Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Έκτακτο δελτίο θανάτων της ΕΛΣΤΑΤ: 28,5 χιλιάδες φέρετρα Ελλήνων βαραίνουν τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση.

Κόλαφος είναι εκ νέου για το Μητσοτάκη το τελευταίο έκτακτο δελτίο θανάτων, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ τη Δευτέρα 11/10/2021 και καλύπτει το διάστημα μέχρι και την 35η εβδομάδα, (δηλαδή από 4/1 μέχρι και 5/9/2021). Αυξάνονται τα φέρετρα που βαρύνουν τη μακράν χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολεμικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις 35 πρώτες εβδομάδες του 2021 (4/1/2021 – 5/9/2021) ανήλθαν σε 94.806 (48.149 άνδρες και 46.657 γυναίκες) ενώ κατά τις αντίστοιχες 35 εβδομάδες του 2020 (30/12/2019 – 30/8/2020) είχαν ανέλθει σε 86.121 (43.038 άνδρες και 43.083 γυναίκες), σημειώνοντας αύξηση 10,08%. Αύξηση κατά 10.925 θανάτους (13,02%) σημειώθηκε σε σχέση με το μέσο όρο των πρώτων 35 εβδομάδων της εξαετίας 2015 – 2020 (83.881 θάνατοι).

Στο προηγούμενο έκτακτο δελτίο, που είχε δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν ένα μήνα, μέχρι και την 31η εβδομάδα η αύξηση θανάτων ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2020 ήταν 9,48% και 12,0% ως προς το μέσο όρο της εξαετίας. Είναι επομένως σαφές πως συνεχίζεται η αυξητική τάση αδικαιολόγητων θανάτων και κανείς "ειδικός", καμιά κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη να μας πει τι σκοτώνει φέτος τους Έλληνες.

Στο πιο πάνω διάγραμμα φαίνεται με πλαίσιο η περίοδος αναφοράς του δελτίου της ΕΛΣΤΑΤ. Επιπλέον, το πράσινο βέλος δείχνει την έντονα πτωτική τάση θανάτων "με" κορονοϊό. Οι διασωληνώσεις ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη, καθώς ...

ήδη στις αρχές της άνοιξης το διάγραμμα "φούσκωσε" περίεργα, ενδεχομένως κάτι άλλαξε στα πρωτόκολλα διασωλήνωσης. Πάντως, παρά τα "παραφουσκωμένα" κρούσματα, που ανακοινώνονται καθημερινά επειδή αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των τεστ, στο τρέχον κύμα ο αριθμός διασωληνώσεων μειώθηκε κι αυτός.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η κυβέρνηση, μέσω των εκθέσεων του ΕΟΔΥ, έχει αναφέρει μέχρι και τις 5/9/2021 13.886 θανάτους "με" κορονοϊό (κι όχι "από" κορονοϊό, όπως μεταδίδει καθημερινά η μπουκωμένη απ' τη λίστα Πέτσα προπαγάνδα). Σύμφωνα με τις προβολές του worldometers.info στις 13/10, μέχρι το τέλος του έτους οι θάνατοι θα έχουν φθάσει τις 17,8 χιλιάδες. Αν προσθέσουμε και τις 10,9 χιλιάδες θανάτους, που κατά την ΕΛΣΤΑΤ έχουμε το 2021 πάνω απ' το μέσο όρο της εξαετίας 2015-2020, συνολικά πάνω από 28,5 χιλιάδες φέρετρα Ελλήνων βαραίνουν τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολεμικής περιόδου: είναι μακράν η μόνη που έχει στην πλάτη της την εξαφάνιση μιας ολόκληρης Ελληνικής πόλης μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο.

Η Σουηδία, που δεν πήρε τα παρανοϊκά μέτρα της δικής μας κυβέρνησης, ήδη μετρά λιγότερους θανάτους απ' την Ελλάδα και οι προβολές του worldometers.info δίνουν μέχρι το τέλος του έτους 15,2 χιλιάδες θανάτους. Η ζωή συνεχίζεται ομαλά, το γήπεδο όπου έπαιξε η Εθνική μας την Τρίτη ήταν κατάμεστο. Αλλά εδώ συνεχίζεται η παράνοια.

Στην Αυστρία παραιτήθηκε ο καγκελάριος, καθώς τον τσίμπησαν να "μπουκώνει" εταιρεία δημοσκοπήσεων για να διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Στην Ελλάδα, παρά τη λίστα Πέτσα, δεν τρέχει τίποτα κι ο γιαλός είναι εντελώς στραβός. Ευτυχώς που η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και δεν βλέπει πόσο στραβός είναι ο γιαλός. Αλλά με τόση τύφλα, κατάντησε μέρος του προβλήματος δημοκρατίας στη χώρα.

 

4 σχόλια:

  1. Άκρως ενδιαφέρουσα η επισήμανση πως ενώ οι θάνατοι είναι πτωτικοί μέχρι την 8η εμβομάδα, μετά είναι ασταθερά ανοδικοί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. (ποιό impact έχουμε να αρχίζει να φαίενται από εβδομάδα 9 άραγε;)
    Το διάγραμμα σελίδα 3 είναι τρομακτικό. Το 2020 -παράν τον Κόβιντ- δεν είχε μεγάλη διαφορά με τον μέσο όρο.

    Το άκρως ανησυχητικό είναι η εκατόμβη στις παραγωγικές ηλικίες 20-60 (Πίνακας 4, σελ. 6) που δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με τον Κόβιντ.
    Δεν παραβλέπω την εξολόθρευση στις ηλικίες >60 που εύκολα μπορεί να αποδοθεί στην αποκοινωνικοποίηση, παραμέληση ιατρικής φροντίδας, στρεσάρισμα από το κλίμα φόβου).

    Ενδιαφέρων να μπορούσε να γίνει και normalisation με τα επίσημα (πάντα επίσημα) νούμερα ¨με Covid¨. Θα βγούνε ωραία πραματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εδώ είναι απολύτως τρομακτικό: https://odysee.com/@Μαντάτα:b/το-πριν-και-το-μετά...:a

      Διαγραφή
  2. "Με" κορονοϊό ή "από κορονοϊό; Ο θάνατος είναι ένα κατ' εξοχήν πολυπαραγοντικό φαινόμενο και οφείλεται πάντοτε σε ένα συνδυασμό αιτίων που συνδυαστικά ξεπερνούν την ικανότητα του οργανισμού να διατηρήσει την ομοιόστασή του. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο και επιστημονικά λανθασμένο να αποδώσεις το θάνατο αποκλειστικά σε μία αιτία. Γι' αυτό σε όλες τις επιδημίες μετρούνται οι θάνατοι "με το αίτιο" και όχι "από το αίτιο" για να μετρηθεί η επίπτωση του παθογόνου στον πληθυσμό και η εξέλιξη της διασποράς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ημερήσιες Εκθέσεις Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ ρητά αναφέρουν "με" κορονοϊό. Τα βοθροκάναλα και οι μπουκωμένες απ' τη λίστα Πέτσα ιστοσελίδες αναφέρουν "από" κορονοϊό. Αυτή είναι η μόνη διαφορά και δεν έχει σχέση με επιστήμη, όπως εσείς πολύ σωστά αναφέρετε.

      Ξέρω αρκετές περιπτώσεις που μπήκαν σε νοσοκομεία "με" κορονοϊό, τον ξεπέρασαν, αλλά κόλλησαν ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και δεν την ξεπέρασαν. Αν δεν είχαν κολλήσει, δεν θα πήγαιναν σε νοσοκομείο. Κι αν οι κυβερνήσεις διαχρονικά φρόντιζαν το ΕΣΥ, αντί ν’ αγοράζουν ανεμογ@@ήτριες, ενδεχομένως δεν θα είχαμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Άντε βγάλε άκρη ...

      Διαγραφή