Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ακόμα μια "άβολη" είδηση, απ' αυτές που δεν θέλουν να ξέρουμε: τι έγινε την Κυριακή στην Πολωνία;

Προσοχή, το Facebook έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας Greeklignite και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση. Επισκεφθείτε το greeklignite.blogspot.com!
Attention, Facebook is limiting Greeklignite page reach.
Visit greeklignite.blogspot.com!

Ο ασφυκτικός έλεγχος των μπουκωμένων απ' τη "λίστα Πέτσα" Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης έκανε πάλι το θαύμα του και κατάφερε σχεδόν να εξαφανίσει άλλη μια είδηση, απ' αυτές που "δεν κάνει" να μαθαίνουμε, καθώς "χαλάνε την πιάτσα". Την Κυριακή 12/7 στην Πολωνία είχαν το 2ο γύρο των Προεδρικών εκλογών, αλλά εδώ περίπου δεν το πήραμε είδηση. 

Ο "καθώς πρέπει" ήταν ο υποστηριζόμενος απ' την αντιπολίτευση Δήμαρχος της Βαρσοβίας Trzaskowski, που ήθελε βεβαίως Green New Deal και "κλιματική αλλαγή". Ο μη "πολιτικά ορθός" υποψήφιος ήταν ο απερχόμενος Πρόεδρος, ο Andrzej Duda, που υποστηριζόταν απ' το κυβερνών κόμμα. 


Στον 1ο γύρο ο Duda κέρδισε με 43,50%, έναντι 30,46 του Trzaskowski. Ο πιο πάνω χάρτης του 1ου γύρου είναι απ' τη Wikipedia, που το μεσημέρι της 14/7, ούτε δυο μέρες μετά την εκλογή, έχει την πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων.

Δείτε στην εικόνα της αρχής πόση βδελυγμία προκάλεσαν στα διεθνή συστημικά μέσα οι απόψεις του Duda: "υπαναχώρηση της Πολωνίας απ' την Ευρώπη" είναι να χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα και ν' αυξήσει τις συντάξεις! Ενώ αν έδινε τα λεφτά των φορολογουμένων στις ΜΚΟ που διακινούν παράνομους μετανάστες ως σύγχρονοι δουλέμποροι, θα ήταν "πολιτικά ορθός"! Είναι "ασυγχώρητο λάθος" του να θέλει νέους Πολωνούς, "πολιτικά ορθό" είναι να θέλει τους Σομαλούς και τους Αφγανούς, που στέλνει ο Σόρος για να διαλύσει τα εθνικά κράτη. Αυτή είναι η σημερινή ΕΕ, καταλήστευσης των λαών, πολύ μακριά απ' το όραμα για μια Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Η παραπληροφόρηση για το αποτέλεσμα του 2ου γύρου των εκλογών συνεχίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή: τα ...
exit poll έδιναν αποτέλεσμα 50,4%-49,6% με ±2%, αφήνοντας σαφές περιθώριο για νίκη του Trzaskowski. Μήπως το ίδιο δεν είχαμε δει με τα exit poll και στην Ελλάδα, στις εκλογές του 2000, τότε που οι δημοσκόποι έδιναν νικητή τον τελικά χαμένο; Το τελικό αποτέλεσμα ήταν βεβαίως πολύ κοντά, 51,03%-48,97%, αλλά ο χάρτης της Πολωνίας βάφτηκε ξανά στο χρώμα του Duda. Ούτε κι αυτό μπόρεσαν να προβλέψουν οι δημοσκόποι ...

Χαρακτηριστικό της χολής που απήλαυσε προεκλογικά ο Duda απ' τα συστημικά μέσα είναι το πιο κάτω απόσπασμα: "Σαν να μην είχε πιο πιεστικά θέματα να αντιμετωπίσει, όπως την πανδημία του κορονοϊού ή την ανάγκη να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός της χώρας, ο Duda αμέσως υποσχέθηκε να προστατεύσει τις παραδοσιακές αξίες έναντι των δικαιωμάτων των LGBT." Ενώ αν ανέβαζε τη σημαία των LGBT (ΛΟΑΤΚΙ) θα ήταν ο ήρωας των ξεπουλημένων Μέσων. Οι παραδοσιακές αξίες ενοχλούν το χωνευτήρι λαών και ιδανικών, στην παγκοσμιοποίηση δεν υπάρχει χώρος για έθνη, οικογένειες, σημαίες, πατριωτισμό, όλα αυτά είναι "εθνικισμός", "ξενοφοβία", "ομοφοβία", "ακροδεξιά". Κι αν κάνετε αναζήτηση "Duda νικητής", τι νομίζετε πως θα βρείτε; μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα αποτελέσματα που δείχνουν πως κέρδισε ο Duda! Αυτά συμβαίνουν στις εποχές της κατευθυνόμενης πληροφόρησης.

Ο Τραμπ έσπευσε την αμέσως επομένη ημέρα να συγχαρεί το νικητή των εκλογών. Άδικα θα ψάξετε αν ο Μητσοτάκης κι η Σακελλαροπούλου έστειλαν συγχαρητήρια, ούτε αυτό το απλό τυπικό για τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις της χώρας δεν κατάφεραν να κάνουν. Βλέπετε ο Duda δεν είναι εκλεκτός των Βρυξελλών, του Παρισιού και του Βερολίνου κι οι χώρες-προτεκτοράτα κάνουν πάντα ό,τι πουν τ' αφεντικά. Οπότε τα συγχαρητήρια θα σταλούν, αλλά μόνο όταν το αποφασίσουν "οι άλλοι" ...

Μετά τα πιο πάνω, μπορείτε νομίζω να καταλάβετε για ποιο λόγο το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, που πρόσφατα υπέβαλε στην ΕΕ η Πολωνία για το διάστημα μέχρι το 2040, προβλέπει μόνο υπεράκτια και καθόλου χερσαία αιολικά. Τα χερσαία, όσα μπήκαν - μπήκαν και τέλος! Στη λήξη της ζωής τους θα αποξηλωθούν και θα είναι μια κακή παρένθεση στην ιστορία των Πολωνών. Που επιμένουν να θέλουν τη χώρα τους ν' ακολουθεί τη δικής της, εθνική πορεία κι όχι ν' ακολουθεί τις εντολές των μη αιρετών γραφειοκρατών των Βρυξελλών. Εγχώριος λιγνίτης, εγχώριος λιθάνθρακας και, για τα υπόλοιπα, νέα πυρηνικά, αυτό είναι το πρόγραμμα των Πολωνών.
 
Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου