Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πολιτική αναδημοσίευσης


Το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" ξεκίνησε τα Χριστούγεννα 2013. Είναι ιστολόγιο αφιερωμένο στην προάσπιση του εθνικού μας καυσίμου. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να παρακολουθεί τις ενεργειακές εξελίξεις και την επικαιρότητα, από τον Ελληνικό & Διεθνή τύπο και να ενημερώνει, όσο μας επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος από τη βιοποριστική επαγγελματική δραστηριότητα.   

Το ιστολόγιο δεν φιλοξενεί διαφημίσεις, λειτουργεί μόνο ενημερωτικά, όχι ανταγωνιστικά με επαγγελματικούς δημοσιογραφικούς ιστότοπους. Το ιστολόγιο δεν κάνει μια απλή αναπαραγωγή κάποιας είδησης: οι ειδήσεις, εκείνες που μας φαίνονται ενδιαφέρουσες, αναλύονται, σχολιάζονται και εξετάζεται πώς επιδρούν στην Ελλάδα. Διατυπώνεται άποψη, υπάρχει δική μας αναζήτηση, επεξεργασία και "προστιθέμενη αξία" στην είδηση. Το ιστολόγιο δεν διεκδικεί αλάθητο, απλά παραθέτει επιχειρήματα και συλλογισμούς. Είναι ανοικτό σε σχόλια, τα οποία μπορεί να αναρτά ο καθένας εφόσον είναι επιχειρήματα και γνώμες, όχι ύβρεις ή σεξουαλικού χαρακτήρα περιεχόμενο. Με την έννοια αυτή το ιστολόγιο θέλει να είναι χρήσιμο στους πολίτες, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο και στον προβληματισμό όσων ασχολούνται με την ενεργειακή πολιτική. 

Αναρτήσεις του greeklignite αναδημοσιεύθηκαν από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη ανάρτηση, σε αρκετούς ιστότοπους ή ιστολόγια, αρκετοί θεώρησαν πως το ιστολόγιο κάτι έχει να πει. Ωστόσο είδαμε και αναδημοσιεύσεις χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή, είδαμε η προέλευση να κρύβεται πίσω από χρωματικά "αόρατη" γραμματοσειρά, είδαμε να κρύβεται πίσω από τη λέξη "πηγή", είδαμε νέα υπογραφή (!) στο δικό μας κείμενο, κλπ. 

Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα : Αναδημοσιεύστε ελεύθερα, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή : κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση πρέπει να εμφανίζεται το "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Χωρίς σαφή και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή η αναδημοσίευση ΔΕΝ επιτρέπεται! Και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου για εμπορικούς σκοπούς. Βασικά είναι μια άδεια Creative Commons.

Και, όταν αναδημοσιεύετε, φροντίστε να παίρνετε ολόκληρο το περιεχόμενο, έχουμε δει να δημοσιεύεται μόνο το εισαγωγικό κείμενο. Μην αδικείτε τους αναγνώστες σας! Αν έχετε κάνει κάποια αλλαγή, πρέπει να το επισημάνετε.

Όλοι όσοι γράφουμε ηλεκτρονικά προσπαθούμε, απ' τη μεριά του ο καθένας, να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των πολιτών. Αν θεωρούμε ότι κάτι αξίζει να διαβαστεί και το αναδημοσιεύουμε ως ολόκληρο άρθρο, (όχι απλά μια πρόταση ή μια παράγραφο ή μια εικόνα όπου βάζουμε το σύνδεσμο), καλό είναι να ενημερώνουμε και για το πού το είδαμε.
Ευχαριστούμε λοιπόν όλους όσους αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις μας.

2 σχόλια: