Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Νέα Παγκόσμια Τάξη: η Ινδία γυρίζει την πλάτη στη Δύση και συντάσσεται με Ρωσία και Κίνα


"Από τις πάνω από 190 χώρες-μέλη του ΟΗΕ οι πάνω από 140 δεν επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία" είπε στις 29/3 εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών. Προφανώς είναι χώρες που θεωρούν πως μπορούν να ζουν ειρηνικά στον πλανήτη, σ' αντίθεση με τους Δυτικούς, που αυτοπεριχαρακώνονται σε ένα ιδιότυπο "Δυτικό Παραπέτασμα". Δεν το λέω πλέον μόνο εγώ, το είπε κι ο Διευθυντής της εφημερίδας Εστία Μανόλης Κοττάκης.

Μετά την Κίνα, που έδειξε αποδοκιμαστικά, στο πιο κάτω τιτίβισμα στο τουίτερ, το πώς η Δύση αντιλαμβάνεται τον πλανήτη, τώρα και η Ινδία: τα δυο πιο πολυάνθρωπα κράτη του πλανήτη, γυρίζουν την πλάτη στη Δύση και δεν συμπλέουν στην ψυχροπολεμική παράνοια, που κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη κάποιων οικονομικών φατριών.

Όχι μόνο δεν συζητά για κυρώσεις, αλλά η Ινδία είναι πιθανό να συνεχίσει να ...

εισάγει κάρβουνο για τις χαλυβουργίες της από τη Ρωσία και το εξετάζει, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί στο τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Χάλυβα. Στην εικόνα καπνός ανεβαίνει από ένα εργοστάσιο χάλυβα που κινείται με άνθρακα στο χωριό Hehal κοντά στο Ranchi, στην ανατολική πολιτεία Jharkhand.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Υπουργός Πετρελαίου είχε πει πως παρόλο που η Ινδία αγοράζει ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες αργού πετρελαίου από τη Ρωσία, εξακολουθούν να είναι λιγότερο από το 1% των συνολικών εισαγωγών πετρελαίου, ενώ οι ποσότητες που εισάγονται από τις ΗΠΑ θα αυξηθούν σημαντικά. Η δήλωση βεβαίως ήρθε να δικαιολογήσει τα 5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, που πήραν Ινδικές εταιρείες από Ρωσικά φορτία, που προσφέρονται με μεγάλες εκπτώσεις.

"Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ", η Ινδία: το να τα έχει κανείς καλά με όλους είναι πολύ πιο σοφό απ' την εγκληματική ηλιθιότητα όσων έσπευσαν να στείλουν όπλα στην Ουκρανία και να γίνουν μέρος του προβλήματος!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου