Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

24 Οκτωβρίου 2022 : θα μας πουν ΑΔΜΗΕ και Μητσοτάκης πού εξαφανίστηκαν ΞΑΝΆ τα αιολικά;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πλατφόρμας Διαφάνειας (Transparency Platform) του Entso-e, την Κυριακή 23/10/2022 τα αιολικά έδιναν μεταξύ 300 και 400MW, αλλά βεβαίως κανείς Μητσοτάκης και κανείς ΑΔΜΗΕ δεν βγήκε να μας το πει. Κι όμως ήξεραν να κοροϊδεύουν την κοινωνία πως "στις 7/10 οι "Α"ΠΕ κάλυψαν το 100% των αναγκών". Τι να μας πουν άλλωστε; Πως τα αιολικά είναι μια απάτη, αφού η ηλεκτρική ενέργεια ΔΕΝ αποθηκεύεται οικονομικά για χρήση σε ηλεκτροδότηση χώρας και κανείς δεν γνωρίζει αν θα φυσήξει, πότε θα φυσήξει, πόσο θα φυσήξει, πότε θα σταματήσει να φυσά και με τι ρυθμό θα γίνεται η μεταβολή της ταχύτητας του ανέμου; Που εκτινάσσει υψωμένη στην 3η δύναμη τη μεταβολή της "έγχυσης" ηλεκτρισμού στο δίκτυο;

Ότι λειτουργούν τόσο άναρχα, που το Φεβρουάριο 2021 ξετίναξαν το μετασχηματιστή στο ΚΥΤ Ασπροπύργου, προκαλώντας μπλακάουτ σε Αττική & Πελοπόννησο και αναγκάζοντας τον ΑΔΜΗΕ να επιβάλει υποχρεωτική προτεραιότητα στις αξιόπιστες θερμικές και υδροηλεκτρικές μονάδες;  Ή πως ζητούν πρόγνωση ανέμων απ' αυτούς που δεν μπόρεσαν ποτέ να προβλέψουν αν και πόσο θα βρέξει στην Αγία Πελαγία, στο Μουζάκι, στα Βασιλικά, στη Μάνδρα, κλπ, κλπ, ώστε να προστατεύσουν ζωές και περιουσίες; Αλλά κατά τα λοιπά όλοι μας πιπιλίζουν το μυαλό πως ξέρουν μετά βεβαιότητας πως θα είναι το κλίμα το 2100!

Σύμφωνα τώρα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για τη Δευτέρα 24/10/2022, που τα βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα, τα αιολικά θα εξακολουθήσουν να είναι εξαφανισμένα και για να έχουμε ρεύμα θα εισάγουμε τα ξημερώματα της Δευτέρας ακόμα και 2000MW! Για να καλύψουμε τη "φοβερή και τρομερή" πρόβλεψη ζήτησης για μόλις 3550MW!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!


Το ίδιο άλλωστε κάναμε το Σαββατοκύριακο, με τρομερή επιτυχία! Κρατηθείτε, για να μην πέσετε, απ' αυτό που θα διαβάσετε: ...

σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ιστότοπος του ΑΔΜΗΕ, οι εισαγωγές ηλεκτρισμού το Σάββατο 22/10 κάλυψαν το 37% και την Κυριακή 23/10 το 39% των αναγκών σε ηλεκτρισμό! Κατόπιν αυτού, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η Μέση Τιμή Επόμενης Ημέρας το Σάββατο αυξήθηκε 12,17% ως προς την Παρασκευή, που οι εισαγωγές κάλυπταν το 7%, επειδή ακόμα φυσούσε, ενώ την Κυριακή αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, κατά 23,07% ως προς το Σάββατο. Παρόλο που η ζήτηση ηλεκτρισμού τα Σαββατοκύριακα είναι περιορισμένη.

Και πάμε στα "περίεργα" της 24/10/2022:

  • καταρχήν τη Δευτέρα 24/10, που η ζήτηση ηλεκτρισμού αυξάνεται, η Μέση Τιμή Επόμενης Ημέρας μειώθηκε κατά 11,24% ως προς την Κυριακή!
  • κατά δεύτερον, η μέγιστη τιμή καταγράφηκε στις 07:00, που η πρόβλεψη ζήτησης ρεύματος είναι μόλις 4010MW και όχι στο δίωρο 20:00-21:00 της βραδινής αιχμής, που προβλέπεται ζήτηση 5680MW!
  • κατά τρίτον, η μέγιστη τιμή ΔΕΝ αντιστοιχεί στην ώρα μέγιστης συμμετοχής του πανάκριβου φυσικού αερίου στο ωριαίο μείγμα!
  • κατά τέταρτον, θυμάστε που στα μέσα Ιουλίου πετούσαν "σανό στον ανεμιστήρα", διαδίδοντας, για ακόμα μια φορά ΨΕΥΔΏΣ "στο φουλ η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων"; Μόνο δυο λιγνιτικές μονάδες είναι σε λειτουργία, μη τυχόν και δεν κάψουμε φυσικό αέριο!

Αν τώρα όλα αυτά σας φαίνονται κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο, που βεβαίως η τωρινή κυβέρνηση το οργάνωσε και το έβαλε σε λειτουργία, σωστά σας φαίνονται! Είμαστε όμηροι ενός εντελώς σάπιου, παρασιτικού συστήματος, που τρώει τις σάρκες της χώρας, αδιαφορώντας πλήρως για τα θύματα που αφήνει πίσω του. Κι αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει το συντομότερο!


1 σχόλιο:

  1. Δεν θα μας πουν ΑΔΜΗΕ και Μητσοτάκης πού εξαφανίστηκαν ΞΑΝΆ τα αιολικά και τι συμβαίνει με το χρηματιστήριο ενέργειας. Θα μας ενημερώσουν οι δημοσιογράφοι:
    https://www.youtube.com/watch?v=VgyX1jSedPY

    ΑπάντησηΔιαγραφή