Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά! Ετοιμαστείτε, έρχονται εκλογές! Πιθανή ημερομηνία η 19η Ιουνίου!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά, να είστε όλοι καλά, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! Καλό Πάσχα, να περνάτε καλά και μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την Ανάσταση της πατρίδας μας! 

Happy Easter to all! Frohe Ostern! Buona Pasqua! Glad påsk! Paște Fericit! Добър Великден! Христос воскрешен! Христос воскрес! Joyeuses Pâques! Feliz Pascua! Feliz Páscoa! Vrolijk Pasen! Cásca Shona! Maligayang Pasko ng Pagkabuhay! Wesołych Świąt! Срећан Ускрс! 행복한 부활절! Пасханы бақытты! Selamat hari Paskah! ハッピーイースターחג הפסחא שמח! God påske! عيد الفصح سعيد! 复活节快乐สุขสันต์วันอีสเตอร์!

Το φετινό Πάσχα η χουντοκυβέρνηση μας επιτρέπει να το περάσουμε λιγάκι πιο ελεύθερα, παρόλο που τα κρούσματα του κορονοϊού φέτος είναι 4πλάσια από πέρυσι. Το έχουμε πει άλλωστε πως τα μέτρα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δημόσια υγεία, είναι μέτρα ενός βαθιά σάπιου καθεστώτος, που ζήλεψε τη "δόξα" της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά. Όρος επιβίωσης της πατρίδας είναι η οριστική ρήξη με τα κόμματα που μας έφεραν στο σημερινό χάλι: με πληθωρισμό που είχαμε 25 χρόνια να δούμε, με την απειλή των διακοπών ρεύματος να κρέμεται πάνω απ' το τουριστικό καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας, με το δημόσιο χρέος να συνεχίζει την ιλιγγιώδη αύξηση.

Αποτελεί παράδοση το Πάσχα να έχουμε την ετήσια ανασκόπηση: στη δεξιά στήλη του ιστολόγιου θα βρείτε τις ανασκοπήσεις προηγουμένων ετών. Απ' το περυσινό Πάσχα μέχρι τώρα μεσολάβησαν 156 αναρτήσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά και χρονολογικά στην "Αρχειοθήκη", στη δεξιά στήλη του ιστολόγιου. Για καλύτερη νοηματικά περιήγηση συνιστάται ν' ανοίγετε πρώτα τις πιο παλιές αναρτήσεις.

Ωστόσο η φετινή ανασκόπηση θα καθυστερήσει μερικές ημέρες ν' ανεβεί, καθώς ο Blogger εμφανίστηκε ιδιαίτερα απρόθυμος να ξαναφορτώσει την ανάρτηση απ' το Πρόχειρο. Κατόπιν αυτού η ανάρτηση μάλλον θα πρέπει να στηθεί απ' την αρχή κι αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει ανήμερα του Πάσχα! 

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή ανασκόπηση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η προτελευταία, καθώς το ιστολόγιο μπαίνει στην τελευταία του χρονιά. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Οπότε δεν βλέπω πια το νόημα να συνεχίσω.

Το σκάσιμο όμως της ενεργειακής πολιτικής επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις: η εκτίμησή μου είναι πως τον Ιούνιο θα έχουμε πρόωρες εκλογές, καθώς αφενός τα χειρότερα της ενεργειακής κρίσης είναι μπροστά μας, αφετέρου η επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο δεν είναι για καλό. Πιθανή ημερομηνία η 19/6/2022, καθώς 6-8/5 θα γίνει το συνέδριο της ΝΔ και στις 12-13/6 είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που βεβαίως ουδείς σώφρων διανοείται να χαλάσει το τριήμερο μ' εκλογές! Κι αφού έρχονται εκλογές, απολύτως αναμενόμενη ήταν τόσο η ραγδαία μείωση των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά όσο και η άρση χρήσης των πιστοποιητικών ελεύθερης κυκλοφορίας.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε: ό,τι κι αν βγάλει η κάλπη, οποτεδήποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, ο λογαριασμός θα μας έλθει μετά την απομάκρυνση απ' αυτήν! Θυμηθείτε πως οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, συνεπώς είναι μοναδική ευκαιρία ν' αλλάξει το πολιτικό σκηνικό!

ΥΓ: Αρχικά η ανάρτηση έλεγε για εκλογές στις 12/6. Ωστόσο δεν είχα δει πως τότε είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, Οπότε η ανάρτηση τροποποιήθηκε για εκλογές στις 19/6.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου