Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Όλα όσα δεν σας είπαν και δεν πρόκειται να σας πουν ποτέ για "το θερμότερο έτος στα χρονικά".


Είμαι βέβαιος πως μέχρι τώρα, χάρη στα κλιματοδιαπλεκόμενα ΜΜΕ, που αναμεταδίδουν ανά τον πλανήτη εν ριπή οφθαλμού παρόμοιες "ειδήσεις", θα έχετε ήδη πληροφορηθεί πως, "σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ", "το 2016 ήταν το θερμότερο έτος στα χρονικά" και πως ήταν "το τρίτο στη σειρά συνεχόμενο θερμότερο έτος". Αυτά μεταδόθηκαν δυο μέρες πριν την ορκωμοσία του Τραμπ, σαν το κύκνειο άσμα ενός εντελώς διεφθαρμένου συστήματος, που πλέον αναμένεται "να μας αφήσει χρόνους", η αλλαγή στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου στις 20 Γενάρη αφήνει πολλές υποσχέσεις ότι ο Τραμπ θα καθαρίσει σύντομα την "κόπρο του Αυγεία", που είχε μαζευτεί στην υπηρεσία της κλιματικής απάτης.

Τώρα λοιπόν που τελείωσε το 2016 και μαζεύτηκαν τα στοιχεία για όλο το έτος, ώρα να δούμε στην πιο πάνω εικόνα τι πραγματικά μέτρησαν οι -εντελώς "μη συνεργάσιμοι"- δορυφόροι στο "θερμότερο έτος στα χρονικά", όπως το δίνει το Remote Sensing Systems (RSS) της Βόρειας Καλιφόρνιας. Στο διάγραμμα της "παγκόσμιας" (80ο Ν έως 80ο Β γεωγραφικό πλάτος) θερμοκρασίας, οι μετρήσεις (μπλε ζώνη) δείχνουν μια θέρμανση της τροπόσφαιρας απ' το 1979, που ξεκίνησαν οι μετρήσεις, αλλά η θέρμανση αυτή είναι πολύ μικρότερη απ' τη θέρμανση που προβλέπουν 19 διαφορετικά κλιματικά μοντέλα και 33 συνολικά διαφορετικές προσομοιώσεις (κίτρινη ζώνη). Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το "θερμότερο έτος 2015" και το ακόμα πιο "θερμότερο έτος 2016" βρίσκονται στη "σκιά" όχι μόνο του πραγματικά θερμού 1998, αλλά και του λιγότερο θερμού 2010!

Κι ακόμα περισσότερο, αν κανείς τραβήξει γραμμές τάσης, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη για τους κλιματικούς απατεώνες: η πορφυρή γραμμή δείχνει την τάση των πραγματικών μετρήσεων απ' το 1979 μέχρι και το 2016 και "σιγά την υπερθέρμανση", είναι μόλις 0,06οC ανά δεκαετία, όταν τα κλιματικά μοντέλα πρόβλεπαν 0,22οC ανά δεκαετία. Η κόκκινη γραμμή δείχνει την τάση των μοντέλων που πρόβλεπαν "υπερθέρμανση" την τελευταία 20ετία και η γαλάζια γραμμή δείχνει τι έγινε στην πράξη: αν ενώσουμε τις κορυφές του 1998, του 2010 και του 2016, η τάση όχι μόνο δεν δείχνει υπερθέρμανση, αλλά, αντίθετα, δείχνει ΨΥΞΗ! Ας μη βιαζόμαστε ωστόσο ιδιαίτερα, καθώς ...
το κλίμα αλλάζει συνεχώς επί 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια και τα 19 χρόνια απ' το 1998 είναι σαν κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου στη γεωλογική κλίμακα χρόνου, με την οποία λειτουργεί ο πλανήτης, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως λειτουργεί με την ταχύτητα των δελτίων ειδήσεων.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη για τους κλιματικούς απατεώνες αν ληφθούν υπόψη τα στοιχεία ανθρωπογενών εκπομπών CO2, όπως φαίνονται στην πιο πάνω εικόνα και όπως τα δίνει από το 1982 το Carbon Dioxide Information Analysis Center (CDIAC), μια υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στην υπηρεσία της παρακολούθησης της "κλιματικής αλλαγής". Όπως λοιπόν μας λέει το CDIAC, από το 1751 μέχρι και το 2008, που δίνει αναλυτικά στοιχεία, οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 απ' την καύση ορυκτών καυσίμων και την παραγωγή τσιμέντου είναι συνολικά περίπου 347 δισεκατομμύρια τόνοι. Το 56% απ' αυτές τις εκπομπές έχουν γίνει απ' το 1979 και μετά, που οι δορυφόροι μετρούν θερμοκρασίες στην τροπόσφαιρα, όπως φαίνεται στην 1η εικόνα, ενώ απ' το πραγματικά θερμότερο 1998 μέχρι και το 2008 είναι το 24% των εκπομπών. Δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως Κίνα, Ινδία και όλη η ΝΑ Ασία, καθώς και η Γερμανία έκαψαν περισσότερο κάρβουνο για ηλεκτροπαραγωγή την τελευταία 5ετία απ' ό,τι το 2008, μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα πως, παρά την ύφεση που ακολούθησε τη χρεοκοπία της Leehman Brothers, η καμπύλη εκπομπών CO2 συνέχισε και τα επόμενα χρόνια ανοδικά, πάνω απ' το 37% των ανθρωπογενών εκπομπών CO2 είναι απ' το 1998 μέχρι το 2016. Αλλά παρόλο που οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 αυξάνονται εκθετικά, απ' το 1998 και μετά η τάση θερμοκρασιών στην τροπόσφαιρα, στην 1η εικόνα, μόνο ανοδική δεν είναι. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Αυτή η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε αντιστοιχίας των δυο εικόνων είναι απόλυτα φυσιολογική, καθώς η αύξηση της συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα προέρχεται κυρίως απ' το CO2 που εκλύεται απ' τους ωκεανούς, όπου είναι διαλυμένο στα πλαίσια του κύκλου του άνθρακα στη φύση. Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, που οφείλεται στην ηλιακή δραστηριότητα, προκαλεί μείωση της διαλυτότητας του CO2 στους ωκεανούς κι επιστροφή του CO2 στην ατμόσφαιρα, στα πλαίσια του αέναου κύκλου του άνθρακα στη φύση, του κύκλου που δίνει ζωή στον πλανήτη μας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η εκθετική αύξηση των εκπομπών CO2, που δείχνει η 2η εικόνα, κρύβει από πίσω της όλη την άνθηση του βιομηχανικού πολιτισμού και τη δραματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, που έφερε μαζί του ο σημερινός πολιτισμός: ηλεκτροπαραγωγή, χαλυβουργία, παραγωγή τσιμέντου, βαριά βιομηχανία, σιδηρόδρομος, αυτοκίνητα, ναυτιλία, αερομεταφορές, όλα βασίζονται σ' αυτή την εκθετική αύξηση των εκπομπών CO2: όσο αυξάνονται οι εκπομπές, τόσο περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν απ' τη φτώχεια και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσής τους, ιδίως στη ΝΑ Ασία και την Αφρική. Ακριβώς όπως, πριν απ' αυτούς, το έκαναν οι Ευρωπαίοι, οι Βορειοαμερικανοί, οι Αυστραλοί.

Τον Ιούλιο είχα γράψει πως το 2016 θα είναι το έτος κορύφωσης της κλιματικής προπαγάνδας, λόγω των εκλογών στις ΗΠΑ και του τρόμου που προκαλούσε ο ανεξέλεγκτος -απ' τις ελίτ- Τραμπ. Και σας είχα προειδοποιήσει έγκαιρα πως "δυνατό El Niño δεν πρόκειται να έχουμε δυο συνεχόμενες χρονιές, ο χειμώνας που μας έρχεται θα είναι πιο κρύος απ' το χειμώνα που περάσαμε: κάντε εγκαίρως τις προμήθειες σε βιομάζα, (συγγνώμη, καυσόξυλα), χωρίς να περιμένετε τα μερομήνια!" Τώρα λοιπόν που όλος ο Γενάρης όχι απλά ήταν παγωμένος, αλλά μας θύμισε την "εποχή των παγετώνων", δυστυχώς η πρόβλεψη για το επόμενο διάστημα και πάλι δεν είναι
ευοίωνη: η άνοιξη θα καθυστερήσει κι ας λέει ό,τι θέλει η κλιματική προπαγάνδα: ρίξτε μια ματιά γύρω σας, η φύση ξέρει πάντα καλύτερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου