Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ανασκόπηση - Πάσχα 2016Το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" εύχεται σ' όλους τους αναγνώστες Χρόνια Πολλά, να είστε όλοι καλά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Όπως είδαμε στη χθεσινή ανάρτηση, σύντομα ίσως έρχεται και η Ανάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, για να πάρουμε όλοι μας μιαν ανάσα.

Με την ευκαιρία του Πάσχα έχουμε μια σύνοψη των αναρτήσεων μετά το Πάσχα του 2015, (τότε ήταν η προηγούμενη ανασκόπηση), με ταξινόμηση σύμφωνα με θεματολογία. Και βεβαίως υπήρξαν κι άλλες αναρτήσεις, όλες τους αναφέρονται χρονολογικά στην "Αρχειοθήκη", στο δεξί μέρος της οθόνης, όπου, για καλύτερη νοηματικά περιήγηση πρώτα ανοίγουμε τις πιο παλιές αναρτήσεις. Στους νέους νέους αναγνώστες συνιστούμε να ξεκινήσουν διαδοχικά από την 1η και 2η ανασκόπηση και στη συνέχεια, ανάλογα με τη θεματολογία, στη φετινή, 3η ανασκόπηση.

Το 2015 είναι η χρονιά που επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5:

Φυσικά παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της Ελληνικής ηλεκτροπαραγωγής και της πολιτικής για τον ηλεκτρισμό:

Πολύ σημαντική ασφαλώς στιγμή αποτέλεσε η ανάρτηση-παρουσίαση σε μορφή powerpoint "Νᾶφε καὶ μέμνασ᾽ἀπιστεῖν" - μια ανάρτηση διαφορετική απ' τις συνήθεις, μια σύνοψη στοιχείων από αναρτήσεις για την κλιματική αλλαγή. Άλλες αναρτήσεις στη θεματολογία της την κλιματικής αλλαγής:

Το Μάρτιο 2016 είχαμε τα συνεχόμενα μπλακ άουτ, που προκάλεσαν οι ανεμογεννήτριες στη Ρόδο και τη Χάλκη, τα οποία μόνο το greeklignite κάλυψε με 5 διαδοχικές αναρτήσεις :

Το Μάιο 2015 είχαμε την τριλογία για την ασφάλεια ηλεκτροδότησης, που τίθεται πανευρωπαϊκά σε κίνδυνο απ' τις επιλογές των πολιτικών:

Αμέσως μετά αποκαλύψαμε το ύψος στο οποίο έχει φθάσει η ληστεία των πολιτών με η φορολόγηση του "αέριου της ζωής" του CO2:

Είδαμε θέματα ηλεκτροκίνησης, καθώς το ιστολόγιο προσπαθεί να προσεγγίσει τα θέματα με ορθολογική σκέψη και χωρίς δογματισμό:

Παρακολουθήσαμε να αποκαλύπτονται τα ψέματα για “100% ΑΠΕ”:

Τον Αύγουστο είδαμε τα "αγαθά" της "ενεργειακής δημοκρατίας" στις ΗΠΑ, μια "δημοκρατία των πλουσίων":

Παρακολουθήσαμε τις μεταβολές της τιμής του πετρελαίου:

Συνεχίσαμε την αποκάλυψη της πλήρους αναξιοπιστίας των αιολικών, που μπαίνουν μόνο για να εισπράττουν κάποιοι επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές και για να έχουν κάποιοι άλλοι επιδοτούμενες "πράσινες" θέσεις εργασίας:

Το 2015 ήταν η χρονιά μεταστροφής της Βρεταννικής ενεργειακής πολιτικής, μ' εγκατάλειψη των χερσαίων αιολικών, οροφή στα υπεράκτια αιολικά και απόφαση αντικατάστασης των γηρασμένων ανθρακικών και πυρηνικών με φυσικό αέριο και νέα πυρηνικά:

Τέλος, η Γερμανική ενεργειακή μετάβαση, η διαβόητη Energiewende, δεν μπορεί βεβαίως να λείπει απ' τη θεματολογία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου