Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

100,00% βεβαιότητα πως με τα αιολικά η Γερμανία ΔΕΝ θα έχει ρεύμα. Βεβαίως ούτε και η Ελλάδα!


Τα Ομηρικά Έπη μας έχουν πει εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια πως υπάρχουν παρατεταμένες περίοδοι που ο άνεμος εξαφανίζεται και για να κάνεις δουλειά με τον άνεμο πρέπει να θυσιάσεις μια Ιφιγένεια. Δυστυχώς λέγεται πως κι ο Αϊνστάιν το είχε πει, πως η ανθρώπινη ανοησία είναι άπειρη και οι Γερμανοί έχουν γεμίσει τη χώρα τους ανεμογ@@ήτριες, σε μια προσπάθεια ν' αναβιώσουν το όραμα των Ναζί στο Μεσοπόλεμο, να παράγουν ηλεκτρισμό από τον άνεμο και να τον χρησιμοποιήσουν για παραγωγή υδρογόνου.

Βεβαίως δεν γέμισαν όλη τη χώρα τους, στις πλούσιες Βαυαρία και Βάδη-Βιρτεμβέργη βλέπει κανείς πολλά φωτοβολταϊκά, αλλά όχι ανεμογ@@ήτριες, αυτές είναι καλές για την "παρακατιανή" πρώην Ανατολική Γερμανία, αλλά και τις βορειοδυτικές περιοχές. Στο τέλος Αυγούστου 2021, που είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Ινστιτούτο Fraunhofer, στη Γερμανία υπήρχαν 55,94GW εγκατεστημένης ισχύος χερσαίων αιολικών. Αυτά τα 55,94GW, που είναι οκτώ φορές περισσότερα απ' αυτά που θέλει ο Μητσοτάκης να έχουμε στην Ελλάδα μέχρι το 2030 και που έχουν απείρως μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά απ' αυτά που θα έχουμε ποτέ στην Ελλάδα, το πρωί της Πέμπτης 7/10/2021 έδιναν συγκλονιστικά χαμηλές αποδόσεις, πέφτοντας ακόμα και στα 0,151GW!

Η διαίρεση 0,151/55,94 δίνει 0,27% αξιοπιστία ηλεκτροδότησης, μια νέα απόλυτη ξεφτίλα για τα αιολικά. 99,73% βεβαιότητα πως με τα αιολικά η Γερμανία ΔΕΝ θα έχει ρεύμα και, βεβαίως, ούτε και η Ελλάδα, αλλά, βεβαίως, αυτό η προπαγάνδα δεν πρόκειται να σας το πει ποτέ. Και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να σας το πει ένας πρωθυπουργός που κλείνει το βασικό εγχώριο καύσιμο για να ωφεληθούν Γερμανικές εταιρείες, ένας πρωθυπουργός που παραχωρεί τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης της Δυτικής Μακεδονίας στη Γερμανική RWE, προκειμένου να βάλει φωτοβολταϊκά.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Ένα απ' τα πολλά πρόσφατα παραμύθια του Μητσοτάκη είναι να βάλουμε αιολικά στη θάλασσα, επειδή "εκεί φυσάει καλύτερα". Αιολικά στη θάλασσα έχει ήδη η Γερμανία, αφού κι εκεί δυναμώνουν διαρκώς οι φωνές ενάντια στα χερσαία αιολικά. Θαυμάστε στο ...

πιο πάνω διάγραμμα πόσο "καλύτερα" φυσούσε την ίδια ημέρα στη Βόρεια Θάλασσα!

Στο τέλος Αυγούστου 2021 στη Γερμανία υπήρχαν 7,77GW εγκατεστημένης ισχύος θαλάσσιων αιολικών. Αυτά είναι περισσότερα απ' όσα αιολικά θέλει ο Μητσοτάκης να έχουμε το 2030. Η διαίρεση 0,012/7,77 δίνει 0,15% αξιοπιστία ηλεκτροδότησης, μια νέα απόλυτη ξεφτίλα για τα θαλάσσια αιολικά, που πάντως είναι πάνω απ' ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ, που είχαμε δει για τον Ιούλιο. 99,85% βεβαιότητα πως με τα αιολικά η Γερμανία ΔΕΝ θα έχει ποτέ ρεύμα και, βεβαίως, ούτε και η Ελλάδα, αλλά, βεβαίως, αυτό η προπαγάνδα δεν πρόκειται να σας το πει ποτέ. 

Όσα περισσότερα αιολικά βάζουμε τόσο περισσότερο φυσικό αέριο χρειαζόμαστε, αλλά, βεβαίως, ούτε κι αυτό πρόκειται να σας το πει ποτέ η προπαγάνδα. Κι όμως, αυτό είναι το πρώτο που είπαμε σ' αυτό το ιστολόγιο, ήδη το μακρινό Δεκέμβριο 2013! Η 1η ανάρτηση καταλήγει πως το μόνο που μας σώζει είναι να βρεθεί το φυσικό αέριο που υπάρχει νότια της Κρήτης, αλλά ο Μητσοτάκης το απέκλεισε κι αυτό, ενώ η Γερμανία, που μας εξάγει ανεμογ@@ήτριες, έτρεξε να κάνει τους αγωγούς Nord Stream 1 & Nord Stream 2. Μην ξεχνούμε πως τη συμφωνία για να έρθει το Ρωσικό αέριο στην Ελλάδα είχε υπογράψει ο πατέρας του, το αέριο το πληρώνουμε 30% ακριβότερα και όχι, μη διανοηθείτε να σκεφτείτε πως οι πολιτικοί "τα πιάνουν". Αν τα "έπιαναν" δεν θα τους είχε "τσιμπήσει" η εντελώς γκαβή Δικαιοσύνη;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου