Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μετά το ΓΕΝΙΚΟ μπλακ άουτ, περιορίζουν τώρα τη λειτουργία των αιολικών στη Νότια Αυστραλία. Κατάλαβες, Σκουρλέτη;


Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα! Κάπως έτσι φαίνεται να εξελίσσεται η κατάσταση στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας. Μετά το φιάσκο του ΓΕΝΙΚΟΥ μπλακ άουτ της 28ης Σεπτέμβρη, αυτού που προκάλεσε η ασυγχώρητα μεγάλη διείσδυση των αιολικών, το αποτέλεσμα το βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα: καρτουνίστας καλεί να βρείτε τη διαφορά ανάμεσα στη Νότια Αυστραλία και στην εντελώς σκοτεινή τα βράδια για τους δορυφόρους Βόρεια Κορέα. Το βελάκι δεξιά δείχνει τη "Wind Turbine State", την Πολιτεία των ανεμογεννητριών, την Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Οι πανέξυπνοι παντογνώστες πολιτικοί, που είναι άγνωστο κατά πόσο έχουν γνώσεις περί ηλεκτρισμού και ηλεκτροδότησης, κατάφεραν να μετατρέψουν τη Νότια Αυστραλία σε τριτοκοσμικό κράτος χωρίς ασφάλεια ηλεκτροδότησης. Κι αυτό θα συμβεί σε όλες τις χώρες όπου οι πολιτικοί πήραν το πάνω χέρι απ' τους μηχανικούς και λειτούργησαν κάνοντας του κεφαλιού τους, παραγνωρίζοντας τη βασική αρχή της ηλεκτροδότησης: η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποθηκεύεται με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση φορτίου πρέπει να υπάρχει διαρκώς αντίστοιχη παραγωγή, διαθέσιμη τη στιγμή ακριβώς που απαιτείται και σε τρόπο που να διασφαλίζει τη συχνότητα των 50Hz στη λειτουργία του δικτύου. Όταν οι πολιτικοί επιβάλουν με το ζόρι να γίνουν πράγματα που τεχνικά δεν γίνονται, στο τέλος έρχονται οι δικαστικοί και δίνουν λύσεις, όπως π.χ. το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ρητά πως "όταν η αιολική, η υδροηλεκτρική και η ηλιακή ενέργεια καταλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο, δημιουργούνται ιδιαίτεροι κίνδυνοι στον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια", καθώς "πηγές που εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, ανεξαρτήτως της δυναμικότητάς τους, ΔΕΝ μπορούν να διασφαλίσουν τον εφοδιασμό".

Το ιστολόγιο κάλυψε απ' το Μάρτιο μέχρι το Μάιο με διαδοχικές αναρτήσεις τα απανωτά μπλακ άουτ στη Ρόδο και τη Χάλκη, αυτά που κατά το ΔΕΔΔΗΕ οφείλονταν στην αδέσποτη "άεργη ισχύ", αλλά που, όπως η ΔΕΗ απ' την πρώτη στιγμή "φωτογράφισε", έκαναν μπαμ από μακριά πως τα προκάλεσε η άναρχη διείσδυση των αιολικών. Το ιστολόγιο έχει επίσης παρουσιάσειεδώ κι ενάμισι χρόνο το πρόβλημα που δημιουργείται για την ασφάλεια ηλεκτροδότησης της Ελλάδας, απ' τη μείωση της συμμετοχής του ΕΓΧΩΡΙΟΥ λιγνίτη στο μείγμα ηλεκτροδότησης, της Γερμανίας και της Βρετανίας απ' την άκριτη εισαγωγή των αιολικών. Και στις αρχές του έτους ανέλυσε το πώς τα πολλά αιολικά υπονομεύουν όχι μόνο την ...
ασφάλεια ηλεκτροδότησης, αλλά και την προοπτική ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας. Η περίπτωση της Νότιας Αυστραλίας είχε διαφύγει της προσοχής, λόγω και της μεγάλης απόστασης, ήλθε ωστόσο στο προσκήνιο με τον πιο τρανταχτό τρόπο.

Αυτός ακριβώς ο τρόπος φαίνεται πως ενόχλησε το Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρισμού της Αυστραλίας (ΑΕΜΟ), που με την Προκαταρκτική Έκθεση της 5ης Οκτωβρίου δεν "μάσησε" τα λόγια του και, παρόλο που ανακοίνωσε πως η πλήρης διερεύνηση του συμβάντος μπορεί να χρειαστεί ακόμα κι έξι (6) μήνες για να ολοκληρωθεί, δεν δίστασε στιγμή να εκθέσει με τον πιο επίσημο τρόπο την "εξαφάνιση" 315MW αιολικών απ' το σύστημα ελάχιστα πριν το μπλακ άουτ. Και το πρώτο μέτρο που πήρε ο ΑΕΜΟ, χωρίς να ρωτήσει τους πολιτικούς, ήταν να δώσει εντολή περιορισμού της παραγωγής ΔΕΚΑ αιολικών πάρκων, στην περιοχή βόρεια της Αδελαΐδας, των αιολικών πάρκων που τέθηκαν εκτός λειτουργίας και προκάλεσαν την κατάρρευση του συστήματος στις 28 Σεπτέμβρη. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Επειδή κι οι πολιτικοί κάνουν τα δικά τους, ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός Malcolm Turnbull, του Φιλελεύθερου Κόμματος, τα "έχωσε" στον τοπικό Πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας Jay Weatherill, του Εργατικού Κόμματος, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για την επιθετική ενεργειακή πολιτική του, που "κρέμασε" την ηλεκτροδότηση σε ποσοστό πάνω από 40% σε διακοπτόμενες πηγές, κάνοντας ταυτόχρονα τον ηλεκτρισμό πολύ ακριβό για τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το "ακριβό", θα τα δούμε σε επόμενη ανάρτηση, καθώς το παραμυθάκι "ο άνεμος φυσάει δωρεάν" έχει καταντήσει ένα εντελώς κακόγουστο αστείο, θυμίζει το "ό,τι πάρεις ένα τάλιρο, άφησέ το κάτω κυρά μου, αυτό κάνει ένα κατοστάρικο" ...

Και, φυσικά, όλες αυτές οι αναρτήσεις για το ΓΕΝΙΚΟ μπλακ άουτ στη Νότια Αυστραλία αφιερώνονται στο Σκουρλέτη, που συνεχίζει τον "εθνικό στόχο" του ΓΑΠ και της Μπιρμπίλη, για 7500MW αιολικά το 2020. Μήπως και κάποτε καταλάβει τι πάει να κάνει στη χρεοκοπημένη χώρα. Μια χώρα που δεν μπορεί να γίνει ποτέ η "Δανία του Νότου", καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα αφενός οι καλωδιακές διασυνδέσεις της χώρας να δεκαπλασιαστούν σε δυναμικότητα, αφ' ετέρου το ίδιο να συμβεί στις καλωδιακές διασυνδέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, οι οποίες μεσολαβούν μέχρι την Κεντρική Ευρώπη. Αυτή η επέκταση απαιτεί πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Κι ακόμα κι αν γίνουν αυτές οι φαραωνικές καλωδιακές διασυνδέσεις, κανείς δεν εγγυάται πως δεν θα γίνουν για να απορροφούμε και εμείς το πλεονάζον αιολικό δυναμικό της Γερμανίας, αυτό, που, όπως μας είπε τον Ιούνιο ο Γκάμπριελ, εξάγει η Γερμανία κατά 80% και δεν το κρατά για τις δικές της ανάγκες, ακριβώς επειδή δεν ξέρει τι να κάνει το τυχαίο και γι' αυτό εντελώς άχρηστο ρεύμα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου