Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Σαρώνει την ΕΕ η δήθεν "Πράσινη", δήθεν "Ανάπτυξη": ραγδαία αύξηση της ενεργειακής και συνολικής φτώχειας.

Όσοι πιστέψατε τα παραμύθια της ΝΔ το 2019, για "ισχυρή ανάπτυξη" και "αυτοδύναμη Ελλάδα", όπως έλεγε η προεκλογική της αφίσα, μπορείτε πλέον με ασφάλεια να κάνετε την αυτοκριτική σας. Όχι μόνο δεν έφεραν ανάπτυξη, αλλά έφεραν αύξηση του δημόσιου χρέους, προκειμένου να θησαυρίσουν εντελώς συγκεκριμένοι και μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών ολιγάρχες. Φυσικά η κοινωνικά απούσα Δικαιοσύνη θα το θεωρεί κι αυτό "συνταγματικώς ανεκτό" ...

Όλα βεβαίως τα κόμματα, που ομνύουν στη δήθεν "Πράσινη", δήθεν "Ανάπτυξη" και μας πιπιλίζουν καθημερινά το μυαλό για το κίβδηλο πολιτικό κατασκεύασμα της δήθεν "κλιματικής κρίσης", έχουν τις ευθύνες τους, για τη δρομολογημένη από το 2010 αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων με μονάδες φυσικού αερίου και τη μηδέποτε προώθηση της εξόρυξης ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ φυσικού αερίου. Μόνο ένας ωστόσο είχε το θράσος να κάνει άρον-άρον απολιγνιτοποίηση, να κλείσει λιγνιτωρυχεία και να παραδώσει τα εδάφη στους Γερμανούς, για να βάλουν φωτοβολταϊκά.

Απ' αυτό το ιστολόγιο το έχουμε πει εδώ και χρόνια, ανοιχτά και ξεκάθαρα και "αμαρτίαν ουκ έχομεν": μέχρι και στην προμετωπίδα το βάλαμε και πλέον ήρθε το 2022 και όλοι "Λιγνίτης" λέμε και κλαίμε! Η πρόσβαση των πολιτών σε φθηνή και αξιόπιστη ενέργεια έχει διαταραχθεί σοβαρά απ' την πολιτική της δήθεν "Πράσινης", δήθεν "Ανάπτυξης" κι η ενεργειακή φτώχεια σαρώνει απ' άκρου σ' άκρο την ΕΕ. Έρευνα του Ινστιτούτου Πουλαντζάς και της Kappa Research, που έγινε στις αρχές Μαΐου 2022, αποκάλυψε αυτό που όλοι βιώνουμε: τρεις φορές πάνω απ' το μέσο όρο της ΕΕ η ενεργειακή φτώχεια των Ελλήνων! Σε όπλο μαζικής καταστροφής έχει μετατρέψει την ενέργεια η ΕΕ! Ο Πούτιν δεν έχει την παραμικρή σχέση, έβαλε μόνο ένα κερασάκι σε μια πελώρια τούρτα!

Έρευνα όμως δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα, έγινε και στη Γερμανία, απ' το Ινστιτούτο IW της Κολωνίας και τ' αποτελέσματα ...

είναι εντελώς παρόμοια: 25%, ένα τέταρτο του πληθυσμού, ξόδεψε το Μάιο 2022 πάνω απ' το 10% του εισοδήματός του για να έχει πρόσβαση σε θέρμανση, ζεστό νερό και ρεύμα. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν μόνο 14,5%. Η ακρίβεια βεβαίως πλήττει περισσότερο τα "φτωχά" νοικοκυριά, αυτά που έχουν εισόδημα κάτω του 60% του μέσου όρου, που σε ποσοστό 65% χαρακτηρίζονται επισήμως πως βρίσκονται σε "ενεργειακή φτώχεια". Μέσα σ' ένα χρόνο το ποσοστό αυξήθηκε κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες και δεν έχουμε τελειώσει, η τιμή του φυσικού αερίου συνεχίζει την τρελή της πορεία, το ίδιο κι η τιμή του λιθάνθρακα. Ευτυχώς ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα απ' την τιμή του πετρελαίου και όσο ζούμε μπορούμε να ελπίζουμε πως θα τη σκαπουλάρουμε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Πλέον ωστόσο η ενεργειακή φτώχεια πλήττει ευθέως και τη "μεσαία" τάξη, καθώς διπλασιάστηκε, κι έφτασε στο 41%, το ποσοστό των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο ενεργειακής φτώχειας στο εισοδηματικό κλιμάκιο 60%-80% του μέσου εισοδήματος. Και, βεβαίως, πρόκειται για μια καθαρά ταξική πολιτική: η επιβάρυνση ποικίλλει, όσο υψηλότερο είναι το εισόδημα, τόσο χαμηλότερο είναι το μερίδιο που πηγαίνει στην ενέργεια.

Στην Ελλάδα πλέον οι πολίτες αρχίζουν ν' αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και δείχνουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τη λατρεία τους στον πολυχρονεμένο τους δικτάτορα. Δεν θυμάμαι άλλη φορά στη μεταπολίτευση ένα ολόκληρο γήπεδο, αντί ν' ασχολείται με τη συναυλία, να αφήνει κατά μέρος τους καλούς τρόπους και να βρίζει εν χορώ αυτόν που θεωρεί υπαίτιο για όσα βιώνει. Κι ακόμα, μόλις μπήκαμε στην περίοδο των καλοκαιρινών συναυλιών ...



1 σχόλιο:

  1. Η νεοφεουδαρχία που θέλει τους υπηκόους/υποτελείς -προς Θεού με τίποτε πολίτες- να δουλεύει, υπακούει δίχως αντιλογίες, ενίοτε και να ρίχνεται στα χαρακώματα για τον ηγεμόνα μια χαρά τα κάνει. Άντε γιατί ¨η πλέμπα¨ γέμιζε τους δρόμους, τις παραλίες, τις πλατείες με τη θλιβερή της παρουσία και δε χαιρόταν οι περιούσιοι.
    Εμείς όμως δώσαμε το δικαίωμα δυστυχώς να τσαλαπατήσουν τα άγραφα κοινωνικά συμβόλαια που στο μίνιμουμ έπρεπε να προσφέρουν ευμάρεια, υγεία, εκπαίδευση, ασφάλεια ανεξάρτητα πολιτειακού συστήματος.

    Άντε σύντομα και με δικαίωμα στην 1η νύχτα όπως το μεσαίωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή