Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γη είναι επίπεδη! Γι' αυτό και δεν θα πιστεύετε τι συμβαίνει με το 96% των κρατικών μετεωρολογικών σταθμών στις ΗΠΑ!

Οι πολιτικοί αποφάσισαν και διέταξαν πως βρισκόμαστε σε "κλιματική κρίση" κι αν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Η δήθεν "υπερθέρμανση του πλανήτη έχει πάει περίπατο κι όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, (που δημοσιεύει ο Δρ Ρόι Σπένσερ του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Χάντσβιλ), ο Αύγουστος 2022 δείχνει μέση θερμοκρασία της Κατώτερης Ατμόσφαιρας +0,28οC σε σχέση με το μέσο όρο θερμοκρασιών της 30ετίας 1991-2020. Τον Ιούλιο η απόκλιση ήταν +0,36οC, δηλαδή έχουμε μια μικρή μείωση.

Με αφετηρία των μετρήσεων τον Ιανουάριο 1979, όταν και ξεκίνησαν να υπάρχουν δορυφορικά δεδομένα θερμοκρασιών για το σύνολο του πλανήτη, η απόκλιση των +0,28οC αντιστοιχεί σε μέση γραμμική αύξηση +0,13οC ανά δεκαετία, (+0,11οC πάνω απ' τους ωκεανούς και 0,18οC πάνω απ' την ξηρά).

Η αύξηση αυτή είναι εντελώς μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια των φυσικών κλιματικών μεταβολών. Πολύ περισσότερο που οι δυο υψηλότερες κορυφές του διαγράμματος, στο 1998 και στο 2016, αντιστοιχούν σε έτη με ασυνήθιστα έντονα φαινόμενα El Niño! Το φαινόμενο El Niño, (αύξηση της θερμοκρασίας του κεντρικού Ειρηνικού και επηρεασμός του κλίματος του πλανήτη προς το πιο θερμό), είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν έχει την παραμικρή συσχέτιση με ανθρωπογενείς δραστηριότητες, καθώς έχει καταγραφεί ιστορικά αιώνες πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Μα, θα ρωτήσει ίσως κάποιος, γιατί να έχουμε αφετηρία το 1979, αφού τα θερμόμετρα ανακαλύφθηκαν πριν αιώνες. Την απάντηση τη βλέπετε στη πιο πάνω εικόνα, που έχω δείξει ξανά πριν 6,5 χρόνια: δείχνει τις ...

θέσεις μετεωρολογικών σταθμών που μπορούσαν να μετρήσουν το 1900 μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία. Είναι πασιφανές πως δεν μπορεί κανείς να συζητά σοβαρά για ικανοποιητική κάλυψη του πλανήτη και να γνωρίζει ποια ήταν η θερμοκρασία το 1900! Η κάλυψη είναι σχετικά πυκνή μόνο στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, άντε και λίγο στην Ανατολική Αυστραλία! Η εικόνα έχει δημοσιευθεί το 1997, σε εργασία με τίτλο "An Overview of the Global Historical Climatology Network Temperature Database". Η εργασία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Bulletin of the American Meteorological Society, τ.78, σελ. 2837-2849 και φαίνεται πως έκτοτε έχει τύχει ευρύτατης προσοχής από τον επιστημονικό κόσμο, καθώς φαίνεται να περιλαμβάνεται ως αναφορά σε εκατοντάδες νεότερες δημοσιεύσεις.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Μόνο που η κατάσταση με τους μετεωρολογικούς σταθμούς εδάφους των ΗΠΑ είναι ακόμα χειρότερη! Όπως αποκάλυψε έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο τέλος Ιουλίου 2022, το ...κρατηθείτε!, το ...96% των κρατικών μετεωρολογικών σταθμών εδάφους για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής έχει τοποθετηθεί σε σημεία εκτός προδιαγραφών, (κοντά σε άσφαλτο, σε μηχανήματα, σε τοίχους, κλπ), με αποτέλεσμα να παράγουν "υπερθέρμανση" λόγω του φαινομένου της θερμικής νησίδας σε περιπτώσεις αστικοποίησης! Οι υπόλοιποι, εντός προδιαγραφών σταθμοί, δείχνουν μόνο τη μισή "υπερθέρμανση"!

Οι προδιαγραφές του National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) απαιτούν όπως οι σταθμοί είναι τοποθετημένοι σε επίπεδο έδαφος (χώμα ή χόρτο), καλά αεριζόμενο, τυπικό της περιοχής μέτρησης και τουλάχιστον 100 πόδια (~30 μέτρα) μακριά από εκτεταμένη ασφάλτινη επιφάνεια η σκυρόδεμα. Χαρακτηριστική ωστόσο είναι η πιο πάνω εικόνα από τοποθέτηση νέου εξοπλισμού μετεωρολογικού σταθμού σε αντικατάσταση παλιού σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Κόλφαξ της Καλιφόρνια, κοντά σε πετρόχτιστο τοίχο, που πυρώνεται απ' τον ήλιο κι επηρεάζει τις μετρήσεις. (Το δεξί μέρος της εικόνας δείχνει λήψη με υπέρυθρες ακτίνες.) Περισσότερες εικόνες, καθώς και τη μεθοδολογία, μπορεί κανείς να δει στην αναλυτική έκθεση.

Μετά τα πιο πάνω, αντιλαμβάνεστε ελπίζω πως η πολιτική μας ζωή έχει περιπέσει ξανά σε μια νέα εποχή Ιεράς Εξέτασης, όπου δεν μας λένε πλέον πως "Η Γη είναι επίπεδη!", αλλά πως έχουμε "κλιματική κρίση". Ή σε μια νέα εποχή Μακαρθισμού, όπου όποιος δεν ασπάζεται το αφήγημα των πολιτικών είναι "κομμουνιστής" "αρνητής". Και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από υποτιθέμενος "πυλώνας της δημοκρατίας" έχουν μπουκωθεί με χρήμα αρκετά ώστε πλέον να είναι "πυλώνας τρομοκρατίας".

 

2 σχόλια:

  1. Είναι σαν τις μετρήσεις κατανάλωσης καυσίμου που γράφουν οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων στις διαφημίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.in.gr/2021/10/19/b-science/perivallon-b-science/klimatiki-allagi-vretania-epidotei-tin-antikatastasi-ton-leviton-aeriou/
    δειτε ημερομηνία τιποτα δεν ειναι τυχαιο
    η μπιζνα ειναι πολυ πολυ πολυ μεγαλη και εχει στηθει και νομοθετηθει εδω και χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή