Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Θάνατοι "από" ή "με" κορονοϊό: η ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει το μέγεθος της αποτυχίας της διαχείρισης.

Τη Δευτέρα 11/7/2022 η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία θανάτων για την περίοδο 1η έως 22η εβδομάδα του 2022, που καλύπτει το διάστημα 3/1/2022 - 5/6/2022. Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια από διάφορες αιτίες, περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19. Βεβαίως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θάνατοι οφείλονται στον κορονοϊό, αφού οι εκθέσεις του ΕΟΔΥ καταγράφουν μόνο θανάτους "με" κι όχι "από" τον ιό. Η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ έχει μετατρέψει τις νοσηλευτικές δομές σε παγίδες θανάτου, καθώς πολλοί ανέρρωσαν απ' τον κορονοϊό, αλλά κατέληξαν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Έργο των "αρίστων" κι αυτό, ένα ακόμα που πιστοποιεί την παταγώδη αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα: πανδημία, πυρκαγιές, ενέργεια, πληθωρισμό, τι να πρωτομετρήσει κανείς!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις πρώτες είκοσι δύο (22) εβδομάδες του 2022 (3/1/2022 – 5/6/2022) ανήλθαν σε 64.191 (32.326 άνδρες και 31.865 γυναίκες), σημειώνοντας αύξηση κατά 5.654 θανάτους (9,66%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (4/1/2021 – 6/6/2021), όταν είχαν ανέλθει σε 58.537 (30.132 άνδρες και 28.405 γυναίκες). Ακόμα χειρότερα, σε σχέση με το μέσο όρο των πρώτων είκοσι δύο (22) εβδομάδων των ετών της εξαετίας 2016 – 2021 (54.943 θάνατοι), σημειώθηκε αύξηση κατά 9.248 θανάτους (16,83%). Η αυξημένη θνησιμότητα ΔΕΝ οφείλεται στον κορονοϊό, ή έστω αποκλειστικά στον κορονοϊό, αλλά, φυσικά, ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να ψάξει πού οφείλεται. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η "Δικαιοσύνη". Όλοι τους συνεχίζουν μέσα σε μια νιρβάνα ηθικής παρακμής.

Συνεχίζει να παρατηρείται συνεπώς το άνοιγμα της ψαλίδας του 2022 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, άνοιγμα που οφείλεται κυρίως στους θανάτους που καταγράφηκαν κατά τις πρώτες εβδομάδες του έτους, ωστόσο απ' τη 18η εβδομάδα η πορεία μείωσης αντιστράφηκε και παρατηρήθηκε ξανά αύξηση των "αναφερόμενων" θανάτων. Άγνωστο κατά πόσο είναι αληθή τα στοιχεία ή ...

οι "αναφερόμενοι" θάνατοι αυξομειώνονται ανάλογα με τις εκάστοτε σκοπιμότητες της κυβέρνησης.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Τα συγκρινόμενα διαστήματα των ετών 2021 και 2022 αντιστοιχούν σε διαφορετικές φάσεις των κυμάτων, όπως δείχνει το πιο πάνω διάγραμμα. Εκείνο που είναι εντελώς χαρακτηριστικό βέβαια στο πιο πάνω διάγραμμα, είναι η απότομη μείωση των καταγραφόμενων θανάτων από το Μάιο, καθώς οι εκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος φαίνονται να υπερισχύουν της κοινής λογικής: θυμίζω πως την άνοιξη 2020 με λίγες εκατοντάδες κρούσματα και απειροελάχιστες καταγραφές θανάτων μας φόρεσαν μάσκες και μας έκλεισαν σε λοκντάουν, ενώ τώρα με μερικές χιλιάδες κρούσματα και περισσότερους "αναφερόμενους" θανάτους πήραν πίσω όλα τα μέτρα κι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται ελεύθερα. Μόνο τους υγειονομικούς, που έθεσαν σε αναστολή εργασίας, δεν εννοούν να επαναφέρουν στις δουλειές τους: άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αλαζονείας και μισαλλοδοξίας.

Η διαχείριση της πανδημίας μετά το Πάσχα απέδειξε ξεκάθαρα πως τα μέτρα δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά είναι μέτρα αυταρχισμού, στο πλαίσιο πρόληψης των αντιδράσεων για τη διοχέτευση τεραστίων ποσών, αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε εντελώς συγκεκριμένους μονοψήφιους αποδέκτες. Κάτι που δεν θα ήταν ποτέ εύκολο σε περιόδους ομαλότητας και, κυρίως, σε περιόδους που θα υπήρχε στοιχειώδης αντιπολίτευση, σε περιόδους που ο Τύπος δεν θα ήταν μπουκωμένος μέχρι αηδίας, σε περιόδους που η Δικαιοσύνη θα λειτουργούσε ως πυλώνας της Δημοκρατίας.

Κατόπιν αυτού πιστεύω να τρέξατε να υποβάλετε αίτηση για να πάρετε πίσω ένα μικρό μόνο μέρος απ' τα κλεμμένα με τους λογαριασμούς ρεύματος, το σανό που ίπταται παντού ενδεχομένως θα είναι αρκετό για να το καταναλώσετε ενόψει εκλογών. Τώρα πια, έχοντας θησαυρίσει με τα λεφτά του Power κοροϊδοpass, μπορείτε να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες, που εδώ και 40 χρόνια όλο βυθίζονται κάτω απ' τη θάλασσα, επειδή λιώνουν οι πάγοι, αλλά όλο και ξεφυτρώνουν εκεί κάτι επτάστερα ξενοδοχεία και νέα αεροδρόμια.

Α, και μην ξεχνάτε: για τα δισεκατομμύρια, που σας έκλεψε η ΝΔ απ' το φθινόπωρο 2021 με τις δήθεν επιδοτήσεις λογαριασμών, φταίει ο κακός ο Πούτιν, που μπήκε στην Ουκρανία 6 μήνες αργότερα!

 

2 σχόλια:

  1. Ο κυριότερος λόγος που αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι είναι η γενιά baby boom, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1945-1964. Πρόκειται γιατί την πολυπληθέστερη γενιά σε όλο τον δυτικό κόσμο. Σήμερα όσοι ζουν έχουν ηλικία 58-77 ετών, που σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να πεθαίνουν όλο και συχνότερα. Για τα επόμενα 10-15 χρόνια ο αριθμός των θανάτων στο δυτικό κόσμο όλο και θα αυξάνεται καθώς η μεγαλύτερη σε αριθμό γενιά που γνώρισε η δύση θα εγκαταλείπει το μάταιο τούτο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα η άποψη, δεν θα συμφωνήσω! Η γενιά baby boom έζησε με απείρως καλύτερες συνθήκες, με εμβόλια, με αντιβιοτικά, με ιατρική περίθαλψη, με καλύτερη διατροφή, με περισσότερη ενέργεια, κλπ και γι' αυτό έχει αυξηθεί και το προσδόκιμο επιβίωσης. Επιπλέον, αν αυτός ήταν ο λόγος, στατιστικά θα έπρεπε να παρατηρείται ομαλή αύξηση θανάτων κι όχι απότομη. Κι εδώ εξετάζουμε την Ελλάδα, που είναι Βαλκάνια, όχι το δυτικό κόσμο, που έκανε άλλα εμβόλια, έχει άλλη διατροφή, κλπ.

      Διαγραφή