβαίως και μας έρχεται πάλι απ' τη Δύση και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια με τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και ψάχνονται πώς να τα πουλήσουν. Το Μάιο 2014 η Μέρκελ πήγε στον Ομπάμα, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν και για την Ουκρανία. Λίγες μόνο ημέρες μετά η πρώην (2005-2009) Υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις έδωσε μια συνέντευξη στο OZY και, μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας την επίσκεψη Μέρκελ, "πρόβλεψε" επακριβώς όσα συμβαίνουν το 2022 με το φυσικό αέριο στην ΕΕ. 

Πριν δούμε όσα είπε η Ράις, να τι είχε πει δημόσια ο Ομπάμα στη Μέρκελ, καθώς κατ' ιδίαν θα της τα είχε πει μάλλον σε άλλο ύφος: "We discussed energy security, including the importance of Europe diversifying its energy sources. The United States has already approved licenses for natural gas exports, which will increase global supply and benefit partners like Europe"

Και να πώς πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα η Μέρκελ: "It will be very important for us to bring the negotiations very quickly to a close on T-TIP. We are firmly convinced that for the European Union, for Germany and for the United States, this offers a lot of opportunities for the future. And it’s so important for us to bring this agreement to a successful conclusion.  There are a number of discussions, I know; a number of skeptical remarks. People have doubts. But these doubts, this skepticism can be overcome and it needs to be overcome"

Κατόπιν αυτών δείτε στο πιο κάτω βίντεο πόσο "διορατική" ήταν η Ράις: χωρίς να διαβάζει την κρυστάλλινη σφαίρα της πιο πάνω εικόνας, ...

μέσα σ' ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα τα λέει όλα!

Το πρωτότυπο πλήρες βίντεο της συνέντευξης είναι χαρακτηρισμένο για "ιδιωτική χρήση", αλλά το ίδιο πιο πάνω απόσπασμα βίντεο, όπως είχε ανεβεί στο YouTube το 2014 με Γερμανικούς υπότιτλους, μπορείτε να δείτε εδώ. Το έχει ανεβάσει επίσης η Welt. Λέει λοιπόν η Ράις, ξαναλέω: το 2014, πως "οι κυρώσεις στη Ρωσία θα πρέπει να αφορούν στο πετρέλαιο και στο αέριο, η Ρωσική οικονομία είναι ευάλωτη, το 80% των Ρωσικών εξαγωγών είναι αέριο, πετρέλαιο και λοιπά μεταλλεύματα". Αλλά ποιο θα είναι το πιθανό αποτέλεσμα των κυρώσεων; Εκεί η Ράις δίνει τα ρέστα της, στην προσπάθεια να παρασύρει τους Ευρωπαίους στο απονενοημένο διάβημα των "κυρώσεων": "Κάποιος θα μπορούσε να πει πως οι Ευρωπαίοι θα μείνουν χωρίς ενέργεια. Ε, λοιπόν, οι Ρώσοι θα ξεμείνουν από ρευστό πριν να μείνουν από ενέργεια οι Ευρωπαίοι".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Μεγάλη πραγματικά "επιτυχία" είχε η πρόβλεψη της Ράις, αφού πλέον είναι γνωστό πως μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία δεν ίδρωσε ούτε τ' αυτάκι τους απ' τις κυρώσεις, καθώς η ΕΕ συνεχίζει να χρηματοδοτεί την εισβολή, έντρομη πως το φυσικό αέριο δεν θα της φτάσει για να βγάλει το χειμώνα.

Το ζουμί ωστόσο είναι στα επόμενα που είπε η Ράις: "στην τελική, μ' αυτό τον τρόπο θα αλλάξει το οικοδόμημα της ενεργειακής εξάρτησης! Θα πρέπει να εξαρτώμεθα περισσότερο απ' τη βορειοαμερικανική ενέργεια και απ' τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και αερίου, που εντοπίσαμε στη βόρεια Αμερική. Θέλουμε να έχουμε αγωγούς που δεν θα περνάνε μέσα απ' την Ουκρανία και τη Ρωσία."

Και κλείνει το απόσπασμα των δηλώσεων της Ράις ως εξής: "Για χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε τους Ευρωπαίους να ενδιαφερθούν για διαφορετικούς αγωγούς. Ήρθε ο καιρός να το κάνουν. (Αφού αν δεν το κάνουν μόνοι τους, θα τους το κάνουμε εμείς. Κι όταν λέμε "διαφορετικούς αγωγούς" ΔΕΝ εννοούμε South Stream, το καταλάβατε εκεί στο Ελλάντα και στο Μπουλγκάρια;)".

Αυτά λοιπόν τα έλεγε η Ράις το Μάιο 2014, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στον Ομπάμα, καθώς η "ξεροκέφαλη" Γερμανίδα ήθελε σώνει και καλά Nord Stream & Nord Stream II, προκειμένου με το ευρώ και την ενέργεια να καθυποτάξει την Ευρώπη χωρίς να χρειάζεται μια Βέρμαχτ

Αν τώρα τα πιο πάνω τα συνδυάσουμε με όσα είχαμε δει ήδη το Φεβρουάριο 2014 πως είχε πει πριν πολλά χρόνια ο στρατηγός Κλαρκ: "θα αφανίσουμε 7 χώρες, Ιράκ, Συρία, Λίβανο, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και στο τέλος το Ιράν",  βλέπουμε πως σιγά-σιγά έρχεται η ώρα του Ιράν. Θα μας πάνε οι Αμερικανοί  σε παγκόσμιο πόλεμο για την ενέργεια;  Ή μήπως για να μην καταρρεύσει το δολάριο;

Ποιος λοιπόν είπαμε πως ανατίναξε τους δίδυμους αγωγούς Nord Stream & Nord Stream II; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

ΥΓ: Όπως είχα γράψει το Πάσχα, το ιστολόγιο είναι πια στην τελευταία του χρονιά. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου