Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Έκτακτο δελτίο θανάτων της ΕΛΣΤΑΤ: το μεγάλο θανατικό των Ελλήνων το 2021 συνεχίζεται, έργο Μητσοτάκη ασφαλώς.


Έχει πλέον καταντήσει ρουτίνα να λέμε πως για ακόμα μια φορά κόλαφος είναι για το Μητσοτάκη το τελευταίο έκτακτο δελτίο θανάτων, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ στις 9/11/2021 και καλύπτει το διάστημα μέχρι και την 39η εβδομάδα. Αυξάνονται διαρκώς τα φέρετρα Ελλήνων, που βαρύνουν τη μακράν χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολεμικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις 39 πρώτες εβδομάδες του 2021 (4/1/2021 – 3/10/2021) ανήλθαν σε 104.939 (53.333 άνδρες και 51.606 γυναίκες) ενώ κατά τις αντίστοιχες 39 εβδομάδες του 2020 (30/12/2019 – 27/9/2020) είχαν ανέλθει σε 95.142 (47.563 άνδρες και 47.579 γυναίκες), σημειώνοντας αύξηση 10,30%. Αύξηση κατά 12.746 θανάτους (13,83%) σημειώθηκε σε σχέση με το μέσο όρο των πρώτων 39 εβδομάδων της εξαετίας 2015 – 2020 (92.193 θάνατοι).

Στο προηγούμενο έκτακτο δελτίο, που είχε δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν ένα μήνα, μέχρι και την 35η εβδομάδα η αύξηση θανάτων ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2020 ήταν 10,08% και 13,02% ως προς το μέσο όρο της εξαετίας. Και στο προ-προηγούμενο έκτακτο δελτίο, που είχε δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν δυο μήνες, μέχρι και την 31η εβδομάδα η αύξηση θανάτων ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2020 ήταν 9,48% και 12,0% ως προς το μέσο όρο της εξαετίας. Είναι επομένως σαφές ότι συνεχίζεται η αυξητική τάση αδικαιολόγητων θανάτων και κανείς "ειδικός", καμιά κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη να μας πει τι σκοτώνει φέτος τους Έλληνες.

Η απόκλιση των θανάτων αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο σχετικό γράφημα της ΕΛΣΤΑΤ και τίποτα δεν προοιωνίζεται θετικό για το επόμενο διάστημα, καθώς η εντελώς και ξεκάθαρα αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας δεν στοχεύει στην προστασία της υγείας του λαού, αλλά στον ωμό εκβιασμό όσων ακόμα δεν εμβολιάστηκαν να υποκύψουν στην επιθυμία του σουλτάνου.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Η μεγάλη ζημιά φαίνεται να έγινε την 26η (28/6 - 4/7/2021) και την 31η (2-8/8/2021) εβδομάδα, όταν και ...

έχουμε τρομακτικές αποκλίσεις της φετινής καμπύλης απ' τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών. Ποιος θα μας πει τι συνέβη κι έχουμε τέτοιες αποκλίσεις; Φταίει μήπως το κύμα ζέστης, που είχαμε στο τέλος Ιουνίου; Φταίει ο καύσωνας, που είχαμε στο τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου; Κι αν όντως φταίει η ζέστη, τι έκανε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους πολίτες; Θυμάται κανείς στην τωρινή κυβέρνηση πως η κυβέρνηση Καραμανλή, στην τελική της πορεία προς τη χρεοκοπία, είχε μοιράσει επιδοτήσεις για αγορά κλιματιστικών; Ακόμα και σ' αυτό άχρηστος ο Μητσοτάκης; Ή μήπως η Γερμανία δεν είχε κλιματιστικά να μας πουλήσει;

Για να καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο πού οδηγεί την κατάσταση η παντελής αποτυχία της κυβέρνησης και των "ειδικών" της, δείτε στο πιο πάνω διάγραμμα, μετά το 2ο και το 3ο κύμα να εκδηλώνεται ένα 4ο απ' τα μέσα του καλοκαιριού, που έδειχνε τάσεις αποκλιμάκωσης μέσα στο Σεπτέμβριο. Δυστυχώς, οι άχρηστοι "άριστοι" τα κατάφεραν ν' ακολουθήσει αμέσως ένα 5ο κύμα απ' τον Οκτώβριο κι ένας Θεός γνωρίζει πόσα κύματα θα καταφέρουν ακόμα να δημιουργήσουν. Ποτέ δεν άκουσαν τις συστάσεις που απ' την αρχή έδινε ένας πραγματικός ειδικός, ο διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής του Stanford Ιωαννίδης: Ιωαννίδης, ο οποίος κατ' επανάληψη ρητά επεσήμαινε το 2020 ότι "η Ελλάδα, δυστυχώς, συνεχίζει να μην κάνει τον αριθμό των τεστ που χρειάζεται". 

Όταν τελικά τα "κατάφεραν" να κάνουν πολλά τεστ, το μόνο που κατάφεραν στην πράξη ήταν να μας κάνουν ν' αναρωτιόμαστε ποιος ακριβώς κάνει τις εισαγωγές των τεστ στη χώρα, ποιος κερδίζει απ' την με καθυστέρηση 1,5 χρόνου αύξηση του αριθμού των τεστ. Η πιο χυδαία κυβέρνηση της μεταπολεμικής περιόδου βλέπει πλέον τα πάντα ως ευκαιρία για κυκλοφορία χρήματος προς ημετέρους, αδιαφορώντας για την κοινωνία, αδιαφορώντας για τη χώρα. Και, προσοχή, μην ενοχλείτε τη Δικαιοσύνη, είναι απασχολημένη με τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό ... 

 

 

6 σχόλια:

  1. Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να κάνουμε κ νορμαλοποίηση με θανάτους από-με Κορόνα ειδικά στο τέλος του χρόνου και να συγκρίνουμε με Μέσο Όρο 2017-19. Ειδικά στις ηλικίες <50 ετών κ ο νοών νοείτω.
    Και υποτίθεται όλο το 2021 είχες το ¨θετικό¨ πρόσημο των εμβολίων.

    Το εξοργιστικό είναι πως και η λεγόμενη αντιπολίτευση σιωπά ενώ είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να πάρει τα σώβρακα -συγγνώμη για την έκφραση- του νυν κυβερνώντος θιάσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ ένα σχόλιο περί ¨λιώσιμου πάγου¨. Το ρωσικό ομοσπονδιακό ινστιτούτο αρκτικών ερευνών δημοσιεύει ημερησίως την κατάσταση του πάγου στην Αρκτική όπως παρακολουθείται από δορυφόρους.
    Η ιστοσελίδα είναι και στα αγγλικά, πατάμε Operational Data κ διαλέγουμε δίπλα ημερομηνία.
    Παραπροχθές (9.11.2021) έχουμε αυτήν την εικόνα:
    http://www.aari.ru/resources/d0015/arctic/gif.en/2021/20211109.gif

    Πριν 8 χρόνια :
    http://www.aari.ru/resources/d0015/arctic/gif.en/2013/20131112.gif

    Και τι έκπληξη, οι πάγοι στην Αρκτική έχουν αυξηθεί σημαντικά, ως και νέους πάγους έχουμε.

    Αλλά τι ξέρουν αυτοί οι Ρώσσοι κ εγκαινιάζουν όλο κ νέα παγοθραυστικά;

    Τα data είναι public, αλλά σε εμάς κανείς δεν ενδιαφέρεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τη συνεισφορά. Δεν γνώριζα πως έχουν οι Ρώσοι αγγλόφωνη σελίδα, καθώς παρακολουθώ την αντίστοιχη Δανέζικη.

      Διαγραφή
  3. Πολλά θα είχαν ενδιαφέρον, αλλά καταρχήν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας των δεδομένων: https://greeklignite.blogspot.com/2021/09/blog-post_22.html

    Φυσικά στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει αντιπολίτευση. Μόνο κάποιοι πρόθυμοι να συγκυβερνήσουν με το Μητσοτάκη.

    Ενδιαφέρον: https://www.euro2day.gr/news/highlights/article/2105211/eos-kai-diplasioi-thanatoi-apo-tis-eisagoges-se-me.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμάμαι πριν 20 χρόνια ήταν μεγάλο θέμα στους λοιμωξιολόγους και στα ιατρικά συνέδρια, η άσκοπη και άλογη χρήση αντιβιοτικών στην Ελλάδα. Προειδοποιούσαν οι ειδικοί ότι θα έρθει η ώρα που οι ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις δεν θα καταπολεμούνται από την υπερχρηση ακόμα και τελευταίας γενιάς αντιβιοτικών. Άραγε,έχει σχέση αυτό με τους θανάτους στις ΜΕΘ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος να ξέρει; Υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση για το τι συμβαίνει στις ΜΕΘ, αλλά και για το τι καταχωρείται ως θάνατος "με" κορονοϊό.

      Διαγραφή