Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Το Ask4wind της ΕΛΕΤΑΕΝ αποδεικνύει πως "ο αιολικός βασιλιάς είναι γυμνός". Μέρος 1ο, το woozle effect!

  
Προσοχή, το Facebook έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας Greeklignite και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση.
 Επισκεφθείτε το greeklignite.blogspot.com!
Attention, Facebook is limiting Greeklignite page reach.
Visit greeklignite.blogspot.com!

Το αιολικό λόμπυ στην Ελλάδα λέγεται ΕΛΕΤΑΕΝ. Πρόκειται για την ένωση αυτών που, μαζί με τους φωτοβολταϊκούς της περιόδου έως και το 2011, βάζουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη μας. Αλλά πλέον οι πολίτες παντού ανά την Ελλάδα τους έχουν πάρει είδηση, αντιδρούν ζητώντας "Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς Αιολικά", κάποιοι προσφεύγουν και στα δικαστήρια κι οι της ΕΛΕΤΑΕΝ ανησύχησαν μήπως χάσουν το παντεσπάνι τους! Έδωσαν λοιπόν στη δημοσιότητα μια έκθεση ιδεών με τίτλο "Η Αιολική Ενέργεια απαντά, η αλήθεια πίσω απ' τους μύθους", υπότιτλο Ask4wind, ετοίμασαν και μια σχετική ιστοσελίδα και θέλουν και να ενημερώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση για το πόσο καλά είναι τα αιολικά. Καθόλου τυχαία, εύκολα έκλεισαν συνάντηση με Θωμά-Σδούκου για να βγάλουν και τις σχετικές φωτογραφίες. Έτσι, για να ξέρουμε ποιοι είναι οι πολιτικοί που καταστρέφουν την Ελλάδα εξυπηρετώντας συμφέροντα και περιφρονώντας τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Η έκθεση ιδεών καλύπτει 60 σελίδες και δίνει ατελείωτο υλικό για να έχουμε να γράφουμε! Στην ΕΛΕΤΑΕΝ ίσως νομίζουν πως βρίσκονται ακόμα σε φοιτητικά αμφιθέατρα και μπορούν να παραθέτουν ανενδοίαστα ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς. Σήμερα λοιπόν ξεκινούμε την αποδόμηση της έκθεσης με το 1ο μέρος, το woozle effect, και θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες, μείνετε συντονισμένοι! 


Καταρχήν ο τρόπος που είναι γραμμένη η έκθεση και παρατίθεται η βιβλιογραφία θυμίζει πολύ έντονα το Winnie the Pooh, το συμπαθές αρκουδάκι Γουίνι των κινούμενων σχεδίων! Σε μια ιστορία ο Γουίνι εντοπίζει ίχνη στο χιόνι, κοντά στο δέντρο-σπίτι του φίλου του κι αρχίζει να τ' ακολουθεί. Ο φίλος, το Γουρουνάκι, τον ρωτά τι κάνει κι ο Γουίνι απαντά πως κυνηγά κάτι, αλλά δεν ξέρει τι. Το Γουρουνάκι ενθουσιάζεται κι ακολουθεί το Γουίνι, καθώς θεωρεί πως κυνηγούν ένα Woozle! Παρόλο που δεν ξέρει τι είναι το Woozle. Ακολουθούν μαζί τα ίχνη στο χιόνι κινούμενοι κυκλικά γύρω απ' το δέντρο και τα ίχνη διαρκώς αυξάνονται: δεν κυνηγούν πλέον ένα, αλλά δυο, έπειτα τρία, τέσσερα Woozle! Η αδρεναλίνη ανεβαίνει, μαζί με το φόβο μήπως τα Woozle δεν είναι φιλικά. Το Γουρουνάκι εγκαταλείπει κι επιστρέφει στην ασφάλεια του σπιτιού, ο Γουίνι μένει μόνος. Τότε εμφανίζεται το ...
αγόρι-φίλος του, που τους έχει δει να γυρνούν γύρω-γύρω απ' το δέντρο και ρωτά τι κάνουν. Ο Γουίνι επιτέλους αντιλαμβάνεται πως τόση ώρα ακολουθούσαν τις δικές τους πατημασιές, δεν υπάρχουν Woozle! Κανείς λόγος ανησυχίας! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Η ιστορία αυτή γράφηκε πριν σχεδόν ένα αιώνα, ωστόσο έχει περάσει στη σύγχρονη επιστημονική έρευνα με τον όρο "woozle effect" ή "evidence by citation": αφορά παράθεση ισχυρισμών που δεν επιβεβαιώνονται από τα ευρήματα ή από αποδείξεις, αλλά παρατίθενται πολυάριθμες βιβλιογραφικές αναφορές, οι οποίες υποτίθεται πως περιέχουν την απαιτούμενη απόδειξη. Η πρακτική αυτή αποσκοπεί στην παραπλάνηση του κοινού ώστε να πειστούν πως υπάρχουν αποδείξεις ("να, το λέει εκεί!"), αλλά στην πραγματικότητα τα γεγονότα είναι διαφορετικά. Πρόκειται για πρακτική που ακολουθείται κατά σύστημα κι από τις γνωστές "βρώμικες" ΜΚΟ, αυτές που μονίμως διακινούν "κείμενα πολιτικής" ως δήθεν επιστημονικές έρευνες.

Στις συνέχειες αυτής της σειράς αναρτήσεων, που φρόντισε να μας προσφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ, θα δούμε αναλυτικά τα παραμύθια τους και τις αποδείξεις απ' την πραγματική ζωή, όχι απλά τη βιβλιογραφία.


Δεν υπάρχει τίποτα το ανανεώσιμο στις ανεμογεννήτριες, το μόνο που ανανεώνεται είναι το ποσό που φεύγει απ' την τσέπη μας για να καταλήξει στις δικές τους. Και φυσικά όλα γίνονται για να συντηρούμε θέσεις εργασίας στη βορειοευρωπαϊκή βιομηχανία, ενώ εδώ θα έχουμε ρεύμα από φυσικό αέριο. Με τι συνάλλαγμα θα πληρώνουμε το φυσικό αέριο; Α, μη στενοχωριέστε, ο Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες βγήκε πάλι στις αγορές για δανεικά. Το χρέος στις 31/3/2020, προ κορονοϊού, έφτασε στα 361,8 δισ. ευρώ. Μετά τον κορονοϊό, με τα νέα δανεικά, θα πλησιάσει στα ολοστρόγγυλα 400 δισ. ευρώ, πάνω απ' το 200% του ΑΕΠ και με την ύφεση το 2020 ν' αγγίζει το 10%. Δεν θα είναι χρεωμένα μόνο τα εγγόνια μας, αλλά και τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα. Κι ο Μητσοτάκης μας είπε πως οι Έλληνες "θα πρέπει πλέον να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και βεβαίως -απ' τις ανεμογεννήτριες- θα επωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες". Στον επόμενο τόνο θα μας πει ίσως πως απ' τη μοιρασιά της ΑΟΖ θα επωφεληθούν και Τουρκικές εταιρείες;
 
Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


2 σχόλια:

  1. https://www.mikrometoxos.gr/diktyo-fortisis-ilektrikon-aytokiniton-apo-ti-dei/

    Δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη ΔΕΗ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει να πέσει σκάψιμο δρόμων και πεζοδρομίων, που δεν το έχουμε ξαναδεί! Ο Κούλης παρέλαβε το δημόσιο χρέος με ποσοστό του ΑΕΠ που είχε το 1 μπροστά και θα παραδώσει χρέος που θα έχει 2 μπροστά. Δεν μας γλιτώνει τίποτα.

      Διαγραφή