Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτιές, χιόνια, "οι 50 αποχρώσεις του γκρι" πάγου κι ένας δράκος που τον σκέπασαν οι πάγοι.


Το καλοκαίρι ο καιρός ζεσταίνει ακόμα και στη Γροιλανδία και στις παράκτιες περιοχές, που είναι απαλλαγμένες από αιώνιους πάγους, η θερμοκρασία έφθασε στο τέλος Ιουλίου 2017 ακόμα και τους 12οC. Στις 31/7 οι δορυφόροι της ΝΑΣΑ εντόπισαν μια φωτιά να εκδηλώνεται στις ερημιές της δυτικής Γροιλανδίας, εκεί όπου μόνο τούνδρα υπάρχει και κανείς δεν ενδιαφέρεται για να τη σβήσει, οπότε στα μέσα Αυγούστου το κλιματοφοβικό climate.gov, του προπύργιου της κλιματικής προπαγάνδας National Oceanic and Atmospheric Administration (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει πως "ακόμα καίει η φωτιά στη Γροιλανδία και κάθε φωτιά είναι πηγή εκπομπής CO2 και αερίων του θερμοκηπίου".

Η φωτιά στα μέσα Αυγούστου είχε έκταση δυο τετρ. μίλια και αναμενόταν να σβήσει μόνη της, με τις πρώτες βροχές. Κανείς δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε, μπορεί να ήταν από κάποιο κεραυνό ή από ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς "δασικές" πυρκαγιές έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν στη Γροιλανδία. Από το 2000 η περιοχή παρακολουθείται από δορυφόρους και στη συζήτηση που έγινε στο διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη φωτιά κάποιος Ολλανδός παρατήρησε πως το 2017 έχει αυξηθεί το πλήθος των εντοπίσεων "δασικών" πυρκαγιών στη Γροιλανδία: προσοχή, των "εντοπίσεων", όχι των καταστροφών. 

Το πιο ωραίο ωστόσο ήταν η "ανησυχία πως η αιθάλη απ' την πυρκαγιά θα πέσει πάνω στον αιώνιο πάγο, θα μειώσει την ανελαστικότητα της θερμότητας του ήλιου και ο πάγος θα λιώσει πιο γρήγορα". Μάλιστα επανεμφανίστηκε ένα ...
άρθρο προπαγάνδας του 2011 του ΝΟΑΑ, πως "Greenland Ice Sheet Getting Darker - ο πάγος της Γροιλανδίας σκουραίνει", τότε που το ΝΟΑΑ προσπαθούσε να πείσει τους πάντες πως όπου να 'ναι ο Αρκτικός Ωκεανός θα είναι ελεύθερος από πάγους. Μια που με την κλιματική προπαγάνδα τα παιδιά σε λίγο θα μαθαίνουν πως οι 4 εποχές του έτους είναι συμφωνικό έργο του Βιβάλντι, τους προτείνω να εντάξουν στα σχολεία κι ένα μάθημα για τις "50 αποχρώσεις του γκρι" πάγου.



Μόνο που η προπαγάνδα ξέχασε να ενημερώσει και τους πάγους, που όχι μόνο δεν έλιωσαν, αλλά απ' το 2012 άρχισαν πάλι ν' αυξάνονται. Τη χειμερινή περίοδο 2015-16 η χιονόπτωση ήταν σταθερά πάνω απ' το μέσο όρο των προηγούμενων ετών. Αμέσως μετά ήρθε η χειμερινή περίοδος 2016-17, που μόλις μπήκε ο Οκτώβριος, όπως βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα, τίναξε τόσο πολύ στον αέρα τους μέσους όρους χιονοπτώσεων των προηγούμενων ετών, που το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (η Γροιλανδία ανήκει στη Δανία) στο σχετικό διάγραμμα σταμάτησε να χρησιμοποιεί το μέσο όρο της περιόδου 1990-2013 και τον αντικατέστησε με το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010. Σύντομα η παγοκάλυψη αυξήθηκε τόσο πολύ, σε πρωτόγνωρα επίπεδα 25ετίας, που οι πολικές αρκούδες έστησαν πάρτυ! Και το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής, που πριν 10 χρόνια το προέβλεπαν για το 2013, αναβλήθηκε και επισήμως για άλλη μια γενιά! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Τώρα ωστόσο, που έχει μόλις ξεκινήσει η χειμερινή περίοδος 2017-18, η χιονόπτωση το Σεπτέμβριο ήταν πολύ μεγαλύτερη απ' την αντίστοιχη περυσινή, όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα. Να δούμε ποιο τερτίπι θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη φορά στο Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο για να κουκουλώσουν όπως-όπως την πραγματικότητα. Δεν μπορούν πια να χρησιμοποιήσουν μέσο όρο άλλων ετών, αν φύγουν πίσω απ' το 1981 θα πάνε σε πιο ψυχρή περίοδο, τότε που όλοι έλεγαν πως οδεύουμε σε παγκόσμια ψύξη.

Όπως λέει η γνωστή ρήση, "όταν η πραγματικότητα δεν αρέσει στις ελίτ, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα". Όλοι λοιπόν οι εκφραστές των επιθυμιών των ελίτ για την παγκόσμια διακυβέρνηση μέσω της κλιματικής απάτης βιάζονται να βάλουν σ' εφαρμογή τη Συμφωνία του Παρισιού, πριν ο καιρός παγώσει τόσο που να γελάνε και οι πέτρες με την προπαγάνδα για "υπερθέρμανση". Καλό το παραμύθι τους, αλλά το δράκο του μόλις τον σκέπασαν οι πάγοι της Γροιλανδίας! Και παραμύθι χωρίς δράκο, δεν λέει, πώς να το κάνουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου