Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

49 χρόνια μετά το 1973: το αληθινό μήνυμα κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία ήταν το σύνθημα που συντάραζε την Αθήνα το Νοέμβρη 1973. 49 χρόνια μετά δεν φαίνεται ν' άλλαξαν και πολλά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, κατάσταση που αποδίδουν χαρακτηριστικά τα σκίτσα του Δερμεντζόγλου.

 
  • Ψωμί: με τη διόγκωση της ακρίβειας και την επαναφορά του τέρατος του πληθωρισμού στην εποχή του πατέρα Μητσοτάκη, θα παίρνετε όσα τρόφιμα εγκρίνει ο Μπουμπούκος να περιέχει "το καλάθι του νοικοκυριού" και, βεβαίως, μόνο από σούπερ μάρκετ, όχι από μικρομάγαζα. Για το ρεύμα θα περιμένετε το Power Pass, για τα καύσιμα θα περιμένετε το Fuel Pass, για να βγάλετε τα Χριστούγεννα θα περιμένετε κυβερνητικό επίδομα "φτώχειας", την ώρα που κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια και δεν έχουν αφήσει ούτε τα πόμολα!

  • Παιδεία: στέλνουμε τα παιδιά να σπουδάσουν και παρακαλούμε μην πέσουν από κανένα παράθυρο, όπως βλέπουμε στο Α.Π.Θ., αφού δεν περισσεύουν λεφτά για να χτιστούν ή να μισθωθούν αίθουσες, ούτε για να πληρωθούν καθηγητές και να μειωθεί ο αριθμός φοιτητών ανά τμήμα. Τα λεφτά τα τρώνε οι "εθνικοί εργολάβοι", οι "Γκρούεζες", κλπ, κλπ, και οι 157 επιβεβαιώνουν καθημερινά πως ...
    φιλότιμο στην πολιτική είχε μόνο ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος.

    Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

    Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

  • Ελευθερία: θα είστε ελεύθεροι να κάνετε όσα θέλει η κυβέρνηση, που βεβαίως έχει για δεκανίκι τη δήθεν αντιπολίτευση. Η ελεύθερη βούληση απαγορεύεται και για την ελεύθερη σκέψη έχουμε υποκλοπές, λογοκρισία απ' τους τεχνολογικούς γίγαντες, "Πετσωμένα" Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, χαρακτηρισμούς όπως ακροδεξιοί/ψεκασμένοι/κομμουνιστές/τοξικότητα, κλπ, ενώ για την αυτοδιάθεση του ατόμου έχουμε τιμωρητικές διαθεσιμότητες σε όσους δεν υπακούν στους φασίστες. Πάντα με τη σφραγίδα της δήθεν "Δικαιοσύνης", για να μην ξεχνιόμαστε!

Και, βεβαίως, να μην ξεχνούμε πως με τη χρεοκοπία του 2010 και τα τρία μνημόνια, που βαρύνουν διακομματικά το δήθεν "δημοκρατικό τόξο", το μέγα πρόβλημα είναι τώρα πια ο κόσμος που ζουν τα παιδιά μας και θα ζουν τα παιδιά των παιδιών μας. Ζητείται ηγέτης, που θα ενώσει τις πατριωτικές δυνάμεις, για να αναστρέψει την παρακμή της πατρίδας.

ΥΓ: Όπως είχα γράψει το Πάσχα, το ιστολόγιο είναι πια στην τελευταία του χρονιά. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

2 σχόλια:

  1. υπειρχε ακομη ενα συνθημα που κανενας δεν τολμα να φωναξει ή ακομα ακομα να θυμηθει
    "Λαε πεινας γιατι τους προσκυνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά! Και υπήρχε και το "Κάτω η Χούντα!" Πάντως δεν υπήρχε το "Παπαδόπουλε γαμιέσαι!"

      Διαγραφή