Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

"Α"ΠΕ; Ποιές "Α"ΠΕ; Πλήρης αντιστοίχιση της Ημερήσιας Τιμής Ηλεκτρισμού με την τιμή του φυσικού αερίου.

Το ιστολόγιο σας προσφέρει σήμερα στο πιο πάνω διάγραμμα τη σύγκριση της μεταβολής τιμών του φυσικού αερίου (δείκτης TTF στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο) με τη μεταβολή τιμών του ηλεκτρισμού στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας. Τα διαγράμματα αφορούν το τελευταίο έτος, από 2/10/2021 έως 26/9/2022. Η συσχέτιση είναι απόλυτη και είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού της αγοράς, που μετέβαλε τον ηλεκτρισμό σε όχημα αθέμιτου πλουτισμού των ολίγων. Με απλά λόγια, η αγορά σχεδιάστηκε σαν μια μεγάλη "αρπαχτή", για την τεράστια μεταφορά χρημάτων απ' τους πολλούς προς τους λίγους.

Επιπλέον, η καθημερινή εικόνα του Χρηματιστηρίου Ενέργειας είναι ο καλύτερος αδιάψευστος μάρτυρας του ενεργειακού αδιεξόδου, στο οποίο οδήγησε η εντελώς ανερμάτιστη πολιτική της εδώ και πολλά χρόνια άγριας επιδότησης των δήθεν "Α"ΠΕ. Στο ηλεκτρικό μας σύστημα υπάρχουν σήμερα πάνω από 8000MW αιολικά & φωτοβολταϊκά, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν στην πράξη εντελώς ανίκανα να αντικαταστήσουν αξιόπιστα έστω και μια παλιά λιγνιτική μονάδα των 300MW. Σωστά διαβάσατε, τα πάνω από 8000MW αποδείχθηκαν στην πράξη εντελώς ανίκανα να αντικαταστήσουν αξιόπιστα έστω και μια παλιά λιγνιτική μονάδα των 300MW. Ο λόγος είναι πολύ απλός: η ισχύς που μπορούν να αποδώσουν αξιόπιστα τα πάνω από 8000MW τείνει στο ΜΗΔΕΝ! Το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρισμού μπορεί να απορροφήσει την όποια ενέργεια "εγχέουν" οι όποιες "Α"ΠΕ, αλλά η λειτουργία του είναι αδύνατο να βασιστεί στα αναξιόπιστα σε βάση 24/7/365 αιολικά & φωτοβολταϊκά.

Αυτή λοιπόν η εντελώς αναξιόπιστη ισχύς είναι χρυσοπληρωμένη όλα αυτά τα χρόνια με πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή με λεφτά που ...

θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ΔΕΚΑ (10) υπερσύγχρονες λιγνιτικές μονάδες σαν την υπό αναμονή Πτολεμαΐδα 5, να δουλεύουν χιλιάδες Έλληνες, να έχουμε φθηνή τηλεθέρμανση σε χιλιάδες Έλληνες, να έχουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες δορυφορικές Ελληνικές επιχειρήσεις, που να δίνουν δουλειές στους Έλληνες, να έχουμε φθηνό ρεύμα σε τιμή απολύτως ελεγχόμενη εντός της χώρας, να μην εξαρτόμαστε ενεργειακά από κανέναν ξένο, να μην εξάγουμε τεράστια ποσά συναλλάγματος για εισαγωγές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, να μη στέλνουμε τα παιδιά μας στην ξενιτειά.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Αλλά αυτά γίνονται μόνο σε χώρες που το πολιτικό σύστημα σέβεται τους πολίτες και εργάζεται για τα συμφέροντα της πατρίδας, όχι των ξένων. Για να μην ξεχνιόμαστε, σύμφωνα με το άρθρο 59 του Συντάγματος, οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου". Υπάρχει κανείς σήμερα, πέρα απ' τους Γκρούεζες, που να θεωρεί πως οι 157 δεν είναι επίορκοι;


1 σχόλιο:

  1. κρατικοποιηση της ΔΕΗ και ενος παροχου φυσικου αεριου για να μπορει το κρατος να διαμμορφωνει τις τιμες και να κανει κοινωνικη πολιτικη προς οφελος των πολιτων και των μικροεπαγγελματιων π.χ. φουρνοι
    για να δει ο λαος ασπρη μερα και να ζεσταθει το κοκαλακι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή