Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Νέα ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ των αιολικών στη Γερμανία και η απολύτως αναμενόμενη λύση για την ηλεκτροπαραγωγή.


Είναι απ' τα στοιχειώδη βεβαίως-βεβαίως: το 2013 η Μέρκελ είχε αποκαλέσει το λιγνίτη "Schwarze Gold", "μαύρο χρυσό, και οι Γερμανοί δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να τον στερηθούν, ακόμα κι αν είναι "να σώσουν τον πλανήτη". Το Ινστιτούτο Fraunhofer ανέβασε στις αρχές του μήνα στο Energy Charts τα στοιχεία ηλεκτροπαραγωγής του Ιουλίου και βλέπουμε τον εγχώριο λιγνίτη και τον εισαγόμενο λιθάνθρακα να πρωταγωνιστούν στην παραγωγή αξιόπιστης ενέργειας. Λιγνίτης, πυρηνικά και βιομάζα καλύπτουν αυτό που λέμε "φορτίο βάσης", ενώ φυσικό αέριο και λιθάνθρακας τα μεταβλητά φορτία. Για να μην ξεχνιόμαστε, παραγωγή από "βιομάζα" σημαίνει συστηματικό πελέκημα των δασών, όπως απέδειξε η συγκλονιστική εργασία, που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Nature.

Οι "Α"ΠΕ; Ανέκδοτο ΚΑΙ στη Γερμανία! Τα ηλιακά, στη Γερμανία κι όχι στην Κύπρο ή την Πορτογαλία, έδωσαν περισσότερη ενέργεια απ' τα αιολικά! Η εγκατεστημένη ισχύς σε χερσαία αιολικά στο τέλος Ιουνίου ήταν 55,68GW και σε υπεράκτια 7,77GW. Άθροισμα χερσαίων & υπεράκτιων 63,45GW. Η εγκατεστημένη ισχύς σε ηλιακά ήταν 56,74GW. Κι όμως, τις ελάχιστες ώρες που δουλεύουν τα ηλιακά, από λιγότερη ισχύ έδωσαν περισσότερη ενέργεια απ' τα αιολικά! 

Δείτε ενδεικτικά τι συνέβαινε στο διάστημα 2-15/7/2021, πώς η "απόδοση" (τρομάρα τους) των 55,68GW χερσαίων αιολικών έπεσε ακόμα και στα 0,178GW στις 9 το πρωί της 4/7/2021, που ευτυχώς ήταν Κυριακή κι η ζήτηση ρεύματος ήταν μειωμένη. Για να το καταλαβαίνουμε καλύτερα, γέμισαν τη Γερμανία ανεμογεννήτριες για να πάρουν 178MW, που αντιστοιχούν σε μειωμένη λειτουργία μιας δικής μας παλιάς λιγνιτικής μονάδας!

Αξιοπιστία ηλεκτροδότησης με τα χερσαία αιολικά 0,3%! (=0,178/55,68). Λιγότερο από 1% έγραφε πριν 3 χρόνια η Handelsblatt και δικαιώνεται απόλυτα. Και το ίδιο νούμερο, 0,32% αξιοπιστία, είχαμε δει πριν 3 χρόνια για τη σούπερ αιολική Δανία, που εξάγει το αιολικό της ρεύμα σε Νορβηγία-Σουηδία και ανεμογ@@ήτριες -μαζί με σανό- σε όλο τον πλανήτη. 

Νούμερα που δίνουν βεβαιότητα πάνω από 100% πως τα αιολικά δεν κάνουν για ηλεκτροπαραγωγή! Αλλά οι Γερμανοί εξάγουν ανεμογ@@ήτριες και ρεύμα και ρεφάρουν από εκεί. Και μετατρέπουν χρεοκοπημένες χώρες με επίορκους πολιτικούς σε αιολικούς σκουπιδότοπους. Και, ...

βέβαια, για τις δικές τους ανάγκες καίνε λιγνίτη και εισάγουν και λιθάνθρακα.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.


Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης κάνει απολιγνιτοποίηση προκειμένου να καίει όλο και περισσότερο φυσικό αέριο, έχει μετατρέψει το αέριο σε καύσιμο βάσης του συστήματος, αλλά η τιμή του αερίου εκτοξεύθηκε σε ιστορικά υψηλά και πολύ σύντομα το χέρι των παρόχων θα μπει πολύ βαθιά στην τσέπη μας. Βάζει την αδελφή του να προωθεί την κοινωνική αποδοχή των ανεμογεννητριών, με δημόσιο χρήμα φυσικά, αλλά το μόνο που κατάφερε μετά τις φωτιές στην Εύβοια είναι να εισπράττει πανελληνίως το γνωστό σύνθημα.


Πιστός συνεργάτης των Γερμανών, κλείνει άρον-άρον τα λιγνιτωρυχεία μας, προκειμένου οι Γερμανοί να βάλουν φωτοβολταϊκά στα μη ακόμα σκαμμένα χωράφια. Καλά διαβάσατε, φωτοβολταϊκά της RWE σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ, όχι σε Γερμανικά, χωράφια. Σε χωράφια, όχι σε ορυχεία. Όπως ακριβώς το είχε πει στη συνέντευξη στη Bild το Μάιο 2020: απ' την απολιγνιτοποίηση "βεβαίως θα επωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες". Επίορκος ...

Κι αν νομίζετε πως αυτά τα λέει ένα ιστολόγιο και δεν έχουν και τόση σημασία, περιμένετε την επόμενη ανάρτηση, να δείτε τι λέει πρώην Υπουργός της ΝΔ! Σας το έχω πει άλλωστε: τον πατέρα του τον έριξαν οι δικοί του και πλέον περιμένουμε τον επόμενο Συμπιλίδη ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

2 σχόλια:

  1. εχω δει την σελιδα που αναφέρεται,μαλλον κατι διαβαζω λάθος!
    Αν θελετε στειλτε ενα μηνυμα στο εμειλ μου,να το δουμε κ μαζι.
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σας είναι εντελώς ασαφές. Επιπλέον, το ιστολόγιο έχει δημοσιευμένη διεύθυνση email, εσείς όχι.

      Διαγραφή