Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Κυβέρνηση & ΔΕΗ εξοντώνουν τα νοικοκυριά και την οικονομία, προς όφελος των μετόχων της ΔΕΗ! Και του αερίου ...


Από τις πέντε μονάδες του λιγνιτικού ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, του μεγαλύτερου ΑΗΣ της χώρας, μόλις η μια δουλεύει. Και είναι η μόνη λιγνιτική μονάδα που δουλεύει, ενώ απ' το πρωί της Δευτέρας θα μπει ακόμα μια, "γκαζιέρες" κατάντησαν τις λιγνιτικές μονάδες οι "άριστοι". Κι ας είναι ο λιγνίτης φθηνότερος απ' το φυσικό αέριο, μετά το εξωφρενικό ράλι της τιμής του φυσικού αερίου, παρ' όλους τους φόρους που τον έχουν φορτώσει οι φορομπήχτες. Δείτε στα διαγράμματα του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για τη Δευτέρα 8/11/2021 το φυσικό αέριο να καλύπτει το 49,73% των αναγκών και το λιγνίτη μόλις το 6,14%, ενώ την ίδια στιγμή το 4,51% καλύπτεται απ' τις πανάκριβες πετρελαϊκές μονάδες της Κρήτης!

Οι διαβόητες "φθηνές" "Α"ΠΕ; Για ακόμα μια φορά τα αιολικά ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΈΝΑ! Με αποτέλεσμα, όταν καίμε αέριο και πετρέλαιο, αντί για λιγνίτη, η μέση τιμή ημέρας να είναι στα €218,85 και η ανώτατη στα €299,90. Έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού, έγκλημα σε βάρος της χώρας η εγκατάλειψη του λιγνίτη, του δικού μας μαύρου χρυσού, προκειμένου να ανεβαίνει εσκεμμένα διαρκώς η τιμή και η κυβέρνηση ν' αυξάνει διαρκώς το δημόσιο χρέος, μεταφέροντας πόρους απ' τους πολλούς προς τους λίγους, μέσω της δήθεν "επιδότησης" της τιμής του ρεύματος.

Ο μόνος τρόπος για να κρατηθεί πιο χαμηλά η τιμή του ρεύματος, στις τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου, είναι η αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής. Γιατί δεν δουλεύουν οι υπόλοιπες λιγνιτικές μονάδες; Μα, για να δουλεύουν οι μονάδες, πρέπει να υπάρχει λιγνίτης! Με τα διαδοχικά κύματα εθελούσιας εξόδου η ΔΕΗ έχει δείξει το δρόμο της εξόδου στο έμπειρο προσωπικό των ορυχείων, καθώς τα ετοιμάζει, "τυλιγμένα με κορδελίτσα", να τα προσφέρει στη Γερμανική RWE, για να βάλει φωτοβολταϊκά. Κι επειδή ο ΑΔΜΗΕ έχει ξεκαθαρίσει πως χωρίς τις λιγνιτικές μονάδες δεν βγαίνει ο χειμώνας, προφανώς τις κρατούν τώρα ανενεργές, μήπως και καταφέρουν να δημιουργήσουν απόθεμα λιγνίτη για τις παγωνιές και δεν αποκαλυφθεί η γύμνια τους. Εάν πέσει ένα, διόλου ασυνήθιστο, μεγάλο χιόνι στην Πτολεμαΐδα, με παρατεταμένη κακοκαιρία άνω της εβδομάδας, μην απορήσετε αν δείτε να ενεργοποιούν την περίφημη "διακοψιμότητα", για να φτάνει το ρεύμα για τους υπόλοιπους!

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ΑΕ, δίνοντας κομμάτια της δημόσιας περιουσίας σε επενδυτικά fund με κεφάλαια αγνώστων κατόχων και, "προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις" η λειτουργία της ΔΕΗ προσανατολίστηκε στη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Οι εισαγωγές ηλεκτρισμού για τη Δευτέρα 8/11 στο 20,73% των αναγκών. Από πού; Δεν ξέρω πώς έχουν συμβολαιοποιηθεί οι εισαγωγές, αλλά ο ΑΔΜΗΕ μας δίνει μια γεύση του τι συνέβαινε το βράδυ της Κυριακής 7/11, με 691MW να έρχονται απ' την Τουρκία και 394ΜW απ' τη Βουλγαρία. 1085MW για να καλύψουμε τη "φοβερή και τρομερή" βραδινή ζήτηση των μόλις 5.455MW. Ήδη πριν ένα χρόνο είχα γράψει πως Η 17η Οκτωβρίου 2020 αποκάλυψε τη γύμνια στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, τώρα η κατάσταση είναι χειρότερη! Αυτή είναι η κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα: πανάκριβο ρεύμα, που εξοντώνει τα νοικοκυριά και την οικονομία, για να κερδίζουν οι μέτοχοι τις "επιδοτήσεις" που τάζουν Σκρέκας και Μητσοτάκης και να κρεμόμαστε σε Βούλγαρους και Τούρκους για κατά τι φθηνότερο ρεύμα.

Κατά το κοινώς λεγόμενο, "μάθανε ότι ............., πλακώσανε κι οι Τούρκοι". Δοξάστε τους!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου