Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Η μεγάλη απάτη των αιολικών: τι είχαν διαπιστώσει το 1985 για υποήχους και το απέκρυψαν, όπως οι εταιρείες καπνού.

Τα πακέτα των τσιγάρων πλέον γράφουν πως το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο και χρειάστηκαν δεκαετίες για να αποκαλυφθεί πως οι εταιρείες καπνού το γνώριζαν από παλιά. Φυσικά αυτό δεν αποτρέπει τις κυβερνήσεις απ' το να απαγορεύσουν εντελώς το κάπνισμα και την παραγωγή προϊόντων καπνού, αφού μαζεύουν τεράστια ποσά απ' τη φορολογία του καπνού. Ίσως μάλιστα να ευνοούν και το λαθρεμπόριο καπνού, αφού τόσα χρόνια τα λαθραία τσιγάρα κυκλοφορούν δίπλα στην Ομόνοια.

Αναλογικά προς τα πιο πάνω, οι συσκευασίες των ανεμογεννητριών θα έπρεπε να γράφουν πως τα αιολικά προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους, αφού σήμερα αποκαλύπτουμε πως αυτό έχει καταγραφεί σε ειδική έκθεση Ινστιτούτου των ΗΠΑ ήδη το 1985! Πριν τριάντα επτά (37) ολόκληρα χρόνια! Κι ενώ το ξέρουν, από τότε το αποκρύπτουν συστηματικά, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους "άτυχους", που θα βρεθούν στο διάβα των κερδών των αιολικών ολιγαρχών.

Η έκθεση αφορά την ακουστική ενόχληση κατοίκων στο Boone, στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα, από ανεμογεννήτρια που είχαν τοποθετήσει το Υπουργείο Ενέργειας με τη NASA. Η ενόχληση αφορούσε περίπου 12 οικογένειες από το σύνολο των περίπου 1000 κατοίκων του Boone, οι οποίες διέμεναν σε ακτίνα έως 3 χιλιομέτρων από την ανεμογεννήτρια. Στην πιο πάνω εικόνα βλέπετε τον πρόλογο της 262 σελίδων έκθεσης.

Όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, η έκθεση συντάχθηκε το Φεβρουάριο 1985, για λογαριασμό του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Το πρώτο που διαπίστωσε η έκθεση είναι πως η ενόχληση των κατοίκων ήταν πραγματική και δεν ήταν κατασκεύασμα της φαντασίας τους, όπως διατείνονται οι αιολικοί απατεώνες τόσα χρόνια. Η αιτία της ενόχλησης ήταν αεροδυναμική και οφείλεται στη διέλευση των πτερυγίων απ' τα υπήνεμα μέρη του πύργου στήριξης της ανεμογεννήτριας. Κι αυτό διαπιστώθηκε ήδη το Φεβρουάριο 1985!

Οι ακουστικοί παλμοί που δημιουργούνταν εστιάζονταν ακριβώς στα σπίτια αυτών που ανέφεραν ενόχληση, μετά από ανακλάσεις και διαθλάσεις στο έδαφος. Βρέθηκε επίσης πως τα σπίτια πάθαιναν περιοδικές ...

ελαστικές παραμορφώσεις κάτω απ' την επίδραση των ακουστικών παλμών, που δημιουργούνταν από το πέρασμα των πτερυγίων μπροστά απ' τον πύργο. Και ήταν οι συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης, που διαμορφώνονταν ιδίως στα πιο μικρά δωμάτια των σπιτιών, που προκαλούσαν τις ενοχλήσεις στους κατοίκους.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Η ανεμογεννήτρια MOD-1 είχε τοποθετηθεί το 1979 σε υψόμετρο 1348μ. σε λόφο πάνω απ' το Boone. Ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τότε και με διάμετρο πτερυγίων 61μ. είχε δυναμικότητα 2MW. Κατασκευάστηκε απ' τη General Electric, για λογαριασμό του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ και του Lewis Research Center της NASA. Στις αρχές του 1981 μια σοβαρή μηχανική βλάβη σήμανε το τέλος της ζωής της συγκεκριμένης ανεμογεννήτριας, αφού πρώτα είχε προλάβει να κάνει τη ζωή 12 οικογενειών σωστή κόλαση.

Όσοι τώρα ψάξετε στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που υποβάλλουν με διαδικασίες copy+paste οι αιολικοί, για αναφορά σε εκπομπή υποήχων και δημιουργία ακουστικών παλμών, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ενόχληση σε κατοίκους κοντινών περιοχών, μάταια θα ψάξετε. Όσοι ψάξετε σε Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αντίστοιχη αναφορά και μέτρα προφύλαξης των "άτυχων", που θα βρεθούν στο διάβα των κερδών των αιολικών ολιγαρχών, πάλι μάταια θα ψάξετε. Το παιχνίδι είναι πολύ καλά στημένο κι όλοι (αιολικοί, "αρμόδιες" υπηρεσίες, πολιτικοί) κυριολεκτικά "πουλάνε τρέλα", πως "η νομοθεσία δεν προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για εκπομπή υποήχων".

Και βεβαίως το παιχνίδι είναι στημένο με τις ευλογίες της δήθεν "Δικαιοσύνης", αφού ήταν η Σακελλαροπούλου που το 2012 "ξέπλυνε" κανονικά τα αιολικά, για να μπορούν να μπαίνουν παντού, ακόμα και στα καμένα. 

Δοξάστε τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου