Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Τα "κροκοδείλια δάκρυα" για την ΑγιαΣοφιά δεν αρκούν για να κρύψουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Προσοχή, το Facebook έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας Greeklignite και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση. Επισκεφθείτε το greeklignite.blogspot.com!
Attention, Facebook is limiting Greeklignite page reach.
Visit greeklignite.blogspot.com!

Κάπως μεγάλη βγήκε η σημερινή ανάρτηση, μη σας τρομάζει, έχει 15 διαγράμματα: δείτε μέχρι το τελευταίο, για να δείτε πού μας κατάντησαν!

Ο Ερντογάν αποφάσισε να καταργήσει το μουσειακό χαρακτήρα που είχε η ΑγιαΣοφιά απ' το 1934 και να τη μετατρέψει σε τζαμί, ανατρέποντας τον κοσμικό χαρακτήρα του Κεμαλικού κράτους. Αμέσως ξέσπασε σάλος, οι "υπερπατριώτες" πολιτικοί έσπευσαν να "καταδικάσουν" τη "βδελυρή πράξη". Όμως τα δάκρυα είναι κροκοδείλια, όπως μας δείχνουν τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, τόσο πριν όσο και μετά τη χθεσινή ανάγνωση ισλαμικής προσευχής.

Όπως βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα, το Σάββατο 18/7/2020 ήταν για τον ΑΔΜΗΕ μια εξαιρετικά ήσυχη καλοκαιρινή μέρα, καθώς αφενός οι θερμοκρασίες ήταν σε φυσιολογικά έως χαμηλά για την εποχή επίπεδα, (η Βόρεια Ελλάδα είχε βροχές), κι αφ' ετέρου οι τουρίστες απουσιάζουν, τα κλιματιστικά δεν λειτουργούσαν. Με τα φωτοβολταϊκά να καλύπτουν εύκολα την μεσημβρινή αιχμή ζήτησης φορτίου, η καμπύλη ζήτησης στο διασυνδεμένο σύστημα απέκτησε μια εξαιρετικά ομαλή μορφή: από λίγο κάτω των 5000MW μέχρι περίπου τα 6500MW στη βραδινή αιχμή, είναι μια μορφή ζήτησης που "άλλες" εποχές θα μπορούσαμε πάρα πολύ άνετα να καλύψουμε με 100% εγχώρια ηλεκτροπαραγωγή, με λιγνίτη και με νερά. Και να μην εξάγουμε συνάλλαγμα που δεν έχουμε και το βρίσκουμε με δανεικά μέσω μνημονίων.

Ωστόσο οι εποχές άλλαξαν, ο λιγνίτης ενοχλεί τους πολιτικούς, προφανώς δεν έχει άλλες μίζες να δώσει. Κι η ηλεκτροπαραγωγή μεταβλήθηκε σε υπόθεση των εισαγωγών: εισαγωγή φυσικού αερίου με αγωγό, εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου με καράβια, εισαγωγή βεβαίως και ηλεκτρικού ρεύματος απ' όλες τις γειτονικές χώρες. Κι όταν λέμε όλες, εννοούμε ΌΛΕΣ, μαζί κι αυτή που έκανε την ΑγιαΣοφιά τζαμί.


Δείτε λοιπόν τη λειτουργία των διασυνδέσεων, όπως μας τη δείχνει πλέον ο αναμορφωμένος ιστότοπος του ΑΔΜΗΕ, αυτός που "έχασε" το Καστελόριζο. Στις 3 νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 18/7/2020, με τη ζήτηση φορτίου να είναι πολύ χαμηλά, λίγο πάνω απ' τα 5000MW, εισάγαμε ρεύμα απ' όλες τις χώρες! Απ' τη χώρα που έκανε την ΑγιαΣοφιά τζαμί εισάγαμε 126MW, το χρήμα είναι υπεράνω πατρίδων και θρησκειών! Από Σκόπια και Βουλγαρία εισάγαμε 693 και 399MW αντίστοιχα, συνολικά 1092MW. Λιγνίτη έχουν οι Σκοπιανοί, λιγνίτη και πυρηνικά οι Βούλγαροι. Κι όχι, ο δικός τους λιγνίτης δεν ενοχλεί το Μητσοτάκη, μόνο ο δικός μας ενοχλεί. Απ' την Αλβανία 99MW, ακόμα κι απ' την Ιταλία, με την οποία το καλώδιο είναι χωρητικότητας 500MW, εισάγαμε 488MW, το καλώδιο δούλευε στο φουλ! Συνολικά εισάγαμε 1805MW, για να καλύψουμε μια ζήτηση λίγο πάνω απ' τα 5000MW: 36% εισαγωγές και το συνάλλαγμα να ρέει ποτάμι, αντίστροφα στη ροή των ηλεκτρονίων.


Στις 4 το απόγευμα ελάχιστα έχουν αλλάξει: απ' την Τουρκία εισάγαμε 118MW, από Σκόπια και Βουλγαρία εισάγαμε 692 και 400MW αντίστοιχα, συνολικά 1092MW, από Αλβανία 99MW, απ' την Ιταλία 488MW. Συνολικά εισάγαμε 1797MW, σταθερά 36%.


Στις 5 το απόγευμα μια απ' τα ίδια: απ' την Τουρκία εισάγαμε 111MW, από Σκόπια και Βουλγαρία εισάγαμε 691 και 381MW αντίστοιχα, συνολικά 1072MW, από Αλβανία 124MW, απ' την Ιταλία σταθερά 488MW. Συνολικά εισάγαμε 1795MW, σταθερά 36%, καθώς είχε μειωθεί και η ζήτηση. Στείλαμε τις εκπομπές CO2 στα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Τουρκία κι αυτό είναι το "πράσινο" μέλλον που ονειρεύεται η κυβέρνηση, όπως ξεδιάντροπα μας είπε ...
για τις 8/6/2020 ο Χατζηδάκης. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Έπρεπε να φθάσουμε στο βράδυ, για να μειωθούν οι εισαγωγές: στις 9 το βράδυ, με τη ζήτηση αυξημένη λόγω βραδινής αιχμής, απ' την Τουρκία εισάγαμε "μόνο" 61MW, από Σκόπια και Βουλγαρία εισάγαμε 347 και 215MW αντίστοιχα, απ' την Ιταλία 76MW, ενώ είχαμε εξαγωγές 58MW στην Αλβανία.


Στις 10 το βράδυ, με τη ζήτηση να εξακολουθεί αυξημένη λόγω της βραδινής αιχμής, απ' την Τουρκία εισάγαμε "μόνο" 61MW, από Σκόπια και Βουλγαρία εισάγαμε 356 και 219MW αντίστοιχα, απ' την Ιταλία 71MW, ενώ οι εξαγωγές στην Αλβανία ήταν 29MW.


Τέλος, στις 12 τα μεσάνυχτα, η κατάσταση χειροτέρευσε: μειώθηκε η ζήτηση-αυξήθηκαν οι εισαγωγές! Απ' την Τουρκία εισάγαμε 99MW, από Σκόπια 522MW, από Βουλγαρία 296MW, από Αλβανία 34MW, απ' την Ιταλία 118MW.

Φυσικά το ρεύμα δεν είναι το μόνο που εισάγουμε απ' την Τουρκία: χάλυβας, κλωστοϋφαντουργικά, τηλεοράσεις και λοιπά ηλεκτρονικά, είδη υγιεινής, έπιπλα, ακόμα και ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας είναι μερικές απ' τις κατηγορίες προϊόντων που εισάγουμε απ' τη γειτονική Τουρκία. Ακόμα και μέρος του φυσικού αερίου, που χρησιμοποιούμε για ηλεκτροπαραγωγή και για θέρμανση έρχεται μέσω Τουρκίας. Πώς ν' ανταγωνιστεί κανείς οικονομικά ένα γείτονα, που καίει όλο και περισσότερο δικό του και εισαγόμενο κάρβουνο κι επιπλέον έχει και δικό του νόμισμα; 

Και βεβαίως κανείς απ' τους "υπερπατριώτες", που φωνάζουν για την ΑγιαΣοφιά, δεν συζητά για κυρώσεις στις εισαγωγές από Τουρκία. Τι να πει κανείς και για εκείνον που ζητά Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά δεν τολμά καν να ψελλίσει μονομερή διακοπή εισαγωγών; Μήπως επειδή πολύ ισχυροί Ελληνικοί όμιλοι εξάγουν στην Τουρκία ή μετέφεραν παραγωγική δυναμικότητα στην Τουρκία; Μήπως επειδή πολύ ισχυροί Τουρκικοί όμιλοι έχουν εξαγοράσει Ελληνικές επιχειρήσεις;


Χθες, Παρασκευή 24/7/2020, ο Ερντογάν έκανε την πρώτη τελετή στην ΑγιαΣοφιά μετά από 86 χρόνια. Τι έκαναν οι "Ελληναράδες"; Κατά το κοινώς λεγόμενο "του έκαναν τα μούτρα κρέας!" Στις 10πμ, όταν μαζεύονταν οι Τούρκοι στην ΑγιαΣοφιά, εισάγαμε "μόνο" 6MW! Αλλά αυτό μόνο με την ΑγιαΣοφιά δεν είχε σχέση ...



Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή, αποκαταστάθηκε και η τάξη: στις 2μμ ανεβάσαμε τις εισαγωγές στα 78MW. Έτσι, για να μάθουν!


Στις 3μμ οι εισαγωγές ήταν στα 48MW, μια που και η ζήτηση φορτίου είχε αρχίσει να υποχωρεί.


Στις 5 το απόγευμα ανεβήκαμε λίγο, στα 68MW. Φαίνεται πως τα δάκρυα είχαν αρχίσει να στεγνώνουν.


Στις 9 το βράδυ, ώρα βραδινής αιχμής στη ζήτηση φορτίου, ζητούσαμε απ' τους Τούρκους 124MW, για να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας και να κλαίμε για την ΑγιαΣοφιά.


Στις 10 το βράδυ, που ολοκληρώνεται η βραδινή αιχμή, αισίως είχαμε καταντήσει, γιατί περί κατάντιας πρόκειται, να ζητάμε απ' την Τουρκία 136MW. 


 Στις 11 το βράδυ η κατάντια χειροτέρεψε, εισάγαμε απ' την Τουρκία 140MW! 


Τέλος, στις 12 το βράδυ η κατάντια έφθασε στο απόγειο, δοξάζοντας τον Ερντογάν για τη μετατροπή της ΑγιαΣοφιάς σε τζαμί: στα 168MW έφθασαν οι εισαγωγές! Κι αν δεν το προσέξατε, αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα απ' τα στιγμιότυπα οθόνης που σας έδειξα σήμερα. Άλλωστε ο ΑΔΜΗΕ το είχε πει πριν χρόνια, στη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020: χωρίς τις λιγνιτικές μονάδες και χωρίς την Πτολεμαΐδα 5, όσες μ.ΑΠΕ.Σ και να βάλουμε, η μόνη περίπτωση να έχουμε ρεύμα τα βράδια του 2020 είναι να εισάγουμε ρεύμα. Οπότε καταφέραμε να  εισάγουμε 168MW απ' την Τουρκία τη μέρα που βεβήλωσε την ΑγιαΣοφιά ...

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές! Χτυπήστε όσο θέλετε πένθιμα τις καμπάνες, ψάλετε όσους Ακάθιστους Ύμνους θα κάνουν την ψυχή σας ν' αγαλλιάζει, αλλά μην μας κοροϊδεύετε! Κυρώσεις στην Τουρκία σημαίνουν εδώ και τώρα διακοπή εισαγωγών. Αλλά ούτε κι αυτό είστε ικανοί να τολμήσετε!

Τέλος, δυστυχώς, τα βέλη που δείχνουν τη ροή του ρεύματος δείχνουν κι άλλες δυο ροές: δεν είναι μόνο το συνάλλαγμα, που ρέει εκτός των συνόρων και φέρνει μνημόνια. Είναι κι η μετανάστευση των νέων, που δεν βρίσκουν δουλειές στη χώρα τους και γίνονται γκασταρμπάιτερ. Επιστροφή ολοταχώς στην Ελλάδα-ψωροκώσταινα, που τροφοδοτεί με ανθρώπινο δυναμικό τις φάμπρικες της Ευρώπης, αυτό είναι το όραμα των "υπερπατριωτών" πολιτικών.
 
Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου