Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Παραμονές εκλογών ήρθαν οι αποκαλύψεις απ' τη Βρετανία, που συμπληρώνουν το παζλ των υποκλοπών.

 

Ότι ο Μητσοτάκης έστησε απ' την πρώτη μέρα της θητείας του παρακρατικό μηχανισμό τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, είναι πλέον γνωστό. Το αν θα τον οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο είναι βεβαίως εντελώς αμφίβολο, αφού εδώ είναι Βαλκάνια και δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Αλλά μια νέα αποκάλυψη ήρθε στις 15/2/2023 από τον Guardian να ταράξει τα νερά και να συμπληρώσει το παζλ των υποκλοπών: παρακρατική ομάδα Ισραηλινών "μυστικοσυμβούλων" φέρεται να έχει αναμιχθεί σε 33 εκλογές σε όλο τον κόσμο! Εδώ και δυο δεκαετίες, η ομάδα, που διευθύνεται από πρώην πράκτορα των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ, προσφέρει υπηρεσίες hacking και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από ψεύτικους λογαριασμούς, ανύπαρκτων προσώπων. Η ομάδα αυτή φέρεται να έχει εγκατεστημένο δικό της παράρτημα και στην Ελλάδα, στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές!

Η ύπαρξη και λειτουργία της μυστικής ομάδας αποκαλύφθηκε από διεθνές δίκτυο συνεργαζόμενων δημοσιογράφων: τρεις απ' αυτούς (απ' το Radio France, τη Haaretz και το TheMarker) προφασίστηκαν τους πελάτες, ως σύμβουλοι που εργάζονται για πολιτικά ασταθή Αφρικανική χώρα κι επιθυμούν να καθυστερήσουν τις εκλογές. Στη συνεργαζόμενη ομάδα περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι από τη Γαλλική Le Monde, τη Γερμανική Der Spiegel, την Ισπανική El País και συνολικά 30 Μέσα, τα οποία λειτουργούν υπό το συντονισμό του Forbidden Stories, μιας Γαλλικής ΜΚΟ που συνεχίζει το έργο δολοφονημένων, φυλακισμένων ή απειληθέντων δημοσιογράφων.

Επικεφαλής της παρακρατικής ομάδας είναι ο εικονιζόμενος 50χρονος Tal Hanan, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Jorge". Γιατί άραγε να χρειάζεται ψευδώνυμο; Η ομάδα του αναφέρεται ως "Team Jorge" (Ομάδα Jorge) και λειτουργούν ένα εξελιγμένο λογισμικό, με την ονομασία Advanced Impact Media Solutions (Aims). Ο Hanan είπε στους ερευνητές πως έχει προσφέρει σε πολιτικά κόμματα, υπηρεσίες πληροφοριών και εταιρικούς πελάτες "υπηρεσίες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης", δηλαδή προσφέρει κρυφή ανάμειξη στις εκλογές χωρίς ν' αφήνει ίχνη, κάτι που επίσης είναι γνωστό ως "μαύρη προπαγάνδα". Αν όλα αυτά σας θυμίζουν τις υποκλοπές και το λογισμικό παράνομων παρακολουθήσεων, με κοινό παρονομαστή την Ισραηλινή προέλευση, μάλλον σωστά σας το θυμίζουν!

Στην αρχική του πρόταση προς τους πιθανούς πελάτες, ο Hanan ισχυρίστηκε: "Είμαστε πλέον εμπλεκόμενοι σε μία εκλογή στην Αφρική… Έχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα και μια ομάδα στα Αραβικά Εμιράτα… Ακολουθείτε τους κορυφαίους. [Ολοκληρώσαμε] 33 εκστρατείες σε προεδρικό επίπεδο, 27 από τις οποίες ήταν επιτυχημένες". Είπε επίσης ότι συμμετείχε σε δύο "μεγάλες δουλειές" στις ΗΠΑ, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν εμπλέκεται άμεσα στην πολιτική των ΗΠΑ.

Σε περισσότερες από έξι ώρες κρυφά μαγνητοσκοπημένων συναντήσεων μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2022, ο Hanan και η ομάδα του μίλησαν για το πώς θα μπορούσαν να ...

συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους αντιπάλους τους, μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας τεχνικές hacking για πρόσβαση σε λογαριασμούς Gmail και Telegram. Υπερηφανεύονταν για "φύτευση" υλικού σε νόμιμα ειδησεογραφικά μέσα και το πώς στη συνέχεια διόγκωναν τη "φυτεμένη" ιστορία με το λογισμικό Aims. Μεγάλο μέρος της στρατηγικής τους φαινόταν να περιστρέφεται γύρω από τη διατάραξη ή την υπονόμευση αντιπάλων εκστρατειών: η ομάδα ισχυρίστηκε ακόμη ότι έστειλε ένα σεξουαλικό παιχνίδι που παραδόθηκε μέσω Amazon στο σπίτι ενός πολιτικού, με στόχο να δώσει στη γυναίκα του την εσφαλμένη εντύπωση ότι είχε σχέση!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Το λογισμικό λειτουργεί και ελέγχει έναν τεράστιο στρατό από χιλιάδες πλαστά προφίλ (avatar) στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook, το Telegram, το Gmail, το Instagram και το YouTube. Συνδέονται με πραγματικούς αριθμούς τηλεφώνων, εξακριβωμένους με Sms και ορισμένα avatar έχουν ακόμη και λογαριασμούς Amazon με πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια bitcoin και λογαριασμούς Airbnb.

Τουλάχιστον ορισμένες από τις επιχειρήσεις παραπληροφόρησης φαίνεται να έχουν διεξαχθεί μέσω της Ισραηλινής εταιρείας Demoman International, η οποία είναι εγγεγραμμένη σε ιστότοπο που διευθύνεται από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για την προώθηση των αμυντικών εξαγωγών.

Ενδεικτικά ο Guardian αποκαλύπτει το avatar "Canaelan", αριστερά στην πιο πάνω εικόνα: με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένας αρκετά συνηθισμένος χρήστης του Twitter, καθώς έχει τουιτάρει για πολλά θέματα, από το μπάσκετ μέχρι την Taylor Swift κι απ' την ποδοσφαιρική ομάδα της Τότεναμ μέχρι την τιμή ενός KitKat. Η φωτογραφία του προφίλ δείχνει έναν φιλικό ξανθό άνδρα με γένια και γυαλιά που, όπως λέει, ζει στο Σέφιλντ. Το φόντο: μια κουκουβάγια που κλείνει το μάτι. Μόνο που στην πραγματικότητα η εικόνα ανήκει στον Ολλανδό δημοσιογράφο Tom Van Rooijen (δεξιά στην εικόνα).

Στο άρθρο αποκαλύπτεται επίσης για τη Βρετανία το ψεύτικο ανδρικό προφίλ "Alexander" και το γυναικείο "Sophia Wilde". Η ομάδα δημοσιογράφων βρήκε πως η παρακρατική ομάδα έχει δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ για διάφορες εθνικότητες, ενδεικτικά αναφέρονται Βρετανική, Ρωσική, Ιαπωνική, Ισπανική, Γαλλική. 

Ο Hanan έδειξε επίσης στους δημοσιογράφους πως μπορεί να "χακάρει" λογαριασμό στο Gmail αλλά και στο Telegram, που υποτίθεται πως είναι κρυπτογραφημένη υπηρεσία. Εκμεταλλεύεται αδύναμα σημεία στο παγκόσμιο σύστημα σηματοδότησης τηλεπικοινωνιών SS7, το οποίο για δεκαετίες θεωρείται από τους ειδικούς ως αδύναμο σημείο στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Πραγματικά συγκλονιστική η αποκάλυψη του Guardian! Όλα αυτά γεννούν τεράστια ερωτήματα για την κυβέρνηση και δεν μπορεί να σιωπά: θα πρέπει να μας πει άμεσα τι σχέση έχει η παρακρατική ομάδα των Ισραηλινών με την Ελλάδα! Την ώρα ακριβώς που αρνείται επίμονα να μας πει πότε θα στηθούν οι κάλπες, ενώ είναι γνωστό απ' το 2019 πως τον προσεχή Ιούλιο ολοκληρώνεται η τετραετία.

Υπάρχει πράγματι παράρτημα στην Ελλάδα; Αν ναι, για λογαριασμό ποιου δουλεύει; Με τι σκοπό; Ποιος πληρώνει; Μήπως υπάρχει πληρωμή με δημόσιο χρήμα κι εκεί πια ανοίγουν νέοι ασκοί του Αιόλου, καθώς κάθε πληρωμή του Δημοσίου πρέπει να περάσει απ' το Ελεγκτικό Συνέδριο; Κι ακόμα, μήπως η ΕΥΠ συνεργάζεται και με αυτή την Ισραηλινή ομάδα; 

Πραγματικά, αμείλικτα τα ερωτήματα!


ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

3 σχόλια:

  1. Η ολοκλήρωση της τετραετίας μάλλον δεν συγκινεί εκείνους που παριστάνουν τους δημοκράτες αλλά δουλεύουν με... επταετίες, άρα "Έχουμε χρόνο ακόμα". Ενδεχομένως να δουν ως ευκαιρία το να καθυστερήσουν ή και να καταργήσουν τις εκλογές προκειμένου να μας "προστατέψουν" και από τους χάκερς που "παραπληροφορούν το λαό" και "νοθεύουν τις εκλογές", πράγματα "άγνωστα" στην νεότερη ελληνική ιστορία. Αναβολή λοιπόν των εκλογών τουλάχιστον "μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από την ελληνική δικαιοσύνη"!
    Πάντως οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν δείχνουν να έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες των "παρανόμων" για προπαγάνδα οποιουδήποτε χρώματος, μαύρης άσπρης κλπ. Μπορούν να αγοράζουν φθηνότερα τις υπηρεσίες παραπληροφόρησης των "νόμιμων ελληνικών ΜΜΕ" και των έμμισθων τρολ. Και πολύ "πατριωτικά", ανακυκλώνονται τα λεφτά στον τόπο μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας! Ούτε απαιτείται σοβαρή "υπονόμευση αντιπάλων εκστρατειών" εφόσον ό,τι και να ψηφίσει ο λαός εφαρμόζονται οι ίδιες μνημονιακές πολιτικές, διότι "το κράτος είναι ισχυρό και έχει συνέχεια". Ίσως να είναι χρήσιμες οι υπηρεσίες των εν λόγω χάκερ σε χώρες όπου υπάρχουν πράγματι αντίπαλες πολιτικές εκστρατείες, ενοχλητικό κράτος δικαίου κλπ. Εδώ θα μέναν άνεργοι και οι χάκερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο είμαστε στο μαντρί της ΕΕ, οι εκλογές θα γίνονται το αργότερο στη συνταγματική προθεσμία, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν την καρέκλα ισόβια. Άλλωστε, όταν "το κράτος είναι ισχυρό και έχει συνέχεια", ποιος και γιατί να φοβάται τις εκλογές;
      Προς το παρόν οι εκλογές δεν ανακοινώνονται προφανώς επειδή ακόμα υπάρχουν δουλειές να δρομολογηθούν, λεφτά να κατοχυρωθούν.

      Διαγραφή
    2. Να ολοκληρώσουν το "έργο" τους πρώτα...

      Διαγραφή