Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος; Στον ηλεκτρισμό, μάλλον ναι ... - Νο 2


Ήταν Ιούλιος του 2016 όταν ανέβηκε η ανάρτηση "Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος; Στον ηλεκτρισμό, μάλλον ναι ..."και τίποτα δεν προμήνυε πως περισσότερο από πέντε χρόνια αργότερα θα είχαμε και ανάρτηση Νο 2. Τον Ιούλιο 2016 Σύριζα και Τσίπρας ήταν ακόμα πανίσχυροι, καθώς δεν είχαν προλάβει να βουλιάξουν στη Μεγάλη Πρέσπα. Δυστυχώς, η σοσιαλδημοκρατική μεταστροφή του Σύριζα και η προσπάθεια να υπηρετήσει τα συμφέροντα Αμερικάνων και Γερμανών στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, φορτώνοντάς μας στο σβέρκο το Δρακουμέλ Νο 2.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά καθώς την Παρασκευή 26/11/2021 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη, τον τόπο του εγκλήματος για το Μητσοτακέικο. Στην πιο πάνω εικόνα, που είναι απόσπασμα απ' το Γεωπληροφοριακό Χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, βλέπετε τις εκτάσεις που έχει δεσμεύσει η ΔΕΗ στο Ορυχείο Αμυνταίου για να βάλει φωτοβολταϊκά η κοινή εταιρεία RWE (51%)-ΔΕΗ Ανανεώσιμες (49%). Τεράστιες, επίπεδες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ανάμεσα στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου, ακριβώς δίπλα στους μεγάλους Οικισμούς Περδίκκα και Φιλώτα, αντί ν' αποδοθούν στους κατοίκους για ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, παραδίδονται απ' το Μητσοτάκη βορά στα Γερμανικά συμφέροντα. Αντί να δοθούν για εγκατάσταση καινοτόμων βιομηχανιών, που θα αντικαταστήσουν τις θέσεις εργασίας που χάνονται με την άρον-άρον απολιγνιτοποίηση, παραδίδονται με κορδελίτσα στους Γερμανούς. "Φράου, ιδού οι εκτάσεις σας", με την ίδια δουλοπρέπεια όπως κάποτε (στον Εμφύλιο) είχαν πει στο Βαν Φλιτ "Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας".

Ο Μητσοτάκης πατήρ έκλεισε το 1992-93 τρεις μεγάλες βιομηχανίες της Κοζάνης, την ΑΕΒΑΛ (αζωτούχα λιπάσματα), τη ΜΑΒΕ (Μεταλλεία Αμιάντου) και τα ΕΛΣΙ (Ελληνικά Σιδηροκράματα), στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους της Δυτικής Μακεδονίας στην ανεργία. Τότε υπήρχε ακόμα η ΔΕΗ και μόλις οι πολίτες κατάλαβαν το λάθος και επανέφεραν θριαμβευτικά Τον Ανδρέα στην κυβέρνηση, τα λιγνιτωρυχεία και οι ΑΗΣ της Δυτικής Μακεδονίας έγιναν το σφουγγάρι απορρόφησης πολλών ανέργων και απόσβεσης των κοινωνικών κραδασμών. Τώρα ο Μητσοτάκης υιός διαπράττει νέο έγκλημα σε βάρος της ίδιας περιοχής: με την άρον-άρον απολιγνιτοποίηση κλείνει τη μεγαλύτερη Ελληνική μεταλλευτική βιομηχανία, την αξιοποίηση του λιγνίτη, και στέλνει ξανά, όπως ο πατέρας του, χιλιάδες εργαζόμενους της Δυτικής Μακεδονίας στην ανεργία.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Αυτή τη φορά το έγκλημα είναι ακόμα πιο ειδεχθές, καθώς γίνεται για την απροκάλυπτη εξυπηρέτηση των Γερμανικών συμφερόντων. Ακριβώς όπως το είχε περιγράψει το Μάιο 2020 στη συνέντευξη στη Bild: οι κάτοικοι να κόψουν το λαιμό τους να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, π.χ. να ξενιτευτούν ξανά στο Μόναχο, τη Στουτγάρδη, το Λεβερκούζεν και το Ντόρτμουντ, αλλά, βεβαίως θα επωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες. Π.χ. η RWE ...

Το πιο αστείο; Δίπλα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου υπάρχει ένα μεγάλο χωριό, η Ακρινή Ν. Κοζάνης, κάπου χίλιοι κάτοικοι, που εδώ και πάνω από 10 χρόνια έχει προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ για μετεγκατάσταση λόγω απαλλοτρίωσης μεγάλου μέρους του αγροκτήματος για επέκταση του λιγνιτωρυχείου Νότιου Πεδίου. Απ' το Μάρτιο 2011 έχει και ΦΕΚ μετεγκατάστασης, καθώς το τότε Πασοκ επεχείρησε να συναγωνιστεί τη ΝΔ σε λαϊκισμό. 

Ο νόμος προέβλεπε πως "λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετεγκατάστασης, [οι διαδικασίες] θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου". Αλλά στην Ελλάδα οι πολιτικοί εφαρμόζουν τους νόμους κατά το δοκούν κι έκτοτε η Ακρινή βιώνει τη συστηματική κοροϊδία όλων των κομμάτων, καθώς κανείς δεν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τη μετεγκατάσταση. Τώρα λοιπόν η Ακρινή και χάνει το αγρόκτημα, αλλά και θα βρεθεί περικυκλωμένη από φωτοβολταϊκά. Τα οποία μάλλον κι αυτά των Γερμανών θα είναι. Τι θα τους πει άραγε ο Μητσοτάκης στις 26/11, όταν ήταν η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια που έσκουζε για να γίνει η μετεγκατάσταση; "Σκάστε και τρέξτε να καθαρίσετε τα καθρεφτάκια"; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου