Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Μας τρέλαναν με Ουκρανία και Πισπιρίγκου το Σα/Κυ, αλλά φυσικά δεν ανέφεραν τι ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ!


Ως γνωστόν το τρίπτυχο της δημοσιοκαφρίλας είναι "αίμα-ψέμα-σπέρμα" και τόσο η υπόθεση Πισπιρίγκου όσο κι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν αρκετό αίμα για να ταΐσουν τα βοθροκάναλα. Αυτά που, ταϊσμένα μέχρι σκασμού απ' τις διάφορες λίστες Πέτσα, κάνουν καθημερινή πλύση εγκεφάλου στους πολίτες πως το πρόβλημά τους είναι το κουτσομπολιό για τη "Ρούλα" κι η προπαγάνδα για τους "ηρωικούς" νεοΝαζί, που ανερυθρίαστα τους κουβάλησαν μέχρι και στη Βουλή, κι όχι η ακρίβεια, που οδηγεί τους πάντες σε απόγνωση. Μέχρι και ζωντανή μετάδοση της εκταφής του τάμπλετ της 9χρονης φρόντισαν να παίξουν, για ν' αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών.

Απ' τη Ρωμαϊκή εποχή οι κυβερνώντες φροντίζουν να προσφέρουν στο πόπολο "άρτον και θεάματα". Αφού ο άρτος πλέον σπανίζει κι έγινε πανάκριβος, μια που οι ηλίθιοι εγκληματίες μας άφησαν χωρίς σιτάρι, φροντίζουν να μη μας λείψουν τουλάχιστον τα θεάματα. Η προπαγάνδα θεωρεί πως αν κάτι δεν το πει η τηλεόραση απλά δεν υπάρχει, γι' αυτό και δεν έπαιξε πουθενά η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ στις 8/4/2022, για την εκτίναξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή το Μάρτιο σε πρωτοφανή επίπεδα, που είχαμε να δούμε απ' το 1995! Απ' την εποχή της δραχμής! Στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπετε τη μηνιαία διακύμανση του Δείκτη τιμών καταναλωτή απ' το 1960, με βάση στοιχεία που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ. 

8,9% πληθωρισμό ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το Μάρτιο κι αυτό το έκαναν γαργάρα όλα τα μπουκωμένα μέχρι σκασμού απ' τη ΝΔ Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, καθώς κουτοπόνηρα  φρόντισαν νωρίτερα να παίξουν την ανακοίνωση της Eurostat, για "εκτίμηση" πληθωρισμού 8%. Μόνο που το 8,9% διαφέρει ουσιωδώς απ' το 8% και άλλο πράγμα η εκτίμηση, άλλο εντελώς η μέτρηση.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Μόλις ένα μήνα νωρίτερα η ΕΛΣΤΑΤ είχε ανακοινώσει πληθωρισμό 7,2%. Ασφαλώς η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει βάλει το χεράκι της στην εκτίναξη του πληθωρισμού, αλλά η σχετική καμπύλη δεν έγινε τώρα ξαφνικά κατακόρυφη, τρέχει ασταμάτητη όλο το 2021, που δεν υπήρχε πόλεμος. Και η εκτίναξη οφείλεται αποκλειστικά στην εντελώς αποτυχημένη ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, που ακρίβυνε το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό για όλη την Ευρωπαϊκή οικονομία. Η απότομη κι εντελώς κακοσχεδιασμένη μετάβαση σε εντελώς αναποτελεσματικό ενεργειακό μοντέλο διαλύει τις οικονομίες και τις κοινωνίες.

Το 1993, πριν εμφανιστεί τον Οκτώβριο στη Βουλή ο Συμπιλίδης και προσχωρήσει στην Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά, ρίχνοντας την τότε κυβέρνηση, ο πατήρ Μητσοτάκης είχε προλάβει να διαλύσει την οικονομία. Εκεί ακριβώς μας οδηγεί 29 χρόνια μετά κι ο γιος Μητσοτάκης: όταν επιτέλους φύγει θα έχει αφήσει πίσω του μια οικονομία διαλυμένη, μια κοινωνία διχασμένη, μια χώρα κατεστραμμένη, μια χώρα με το δημόσιο ταμείο λεηλατημένο απ' τη συμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση. Πάντα βεβαίως με την αγαστή συνεργασία των "πυλώνων της δημοκρατίας": τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και την εντελώς γκαβή, δήθεν Δικαστική εξουσία. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου