Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Φέρ' τε πίσω τον Καλόπουλο: επιστροφή στο 2011, αυτό είναι σωστό!

Ο Καλόπουλος φυσικά και είναι ο αλήστου μνήμης "διαιτητής" που στις 19 Φεβρουαρίου 2011 "κι αυτός κάλυπτε τον Κατσουράνη", στην αξέχαστη φάση της πιο πάνω εικόνας. Και μας τον φέρνει στη μνήμη η αντίδραση του ΟΣΦΠ στην απόφαση του Πορτογάλου διαιτητή να ακυρώσει γκολ που πέτυχε μεν από κανονική θέση ο Βρουσάι στο χθεσινό αγώνα, αλλά με τον Ελ Αραμπί να είναι σε εμφανή θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η τοποθέτηση του επίσημου ΟΣΦΠ είναι σαφής: "ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ λανθασμένα για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί ο οποίος δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με την μπάλα προτού αυτή φτάσει στον σκόρερ Βρουσάι." Δυστυχώς, η επίσημη αυτή άποψη ΔΕΝ σχετίζεται με τον Κανονισμό του αθλήματος και προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη όλων μας!

Ο Κανονισμός της ΕΠΟ, "Οι Κανόνες του Παιχνιδιού 22/23", για το πότε υπάρχει οφσάιντ, είναι ξεκάθαρος (βλ. σελ 93 του pdf): 

Ένας παίκτης ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που η μπάλα παίζεται ή αγγίζεται από έναν συμπαίκτη του τιμωρείται μόνον όταν αυτός αρχίζει να εμπλέκεται ενεργά στο παιχνίδι με το να: 

  • επηρεάσει το παιχνίδι παίζοντας ή αγγίζοντας την μπάλα, η οποία μεταβιβάσθηκε ή αγγίχθηκε από έναν συμπαίκτη του ή 
  • επηρεάσει έναν αντίπαλο με το να: 

1.    εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα ή 

2.    κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει την μπάλα ή 

3.    προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει τη μπάλα η οποία είναι κοντά του όταν αυτή η ενέργεια επιδρά στον αντίπαλο, ή 

4.    κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει τη μπάλα

Με βάση τα πιο πάνω είναι απολύτως σαφές πως δεν έχει την παραμικρή σημασία αν ο Ελ Αραμπί ακούμπησε ή όχι τη μπάλα, καθώς έρχεται από θέση οφσάιντ, την οποία δέχεται ο ΟΣΦΠ, και εμποδίζει τον αντίπαλο αμυντικό να απομακρύνει τη μπάλα.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι πως στον ΟΣΦΠ κάνουν πως δεν γνωρίζουν τους Κανόνες του Παιχνιδιού. Το πρόβλημα είναι πως φροντίζουν διαρκώς να δείχνουν εμφατικά ότι δεν έφυγαν ποτέ απ' τη νοοτροπία του "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να νικάει και οι άλλοι να πάνε να γ@@@@ν". Μια νοοτροπία που γεμίζει τοξικότητα το πρωτάθλημα, προάγει την οπαδική βία, διώχνει φιλάθλους και παίκτες απ' τα Ελληνικά γήπεδα και συντελεί στις χαμηλές πτήσεις της Εθνικής Ομάδας μετά το έπος του 2004. Μένει να δούμε αν θα συγκινηθεί κανείς ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για όσα έγιναν χθες και συνεχίζονται σήμερα απ’ τον οπαδικό τύπο, στη χώρα που η Δικαιοσύνη δεν μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις.

Όσα πρωτοφανή έγιναν στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο και να δέχεται κίτρινη κάρτα απ' το διαιτητή, ασφαλώς κάνουν από χθες το γύρο της Ευρώπης. Ήδη διαιτητές των κορυφαίων πρωταθλημάτων δεν δέχονται πια να έρχονται στην Ελλάδα. Όσα έγιναν χθες τελικά θα λειτουργήσουν στο να αποτρέψουν ακόμα και δευτεροκλασάτους διαιτητές να έλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να μη συνοδεύονται στη λήξη από ομάδες αστυνομικών και να μην προσπαθούν ν΄ αποφύγουν κλωτσιές στη φυσούνα και στους διαδρόμους.

Αυτή είναι η μεγάλη ζημιά που έγινε χθες, προκειμένου στην Ελλάδα να επανέλθουν και να μείνουν μόνο οι Καλόπουλοι!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

 

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου