Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Μασαχουσέτη, ΗΠΑ: κλείνουν επί χρόνια ανεμογεννήτρια το βράδυ, για να μπορούν να κοιμηθούν!


Στο Scituate, μια μικρή παραλιακή πόλη της Μασαχουσέτης, το Μάρτιο 2012 έβαλαν μια ανεμογ@@ήτρια ισχύος 1,5MW στο τοπικό Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων. Την ακριβή θέση της μπορείτε να δείτε στις εικόνες απ' το Google Earth.

10 χρόνια αργότερα, τη Δευτέρα 11/4/2022, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της πόλης, μεταξύ 28 άρθρων, που θα συζητηθούν και θα τεθούν σε ψηφοφορία, υπάρχουν και δυο που προβλέπουν:

  • άρθρο 14 _ έγκριση να διακόπτεται η λειτουργία της ανεμογ@@ήτριας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους απ' τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, 
  • άρθρο 28 _ να διακοπεί πλήρως και οριστικά για πάντα η λειτουργία της ανεμογ@@ήτριας!

Είδαν, έπαθαν κι έμαθαν! Λίγο μετά την τοποθέτηση της ανεμογ@@ήτριας άρχισαν τα παρατράγουδα, οι κάτοικοι στις κοντινές γειτονιές  άρχισαν να αναφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, που ένιωθαν ότι προκλήθηκαν από τον θόρυβο και το τρεμόπαιγμα στο φωτισμό, που προκαλεί η περιστροφή των πτερυγίων.

"Ο θόρυβος και οι κραδασμοί, ειδικά όλες τις ώρες της νύχτας και νωρίς το πρωί, είναι αφόρητοι. Είναι γνωστό ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί προβλήματα υγείας. Αυτή η αδυναμία ύπνου, όταν επιλέγουμε και απολαμβάνουμε ηρεμία και γαλήνη στο σπίτι και την αυλή μας, είναι αρκετά δύσκολη κατάσταση", είπε κάτοικος της περιοχής στο τοπικό μέσο wickedlocal.com.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!


Σύμφωνα με τη σύμβαση αγοράς ενέργειας, που έκανε η πόλη του Scituate με την εταιρεία Scituate Wind LLC για να στήσει την ανεμογ@@ήτρια, η ...
αρχική διάρκεια του έργου είναι 15 χρόνια από την ημερομηνία της πρώτης πλήρους λειτουργίας του ή έως τα μέσα Απριλίου 2027. Το οριστικό κλείσιμο της ανεμογ@@ήτριας χωρίς κατάλληλη αποζημίωση θα αμφισβητηθεί από την Scituate Wind, η οποία εκτιμά ότι οι απώλειες για τα υπόλοιπα χρόνια του συμβολαίου τους θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περισσότερα από 9 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνεται η αποξήλωση της ανεμογ@@ήτριας. Θα περιμένει από την πόλη να πληρώσει για τις απώλειες αυτές και τέτοιες υποθέσεις είναι η χαρά των δικηγόρων, καθώς, αν η εταιρεία θεωρηθεί υπεύθυνη για τα προβλήματα υγείας των κατοίκων, δεν πρόκειται να πάρει ούτε σεντ.

Κοντινές πόλεις, όπως Kingston, Bourne, Plymouth και Falmouth, έχουν κηρύξει τις ανεμογ@@ήτριες ανεπιθύμητες, ως ενόχληση στη δημόσια υγεία. Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο σε Barnstable και Plymouth έχει υποστηρίξει το χαρακτηρισμό ως ενόχληση στη δημόσια υγεία και υποστήριξε το δικαίωμα αυτών των πόλεων να κλείσουν νόμιμα τις δραστηριότητες των αιολικών χωρίς αποζημίωση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στη Μασαχουσέτη, εδώ ο Μητσοτάκης μας απείλησε στις 6/4/2022 με ακόμα περισσότερες ανεμογ@@ήτριες, ξεπατώνοντας τις βουνοκορφές της πατρίδας μας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών κατασκευαστών και των ντόπιων ολιγαρχών. Επικίνδυνος!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου