Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Το Ask4wind της ΕΛΕΤΑΕΝ, Μέρος 4ο: ένα παιχνίδι με τις λέξεις, με μόνο σκοπό την παραπλάνηση!


Προσοχή, το Facebook έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας Greeklignite και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση
Επισκεφθείτε το greeklignite.blogspot.com!
Attention, Facebook is limiting Greeklignite page reach.
Visit greeklignite.blogspot.com!

Στο 4ο μέρος της σειράς αναρτήσεων για το ask4wind της ΕΛΕΤΑΕΝ, του αιολικού λόμπι, θα δούμε τα παραμύθια τους για το ΕΤΜΕΑΡ, τα προνόμια των αιολικών και τη σύγκριση κόστους των αιολικών με τα ορυκτά καύσιμα. Οι αιολικοί ζουν στο δικό τους κόσμο: θεωρούν πως επειδή η ΕΕ έχει πολιτική "απανθρακοποίησης", μπορούν αενάως να κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους καταναλωτές και να μας αδειάζουν τις τσέπες. Και πώς να μην το κάνουν, όταν επιστρατεύθηκε στην υποστήριξη του αιολικού λόμπι η αδελφή του Μητσοτάκη, ενάντια στην κοινωνία των πολιτών; Το πιο ωραίο; Μπουν-δεν μπουν αιολικά, η "αγία οικογένεια" πάλι στο κέρδος είναι!


Στο παραμύθι για το ΕΤΜΕΑΡ, αυτό που έχει μπει σφήνα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΕΤΑΕΝ έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως "δεν είναι επιδότηση". Φυσικά δεν είναι επιδότηση, δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με τις λέξεις, είναι χαράτσι, που πληρώνουμε οι καταναλωτές για τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά έργα (κι όχι πάρκα, τρομάρα σας! Τα πάρκα είναι ανοιχτά στην κοινωνία, τα αιολικά αποκλείουν την πρόσβαση με μπαριέρες). Και βεβαίως το ΕΤΜΕΑΡ δεν είναι ανταποδοτικό, καθώς α) επιβαρύνει ...
τα νοικοκυριά πολύ περισσότερο απ' τη βιομηχανία, β) το αιολικό ρεύμα είναι άχρηστο κι επιζήμιο για το δίκτυο, το οποίο θα λειτουργούσε πολύ πιο ομαλά χωρίς τα αιολικά, με όλες τις υπόλοιπες, πολύ πιο αξιόπιστες τεχνολογίες.


Για "κερασάκι στην τούρτα", η Εφημερίδα των Συντακτών μόλις προχθές δημοσίευσε την πιο πάνω εικόνα, εξαιρετικά αφιερωμένη στα παραμύθια της ΕΛΕΤΑΕΝ. Πληρώσαμε 11,3 δις ευρώ και μάλιστα υπό συνθήκες χρεοκοπίας και μνημονίων, για να καταλήξουμε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 8/6/2020 να έχουμε 23,2% εισαγωγές ρεύματος και μόλις 4,92% απ' τις χρυσοπληρωμένες "Α"ΠΕ. Σε ημέρα αργίας, με μειωμένη κατανάλωση, εισαγωγές απ' το λιγνίτη των Σκοπιανών και των Βούλγαρων, την ώρα που ο δικός μας λιγνίτης κάθεται σε ανοιχτά ορυχεία κι οι εργαζόμενοι ωθούνται στην ανεργία.

Στο παραμύθι για τα προνόμια, η ΕΛΕΤΑΕΝ μας δείχνει ένα δέντρο για να μη βλέπουμε το δάσος! Μας λέει τι "ΘΑ" ισχύει για τα αιολικά, αποσιωπώντας και αποκρύπτοντας γκεμπελίστικα τα σκανδαλώδη προνόμια που απολαμβάνουν τα αιολικά που ήδη έχουν μπει. Φυσικά το μεγαλύτερο και πλέον σκανδαλώδες προνόμιο είναι η διατήρηση της κατά προτεραιότητα απορρόφησης απ' το σύστημα και πληρωμής της ενέργειας που "εγχέουν". Κι ακόμα πιο σκανδαλώδες είναι αυτό το "εγχέουν", που θα έπρεπε να είναι "υποκαθιστούν" από ορυκτά καύσιμα. Πώς να ξεχάσει κανείς την ερώτηση που έκανε στη Βουλή τον Ιούνιο 2017 ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ, όπου ευθέως ρώτησε "πόσα γραμμάρια λιγνίτη ή πόσους θανάτους εξοικονομούμε με τα €500 εκ. τον χρόνο που δίνονται σε αιολικές επιδοτήσεις; Πόσα κυβικά μέτρα φυσικό αέριο εξοικονομούμε ετησίως με τα €1,6 δις επιδοτήσεις για ΑΠΕ;"

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


"Απάντησαν" ο Σταθάκης, η ΡΑΕ, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ κι ο ΛΑΓΗΕ, δεν υπάρχει άλλος πιο "αρμόδιος". Όποιος βρει την απάντηση στο ερώτημα του Καμμένου, να μας την πει κι εμάς, κανείς απ' τους "αρμόδιους" δεν αποτόλμησε να ψελλίσει την αλήθεια, προτίμησαν να σφυρίζουν κοιτώντας αλλού. Τον επόμενο χρόνο ο Καμμένος διαγράφηκε απ’ τους ΑΝΕΛ όταν υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για το Σκοπιανό και δεν είχε την ευκαιρία να κάνει κι άλλη "περίεργη" ερώτηση.

Το 3ο παραμύθι για σήμερα αφορά τη σύγκριση κόστους των αιολικών με τα ορυκτά καύσιμα. Εδώ γελάνε! Τα ορυκτά καύσιμα ηλεκτροδοτούν με αποδεδειγμένη αξιοπιστία εδώ και χρόνια ολόκληρο τον πλανήτη. Τα αιολικά μόνο με αξιοπιστία δεν ηλεκτροδοτούν, το μόνο που κάνουν με αξιοπιστία είναι ν' ακριβαίνουν το ρεύμα για τον καταναλωτή. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του woozle effect ή evidence by citation, η ΕΛΕΤΑΕΝ μας λέει "να, δείτε, το WWF είπε πως τα ορυκτά καύσιμα παίρνουν επιδοτήσεις". Μόνο που το WWF δεν κάνει μελέτες, κάνει "κείμενα πολιτικής". Κι η "μελέτη" που επικαλείται η ΕΛΕΤΑΕΝ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κείμενο που έγραψαν κάποιοι που στο μυαλό τους κατασκεύασαν μια επιθυμητή γι' αυτούς, αλλά μη υπαρκτή στην πραγματικότητα, λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού και βάφτισαν επιδοτήσεις τις αμοιβές των παραγωγών! Λες και η ηλεκτροπαραγωγή μπορεί και πρέπει να είναι δωρεάν! 

Ε λοιπόν, κύριοι της ΕΛΕΤΑΕΝ, σας έχουμε νέα: επειδή εσείς είστε μαθημένοι να κάθεστε και να πληρώνεστε κυριολεκτικά για "αέρα κοπανιστό", αέρα που κοπανάνε τα πτερύγια, αυτό δεν ισχύει για τις υπόλοιπες τεχνολογίες! Η αξιόπιστη ηλεκτροπαραγωγή είναι το θεμέλιο του σύγχρονου πολιτισμού, ο χάλυβας, το αλουμίνιο, ο χαλκός, όλα σε ηλεκτρικά καμίνια παράγονται. Για δοκιμάστε να τροφοδοτήσετε ηλεκτρικά καμίνια με αιολικά! Γίνεται; Δεν γίνεται! Δείτε τι θα πάθαιναν με το αλουμινάδικο στην Αυστραλία, όταν διακόπηκε η ασφαλής τροφοδότηση με λιγνίτη και λιθάνθρακα κι έμειναν οι "Α"ΠΕ μόνες και ξεκρέμαστες. Έβαλαν άρον-άρον μπροστά εργοστάσιο φυσικού αερίου κι έσωσαν το αλουμινάδικο. Για ποια σύγκριση λοιπόν μιλάτε;
 
Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου