Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ο κατήφορος δεν έχει τέρμα! Ψευδόμενος την Τετάρτη Πρωθυπουργός, έφερε νεοΝαζί την Πέμπτη στη Βουλή.

Την Τετάρτη 6/4/2022 ο πρωθυπουργός πήγε σ' ένα βουνό της Κοζάνης, για να εγκαινιάσει ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά εργοστάσια στην Ευρώπη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 204,3MW. Είχε το θράσος να πει πως "Ένα υπερσύγχρονο φωτοβολταϊκό μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με την κτηνοτροφία χωρίς η μία χρήση να ανταγωνίζεται την άλλη" και δείτε στην πιο πάνω εικόνα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πάνω από 3,5 χιλιάδες στρέμματα κτηνοτροφικής γης, με εμφανή την περίφραξη κι ούτε ίχνος από χορταράκι. Προφανώς ο -ακόμα- πρωθυπουργός θεωρεί πως τα μοσχάρια, τα γιδοπρόβατα και τα ημιάγρια γουρούνια, που μέχρι τώρα βοσκούσαν ελεύθερα στην περιοχή,  τρώνε μέταλλα και πυρίτιο. Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο ψέμα, έχει πολύ χειρότερα.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει πως "υπολογίζεται ότι θα παράγει ετησίως ενέργεια 350GWh", αλλά αυτό σημαίνει 1713kWh/kW κι είναι μάλλον "τσιμπημένο". Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε τι πραγματικά θα δώσει στην πράξη, καθώς η απόδοση θα εξαρτηθεί απ' τους μήνες ηλιοφάνειας που θα έχει η συγκεκριμένη ορεινή περιοχή, που είναι για μήνες χαμένη στις ομίχλες και τα χιόνια. Αυτό που σίγουρα δεν είναι σωστό είναι πως το εργοστάσιο "θα καλύψει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών με ενέργεια μηδενικών εκπομπών", εκτός κι αν ανακαλύψαμε νοικοκυριά που ηλεκτροδοτούνται μόνο τις ώρες που δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά. Αν βρεθεί τρόπος να αποθηκευτεί η ενέργεια του μεσημεριού, για να χρησιμοποιηθεί το βράδυ, τότε ναι, θα μπορεί να καλύψει νοικοκυριά.

Το απολύτως χειρότερο ήρθε λίγο μετά, όταν ο Μητσοτάκης είπε ΨΕΥΔΩΣ πως "Ο λιγνίτης ...

είναι ακριβός και ρυπογόνος. Υπό κανονικές συνθήκες πολύ ακριβότερος από το φυσικό αέριο. Πάντα ακριβότερος από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λόγω των πολύ υψηλών δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Και έπρεπε να συμβεί ένας πόλεμος αυτού του μεγέθους που οδήγησε το φυσικό αέριο σχεδόν σε δεκαπλάσια τιμή για να γίνει προσωρινά -το τονίζω- προσωρινά πιο φθηνή η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη»". Είναι βεβαίως γνωστό πως η τιμή του φυσικού αερίου είχε εκτοξευθεί στα ουράνια πολύ πριν την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία κι η αύξηση της τιμής ΔΕΝ σχετίζεται με τον πόλεμο: στις 21/12/2021, δυο ολόκληρους μήνες πριν την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία στις 24/2/2022, η τιμή του φυσικού αερίου TTF είχε σημειώσει υψηλό ημέρας στα 180,265€/MWh. Το επίπεδο αυτό ξεπέρασε μόνο στις 4/3/2022 και μόνο για 4 ημέρες, έκτοτε η τιμή βρίσκεται στην περιοχή 100-120.

Να ενημερώσουμε επίσης το  συστηματικά ψευδόμενο πρωθυπουργό πως "υπό κανονικές συνθήκες" προ φόρων και αποσβέσεων η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη κοστίζει γύρω στα 30-35€/MWh κι αν βρει μονάδα αερίου να παράγει σ' αυτό το κόστος, ακόμα και με τις τιμές του αερίου προ πανδημίας, να τη γράψει στο βιβλίο Γκίνες. Να μας πει επίσης, αφού η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη είναι -έστω "προσωρινά"- πιο φθηνή, γιατί στις 7/4/2022, μια μέρα μετά τα ψέματά του, κρατά σβηστές όλες πλην μιας τις λιγνιτικές μονάδες και καίει αέριο! Αν μάλιστα οι ΑΠΕ είναι φθηνότερες απ' το λιγνίτη, να μας πει γιατί έχουμε δώσει πάνω από 14 δισεκατομμύρια για να βάλουμε αιολικά+φωτοβολταϊκά, που είναι ΜΗ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ μονάδες, και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, που η ζήτηση ρεύματος στο σύστημα έχει πέσει κάτω κι απ' τα 4000MW, έπρεπε να καίμε το πανάκριβο αέριο για να έχουμε ρεύμα. Κι ακόμα, ασφαλώς γνωρίζει πως ΔΕΝ υπάρχει δικαίωμα εκπομπής ρύπων, αλλά μόνο δικαίωμα εκπομπής "αερίων του θερμοκηπίου". Πόσα ψέματα πια;

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!


Μια μέρα μετά τα ψέματα στα βουνά της Κοζάνης, ο Μητσοτάκης μαζί με τον ολετήρα της Ουκρανίας Ζελένσκι εμφάνισε στη Βουλή και δυο νεοΝαζί του Τάγματος Αζόφ, προκαλώντας  οργή στο Πανελλήνιο. Η πλήρης ταύτισή του με αυτούς που έκαψαν ζωντανούς το 2014 δεκάδες άτομα στην Οδησσό, σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα θα είχε προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης, όσο κι αν μπουκώνει τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Κι έτσι μας έβγαλε όλους απ' το δίλημμα ν' αναρωτιόμαστε τι απ' τα δυο είναι χειρότερο: ένας συστηματικά ψευδόμενος πρωθυπουργός ή ένας πρωθυπουργός που λέει πως θα φέρει το Ζελένσκι και τελικά φέρνει τους νεοΝαζί μέσα στην Ελληνική Βουλή; Τα έχει κάνει και τα δυο κι είναι απολύτως επικίνδυνος για τη χώρα. Είναι ακριβώς ο ίδιος, ο πλέον λαομίσητος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, που αναβιώνει τη δικτατορία του Μεταξά και χρησιμοποιεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αφενός ως μέσα διάδοσης του κορονοϊού, αφετέρου ως αναβίωση του "Papieren" (δείξτε τα χαρτιά σας), που ζητούσε η Γκεστάπο στην Κατοχή.

Ας ελπίσουμε πως ο Πούτιν δεν θα θελήσει να κάνει αποναζιστικοποίηση και στην Αθήνα. Ο κατήφορος του Μητσοτάκη δεν έχει τέρμα! Μαζί του την πληρώνουμε ήδη όλοι μας και θα την πληρώσουμε ακόμα χειρότερα. Τα 157 δεκανίκια, που ακόμα τον στηρίζουν στη Βουλή, έχουν βαρύτατες ιστορικές ευθύνες απέναντι στη χώρα.

 

3 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει ένας εκεί δίπλα του που να του δείξει τι μαλακιες λέει;;;Η εφαρμογή του ΑΔΜΗΕ είναι ευκολο να κατέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει ψέματα εν γνώσει του. Θεωρεί πως ό,τι και να πει οι σανοφάγοι θα το καταπιούν αμάσητο.

      Διαγραφή
  2. Την Παρασκευή όμως... είχε τζακ ποτ!
    https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/live-i-syzitisi-toy-prothypoyrgoy-me-tin-epitropi-timon-kai-ton-epitropo-ntomprovskis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή