Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

"Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό" στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο; Μα τα συνήθη θύματα ...

Παρόλο που ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν λέει να τελειώσει, η τιμή του φυσικού αερίου Dutch TTF εδώ και καιρό έχει αποκλιμακωθεί σε επίπεδα φθινοπώρου 2021, δηλαδή μήνες πριν την εισβολή των Ρώσων. Κατέρρευσε συνεπώς το επιχείρημα των συνήθων πολιτικών απατεώνων πως "για τις αυξήσεις στο ρεύμα φταίει ο κακός ο Πούτιν", αλλά αυτό φυσικά κανένας ξεφτιλισμένος πολιτικός δεν βγήκε να το πει: ως γνωστόν ο μόνος πολιτικός με φιλότιμο ήταν ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος και στην πραγματική ζωή στην πολιτική δεν υπάρχει ούτε ηθική ούτε φιλότιμο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, με τις τιμές ρεύματος και αερίου στα ύψη, στα σχόλια άρθρων του Capital εμφανίστηκε το πιο πάνω σχόλιο. Εμφανίστηκε στην 3η σελίδα σχολιασμών κι από πίσω ακολούθησαν άλλες 10 σελίδες σχολίων, χωρίς κανείς να παραθέσει κάτι αντίθετο στα καταγγελλόμενα στο σχόλιο. Σε μια ...

οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, ένα τέτοιο σχόλιο θα είχε τραβήξει την προσοχή της Δικαιοσύνης. Σε μια τριτοκοσμική μπανανία, ένα προτεκτοράτο χρέους, που λεηλατείται από ξένους δανειστές και ντόπιους ολιγάρχες, ουδείς φάνηκε να ενδιαφέρεται. Δηκεωσήνυ είχε γράψει προ καιρού στο πρωτοσέλιδο κάποια εφημερίδα, χωρίς και πάλι να ιδρώσει κάποιο αυτί.

Το ιστολόγιο δεν γνωρίζει αν τα πιο πάνω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι, παραθέτει μόνο ενδεικτικά το σχόλιο, καθώς είναι αυτό που έχω γράψει απ' την πρώτη-πρώτη ανάρτηση: "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!"

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Τραγικά επίκαιρη και διαχρονική η συγκεκριμένη ανάρτηση, όπως τραγικά επίκαιρη είναι πάντα η τοποθέτηση του καθηγητή κ. Αντώνη Φώσκολου την ίδια τότε περίοδο, όπως την είχα παρουσιάσει το Δεκέμβρη 2013: Πέντε οικογένειες ελέγχουν τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα. Για την ιστορία του πράγματος, το σχόλιο της εικόνας της αρχής θα το βρείτε εδώ.

Αυτή είναι η Ελλάδα και σε λίγο καιρό έρχονται εκλογές. Τρέξτε να ψηφίσετε πάλι αυτούς που μας χρεοκόπησαν, αυτούς που μας έφεραν τρία μνημόνια, αυτούς που συνεχίζουν το μεγάλο φαγοπότι σαν ποτέ να μη χρεοκοπήσαμε, αυτούς που μετέτρεψαν τη ζωή σε επιβίωση και σας λένε να φάτε τον κατιμά του "καλαθιού", όταν οι ίδιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια. Τρέξατε να κάνετε αίτηση για Market Pass, να πάρετε την ελεημοσύνη του λιγότερο από ένα ευρώ ημερησίως;

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου