Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Νέος ιστότοπος του ΑΔΜΗΕ: "Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο απ' τη Ρόδο, κοντά στις ακτές της Τουρκίας";


Προσοχή, το Facebook έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας Greeklignite και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση. Επισκεφθείτε το greeklignite.blogspot.com!
Attention, Facebook is limiting Greeklignite page reach.
Visit greeklignite.blogspot.com!

Πριν λίγες ημέρες ο ΑΔΜΗΕ παρουσίασε την νέα εταιρική ταυτότητα και τον αναμορφωμένο ιστότοπο. Μια πρώτη παρατήρηση είναι πως ο "νέος" ιστότοπος είναι μια μεγάλη απογοήτευση! Στη δεξιά πλευρά του ιστολογίου εδώ και χρόνια δίνω συνδέσμους προς διαχειριστές άλλων χωρών, μπορούμε να δούμε σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του συστήματος και θα περίμενε κανείς απ' τον ΑΔΜΗΕ κάτι παρόμοιο. 

Το μόνο νέο που παρουσιάστηκε είναι η ροή των διασυνδέσεων, όπως φαίνεται στον πιο πάνω χάρτη, αυτό πράγματι καταγράφεται στα θετικά. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει πλέον ούτε καν ο σύνδεσμος προς την Πλατφόρμα Διαφάνειας του Entso-e, ίσως σαν ένα μήνυμα πως εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι Ευρώπη, η διαφάνεια εδώ έχει τη δική της ιδιόμορφη σημασία.


Κι όμως, στο "νέο" ιστότοπο θα μπορούσαν να δώσουν τουλάχιστον τα στοιχεία που δίνουν στην Πλατφόρμα Διαφάνειας, στη μορφή που φαίνονται στο πιο πάνω διάγραμμα. Ούτε καν αυτά! Δεν συζητάμε βέβαια να δίνουν σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία λειτουργίας των αιολικών, αυτό θα σήμαινε πραγματική επανάσταση στη διαφάνεια κι ενδεχομένως να έπεφτε και καμιά κυβέρνηση. Σε μια φυσιολογική χώρα βέβαια θα έπεφτε όποια κυβέρνηση αντικαθιστούσε την ΕΓΧΩΡΙΑ ηλεκτροπαραγωγή με εισαγωγές φυσικού αερίου, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια ...


Το απολύτως χειρότερο ωστόσο είναι πως στο χάρτη των διασυνδέσεων, όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης που δίνω στην εικόνα της αρχής, δεν ...
βλέπουμε πουθενά το Καστελόριζο και τα γύρω νησιά! Στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών καθηγητής Ροζάκης είχε φροντίσει να μας διαφωτίσει πως "Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο απ' τη Ρόδο αλλά είναι κοντά στις ακτές της Τουρκίας". Δεν είναι βέβαια τόσο "απομακρυσμένο" απ' τη Ρόδο όσο είναι τα Φώκλαντ απ' τη Βρετανία, κάτι που ουδόλως είχε εμποδίσει τη Θάτσερ να στείλει εκεί το στόλο. Στα μέσα του μήνα έρχεται ο χάρτης του ΑΔΜΗΕ να εξαφανίσει το Καστελόριζο. Και αμέσως μετά η Τουρκία ανακοινώνει την πρόθεση ν' αμφισβητήσει έμπρακτα την Ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Πριν από 2 χρόνια το ιστολόγιο είχε ξεμπροστιάσει την τότε διοίκηση της ΔΕΗ, που στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων είχε εμφανίσει χάρτη με τα Σκόπια ως "Macedonia". Κι η ΔΕΗ έσπευσε να διορθώσει το ατόπημα. Τώρα έχουμε νέο κρούσμα με εθνικά απαράδεκτο χάρτη, αυτή τη φορά απ' τον ΑΔΜΗΕ. Είναι εντελώς απαράδεκτο οι επικεφαλής των μεγάλων δημόσιων Επιχειρήσεων να μην ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα και να προβαίνουν σε τέτοιες "επιπολαιότητες", για να το πω μόνο ευγενικά. Περιμένω λοιπόν να δω αν και πότε θα ξαναφέρει ο ΑΔΜΗΕ το Καστελόριζο εντός της Ελληνικής επικράτειας. Εκτός κι αν ο καθ. Ροζάκης δεν είπε τυχαία όσα είπε, αλλά εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία του Μητσοτάκη, ενόψει προαποφασισμένης διανομής κοιτασμάτων με την Τουρκία. Η ζωή θα δείξει ...
 
Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου