Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Τα self test στην εκπαίδευση αλλάζουν επίπεδο στην απάτη του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Απ' την αρχή της πανδημίας, πριν πάνω από ένα χρόνο, ειδικοί, σαν π.χ. τον καθηγητή του Stanford Ιωαννίδη, επεσήμαιναν τη χαμηλή θνησιμότητα του ιού στο γενικό πληθυσμό, την υψηλή σε ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα και συνιστούσαν να γίνονται πολλά τεστ. Δυστυχώς εδώ έχουμε μπλέξει με ανίκανους, που τελικά αποδείχθηκαν επικίνδυνοι κι έχουν συσσωρεύσει μερικές χιλιάδες θανάτους. Επέλεξαν να διαχειριστούν την πανδημία σε τρόπο που το πρόβλημα να σέρνεται, προκειμένου να συνεχίζονται οι εγκλεισμοί. Κι από πέρυσι έφτιαξαν ένα πρότυπο διενέργειας τεστ, στημένο σε τρόπο που διαρκώς να αυξάνουν τον αναφερόμενο εντοπισμό κρουσμάτων, ακόμα κι αν μερικές μέρες μετά αποδειχθεί πως κάποια απ' τα κρούσματα ήταν "πέτσινα". Μήπως θα τους ελέγξει κάποιος; Μήπως υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα και δεν το ξέρουμε;

Στο 1o πάνω διάγραμμα βλέπουμε την εξέλιξη των ημερήσιων δειγμάτων από 1/11/2020 μέχρι και 11/4/2021, όπως τα αναφέρουν οι καθημερινές Εκθέσεις Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ (στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκαν το 2ο και το 3ο κύματα του ιού, που φαίνονται καθαρά στο 2ο διάγραμμα). Δείτε το σαφές πρότυπο, όπου κάθε Δευτέρα γίνεται ιδιαίτερα αυξημένος και διαρκώς αυξανόμενος αριθμός τεστ, ώστε να εμφανιστούν πολλά κρούσματα στην αναφορά της Τρίτης, αμέσως μετά τη "νωθρότητα" των τεστ το εκάστοτε Σαββατοκύριακο. Και δείτε πώς αυξάνονται τα μειωμένης αξιοπιστίας Rapid Ag τεστ, ενώ τα πιο αξιόπιστα κλινικά έχουν καθηλωθεί μήνες τώρα. 

Στο 2ο διάγραμμα βλέπουμε τα αναφερόμενα κρούσματα και τους αναφερόμενους θανάτους. Στο 3ο κύμα έχουμε αυξημένα κρούσματα, με πολύ έντονες μεταβολές, αποτέλεσμα του τρόπου διενέργειας των τεστ, αλλά, λιγότερους ημερήσιους αναφερόμενους θανάτους. Επίσης, η ταχύτητα εκδήλωσης του 3ου κύματος είναι σαφώς μειωμένη, "απλώνεται" περισσότερο στο χρόνο.

Μοιράζοντας τα self test απ' τα φαρμακεία στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση προφανώς επιδιώκει να αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των εντοπιζόμενων κρουσμάτων και να συνεχίσει τους εγκλεισμούς των πολιτών, παρακάμπτοντας τις απολύτως εύλογες αντιδράσεις. Έχει βλέπετε ακόμα δρόμο στις "μεταρρυθμίσεις", δεν πρόκανε να περάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που επιστρέφει τις εργασιακές σχέσεις στο 17ο αιώνα. Πρέπει να είμαστε όλοι έγκλειστοι όσο θα ψηφίζεται το τερατούργημα, για να μη τους "πάρουμε με τις πέτρες", κατά τη γνωστή διατύπωση του ΓΑΠ.


Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική και τη βλέπουμε στο 3ο διάγραμμα. Παρά τα περισσότερα τεστ, παρά τα περισσότερα αναφερόμενα κρούσματα, το 3ο κύμα, που εξελίσσεται απ' το τέλος Ιανουαρίου, έχει ...
ξεκάθαρα πιο χαμηλό ποσοστό θετικότητας σε σχέση με το 2ο κύμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων είναι αρκετά πιο αργή στο 3ο κύμα σε σχέση με το 2ο, η διαχείριση έχει καταφέρει το στόχο της να καθυστερεί την εξέλιξη των εγκλεισμών.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).


Το 2ο κύμα ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιανουαρίου κι οι συνολικά αναφερόμενοι θάνατοι ήταν 5.779 (30/1/21). Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα του Euromomo.eu, για την απόκλιση θανάτων απ' τους συνήθεις μέχρι τη 13η εβδομάδα του 2021, στην πραγματικότητα το πρώτο δίμηνο του 2021 ΔΕΝ είχαμε ουσιαστική επίδραση του κορονοϊού στους αναφερόμενους θανάτους, (αλλά αυτό θα το δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε επόμενη ανάρτηση).

Το πιο χαρακτηριστικό είναι το 5ο διάγραμμα, που δείχνει τον αριθμό αναφερόμενων θανάτων και αναφερόμενων διασωληνώσεων από τον κορονοϊό. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, το 3ο κύμα βρίσκεται ήδη στην κορύφωση κι οι ημερήσιοι θάνατοι είναι λιγότεροι απ' ό,τι στο 2ο κύμα.Οι διασωληνώσεις είναι περισσότερες και αυξάνονται δυσανάλογα στην κορύφωση του 3ου κύματος, ξαφνικά αυξάνεται η απόσταση ανάμεσα στη μπλε και την κόκκινη καμπύλη. Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι πως είχαμε πολλούς διασωληνωμένους το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, που ουσιαστικά ΔΕΝ υπήρχε πρόβλημα στη χώρα. Η διαφορά στην εξέλιξη των καμπυλών δείχνει ακριβώς την εργαλειοποίηση της πανδημίας για κομματικούς λόγους.

Ωστόσο, επειδή ακριβώς το 3ο κύμα "σέρνεται", συγκριτικά πάντα με το 2ο, οι αναφερόμενοι θάνατοι ήδη έφθασαν τους 8.885 και μέχρι να ξετυλιχτεί πλήρως μέσα στον Ιούνιο θα φθάσει κοντά -ίσως και θα περάσει- στις 12 χιλιάδες. Μια μικρή Ελληνική πόλη εξαφανίστηκε απ' το χάρτη, χάρη στις ενέργειες του "Μωυσή", που έβαλε τη δική του σκοπιμότητα πάνω απ' τις ζωές των Ελλήνων. Και χάρη στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση βεβαίως-βεβαίως, που λειτουργεί ως δεκανίκι της αντιλαϊκής πολιτικής κι αφήνει την εγκληματική διαχείριση να συνεχίζεται ανενόχλητη, ελπίζοντας πως η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

8 σχόλια:

  1. Τα συγχαρητήρια μου για τα τόσο τεχνικά τεκμηριωμένα άρθρα που διαβάζω χρόνια τώρα .

    Είναι γεγονός ότι όταν υπάρχει λογική και κριτική ματιά απέναντι σε ότι κατά καιρούς ανακοινώνεται είτε αφορά Α.Π.Ε. είτε οτιδήποτε άλλο τότε η παροιμία "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" βρίσκει πλήρη εφαρμογή .

    Για του λόγου το αληθές δες και αυτό:

    Λαμόγια και Θανατοτρομοκρατια. ΕΛΣΤΑΤ: Κι όμως, οι θάνατοι απο ΟΛΕΣ τις αιτίες στην Ελλάδα μειώθηκαν !! το 2021.

    http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2021/04/2021.html

    Αντε εξήγησε τα αυτά σε ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΑ ΖΩΑ που ακούνε δημοσιοκάφρους, πρωινάδικα, παπαδαριά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς .

    Αντε πές τους ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020 χωρις το θανατηφόρο ιό είχαμε περισσότερους θανάτους από το πρώτο τρίμηνο του 2021 με τη μισή Ελλαδα να είναι ...διασωληνωμένη (...στον εγκέφαλο ίσως;)

    Καλή Δύναμη.

    ΤΑΣΟΣ ΚΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
      Πολύ σωστά, το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ στις 9/4/21 αυτό ακριβώς λέει, για τις πρώτες 8 εβδομάδες του 2021. Μόνο την 8η εβδομάδα οι θάνατοι είναι περισσότεροι απ' την περυσινή αντίστοιχη. Είναι ακριβώς το θέμα της αυριανής ανάρτησης!

      Διαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω πως η απόκλιση των καμπυλών στο σχήμα 5 από τέλος Φεβρουαρίου και μετά, δείχνει εργαλειοποιηση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Εάν θέλετε εξηγηστε διότι θα μπορούσε να σημαίνει και άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή έρευνα θα σας δείξει δημοσιεύματα που διασωληνώνουν χωρίς να υπάρχει καν συναίνεση ασθενών και συγγενών. Διασωληνώνουν "ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει", κατά την παλιά δημοσίευση. Κάτι σαν "Τρομοκρατηθείτε, αλλιώς θα σας διασωληνώσουμε".

      Διαγραφή
  3. Το "διασωληνωνω ο,τι κινείται" δεν σημαίνει κατ' ανάγκη πολιτικό παιχνίδι. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε τον ρόλο εταιρειων στα θέματα της υγείας, θα μπορούσε να βρίσκεται οικονομικό συμφέρον στις αθρόες διασωληνωσεις. If you know what I mean ! Η κατατρομοκρατηση των πολιτών έτσι γίνεται παράπλευρη.... ωφέλεια. Αν και, για να συμβαίνουν αυτά, θα έπρεπε πάρα πολλοί να είναι στο κόλπο. Πολύ δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δύσκολο, αν αλλάξει κεντρικά το πρωτόκολλο του πότε γίνεται διασωλήνωση.
      Λίγη υπομονή, αύριο υπάρχει συνέχεια ...

      Διαγραφή
  4. Αυτό θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ! Αλλαγή στο πρωτόκολλο για διαδωληνωση. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό ! Σατανικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καμπύλη των διασωληνωμένων, ενώ για πάνω από ένα χρόνο είναι ομαλή, ξαφνικά, στην κορύφωση του 3ου κύματος απέκτησε σκαλοπάτια, με εκτίναξη προς τα πάνω. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
      Το άλλο; Θανάτους δυο ημερών τους έσπασαν στα δυο ώστε να εμφανίσουν 93 χθες και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Η αλητεία τους είναι απίστευτη ...

      Διαγραφή