Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Δεν θα πιστεύετε πόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός για την Energiewende. Πάλι ο Ευρωπαϊκός Νότος θα τον πληρώσει;


Η Γερμανική "ενεργειακή μετάβαση", η διαβόητη Energiewende, ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ως άρνηση της πυρηνικής ενέργειας και στροφή στις "Α"ΠΕ. Έχει κοστίσει μέχρι τώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι σημαίες της εικόνας: κάποιοι ανησυχούν πλέον πως θα μείνουν χωρίς ρεύμα και ζητούν την παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων που έχουν απομείνει!

Παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που δόθηκαν για τις "Α"ΠΕ, η Γερμανία δεν "μάτωσε", καθώς τα εμπορικά της πλεονάσματα σε βάρος των "εταίρων" της στην ΕΕ είναι θηριώδη. Για όποιον δεν κατάλαβε τι σημαίνει "θηριώδη εμπορικά πλεονάσματα", να το πω διαφορετικά: ΕΜΕΙΣ, οι Νοτιοευρωπαίοι, χρηματοδοτούμε τα έξοδα των Γερμανών. Τώρα λοιπόν που η Γερμανία έβαλε στόχο "κλιματικής ουδετερότητας" μέχρι το 2045, ετοιμαστείτε να αναστενάξουμε ακόμα περισσότερο, καθώς ο λογαριασμός για την πηγάδα της Energiewende θ' ανεβεί σε διαστημικά επίπεδα!


Δυο διαφορετικές μελέτες για την επίτευξη της "κλιματικής ουδετερότητας", απ' το Γραφείο Ενέργειας (Deutsche Energie-Agentur GmbH - dena) και το τμήμα ερευνών του πιστωτικού ιδρύματος KfW δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, στη σκιά των συνεχιζόμενων προσπαθειών για συγκρότηση κυβέρνησης. Η μελέτη του dena συντάχθηκε στη διάρκεια 17 μηνών, από 10 επιστημονικά ινστιτούτα, 70 εταιρείες και ένα 45μελές συμβουλευτικό σώμα "ειδικών" από επιστημονικά πεδία, την πολιτική και εκπροσώπους της κοινωνίας. Η μελέτη κατέληξε πως ...
ο στόχος είναι εφικτός, αλλά, για να επιτύχει τον στόχο, η Γερμανία πρέπει να αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση, να επεκτείνει τη χρήση των "Α"ΠΕ σε μεγάλο βαθμό μέσω επέκτασης του ηλεκτρισμού σε νέους τομείς, να αναπτύξει "φιλικά προς το κλίμα" καύσιμα όπως το πράσινο υδρογόνο και να δώσει έμφαση στις φυσικές και τεχνολογικές καταβόθρες CO2.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Η μελέτη του KfW Research είναι αυτή που καταλήγει στο "δια ταύτα", στη λυπητερή που συνεπάγεται η "κλιματική ουδετερότητα". Η μελέτη συντάχθηκε απ' τις εταιρείες συμβούλων Prognos, Nextra Consultung και NKI και κατέληξε στο συμπέρασμα πως απαιτούνται, ναι, σωστά διαβάζετε, πέντε (5) ΤΡΙΣεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων για να επιτευχθεί η πολυπόθητη "κλιματική ουδετερότητα". Πέντε ΤΡΙΣ μέσα σε 25 χρόνια! 

Με άλλα λόγια, προκύπτουν επενδυτικές ανάγκες κατά μέσο όρο 191 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως ή 5,2% του γερμανικού ΑΕΠ. Κι αν τυχόν δεν το έχετε πάρει είδηση, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο καθημερινά πέφτει και ήδη βρίσκεται κάτω κι απ' το 1,13, μια ισοτιμία που σημαίνει καταρχήν πως χρειάζονται περισσότερα ευρώ για ν' αγοράσουν ένα βαρέλι πετρέλαιο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου