Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αποτυχία των πολιτικών στον τομέα της αιολικής ενέργειας


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
     έχοντας υπόψη τη σύμβαση Aarhus,

     έχοντας υπόψη την οδηγία 2009/28/ΕΚ σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την οδηγία 2012/27/ΕΕ σχετικά με την ενεργειακή απόδοση,

     έχοντας υπόψη το άρθρο 133 του Κανονισμού του,


Α.    λαμβάνοντας υπόψη την ηχορύπανση που προκύπτει από τις ανεμογεννήτριες για τα γειτονικά σπίτια·

Β.    λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά υψηλό ισοζύγιο του άνθρακα από την παραγωγή και από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών·

Γ.    λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν λόγω βιομηχανία επωφελείται από ευρείες δημόσιες επιχορηγήσεις·

Δ.    λαμβάνοντας υπόψη ότι στη Γερμανία η αναγκαστική ενεργειακή μετάβαση αποτελεί αποτυχία και κοστίζει 28 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως·

Ε.    λαμβάνοντας υπόψη ότι μια πρόσφατη μελέτη της SEO Birdlife αποκαλύπτει ότι μια ανεμογεννήτρια σκοτώνει μεταξύ 6 και 18 εκατομμύρια πτηνά και νυχτερίδες κάθε έτος στην Ισπανία·


1.     καλεί τα κράτη μέλη να ...
διαβιβάσουν στην Επιτροπή εθνικό μορατόριουμ σχετικά με τις ανεμογεννήτριες·

2.     ζητεί από την Επιτροπή να αναθεωρήσει τις οδηγίες 2009/28/ΕΚ και 2012/27/ΕΕ ή να προχωρήσει στην κατάργησής τους·

3.     καλεί τα κράτη μέλη να στραφούν σε άλλες καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η πυρηνική ενέργεια·

4.     αναθέτει στον Πρόεδρό της να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα στην Επιτροπή, στο Συμβούλιο, καθώς και στα εθνικά κοινοβούλια.


Η πιο πάνω πρόταση ψηφίσματος κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, από τη Γαλλίδα Ευρωβουλευτίνα του Εθνικού Μετώπου Joëlle Mélin και ζητά να ανασταλεί η προώθηση των αιολικών στην ΕΕ.

Αν τυχόν τώρα αναζητήσετε στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση ψηφίσματος, θα διαπιστώσετε εύκολα πως δημιουργήθηκε αμέσως ένα πέπλο συσκότισης και δεν δόθηκε η παραμικρή δημοσιότητα. Στην κατά τα λοιπά δημοκρατική ΕΕ δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος, σημασία έχει ποιος είναι αυτός που το λέει. Δεν έχει σημασία ότι στις τελευταίες προεδρικές εκλογές το Εθνικό Μέτωπο, στον 1ο γύρο με όλους τους υποψήφιους, είχε πάρει 21,3%, δεν έχει σημασία πως στις βουλευτικές εκλογές η Λε Πεν μπήκε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, αυξάνοντας τη δύναμη από 2 σε 8 έδρες, σημασία έχει να φιμωθεί κάθε φωνή που δεν λέει αυτά που επιθυμούν οι ισχυροί του χρήματος, πάντα φυσικά στο όνομα της δημοκρατίας, που κατά τα λοιπά εγγυάται την πολυφωνία.  

Οι συνεχιζόμενα αντιδημοκρατικές πολιτικές φίμωσης ενός μέρους των πολιτών, αντί για προσπάθεια κατάρριψης των λαϊκίστικων επιχειρημάτων των ακροδεξιών, τελικά καταλήγουν να έχουν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην ΕΕ. Χάρη στις "υπέρλαμπρες" οικονομικές και κοινωνικές επιδόσεις των Μέρκελ και Ολάντ, τα κατάφεραν να βάλουν στα Κοινοβούλιά τους τόσο τη Λε Πεν όσο και την Αλτερνατίβα, ενώ σε Ολλανδία, Αυστρία και Φινλανδία έχουν πια συνηθίσει την ακροδεξιά. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 


Όσες πάντως προσπάθειες φίμωσης κι αν μετέλθουν, πλέον τα αιολικά έχουν μπει στο στόχαστρο όχι μόνο των Γάλλων ακροδεξιών, αλλά και του πλέον πολύφερνου υποψήφιου κυβερνητικού εταίρου στη Γερμανία, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν και πώς μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση "Τζαμάικα" στη Γερμανία, με εταίρους της Μέρκελ τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους, που έχουν εντελώς αντικρουόμενα προγράμματα στην ενέργεια. Ή αν τελικά η προοπτική ακυβερνησίας θα αναγκάσει τους Σοσιαλδημοκράτες να δώσουν το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλτερνατίβα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Δεν υπάρχει στον πλανήτη μορφή ηλεκτροπαραγωγής που να έχει συσπειρώσει εναντίον της τόσο πλατιές λαϊκές μάζες, τα αιολικά έχουν συγκεντρώσει εναντίον τους πολύ περισσότερες αντιδράσεις απ' τα πυρηνικά. Μόνο που, για να μην ξεχνιόμαστε, τα πυρηνικά ηλεκτροδοτούν 24/7/365, τα αιολικά ηλεκτροδοτούν άμα κι όταν φυσά σε συγκεκριμένες ταχύτητες, εντελώς τυχαία, γι' αυτό και σύμφωνα με την περίφημη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ, η αξιοπιστία τους είναι το πολύ 10%, όταν των Φ/Β είναι 70% (στις ώρες ηλιοφάνειας φυσικά).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου