Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Τέξας: εξαφανισμένα τα αιολικά με την παγωνιά, εξαφανισμένα και με τον καύσωνα! Εντελώς άχρηστα χωρίς αποθήκευση!

Όπως συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί απατεώνες, το Τέξας έχει ένα "εξαιρετικό αιολικό δυναμικό", καθώς κατεβαίνουν ανεμπόδιστα οι άνεμοι απ' το βορρά μέχρι τον Κόλπο του Μεξικό, με αποτέλεσμα να είναι η 1η Πολιτεία σε εγκατεστημένα αιολικά. Συντελεστές φόρτισης 35% στην ενδοχώρα και ακόμα και 65% στα παράλια δεν είναι ασυνήθεις, ωστόσο τα αιολικά στο Τέξας εξαφανίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ένα κύμα καύσωνα επηρέασε την περιοχή. "Εξαφανίστηκαν" σημαίνει πως την προηγούμενη εβδομάδα οι συντελεστές φόρτισης έπεσαν στο 8%, την ώρα που οι Τεξανοί άνοιγαν τα κλιματιστικά στο φουλ. Όπως λοιπόν βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα, το "καταπράσινο" Bloomberg έφθασε να "κράζει" τα αιολικά, πως αποτυγχάνουν ακριβώς την ώρα που το Τέξας τα χρειάζεται περισσότερο.

Αν τώρα συνδυάσουμε την έλλειψη των αιολικών απ' το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής με το γεγονός πως το δίκτυο μεταφοράς του Τέξας είναι αυτόνομο και δεν συνδέεται με τις υπόλοιπες ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να εισάγει ηλεκτρισμό αν τον χρειάζεται, το μείγμα αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις και φέρνει τις διακοπές ρεύματος προ των πυλών. 

Κατόπιν αυτού, τη Δευτέρα 11/7 το Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) εξέδωσε την 1η προειδοποίηση για αποφυγή υψηλών καταναλώσεων ηλεκτρισμού στο διάστημα 2-9 μμ, καθώς την Παρασκευή 8/7 η ζήτηση είχε φθάσει σε νέο ρεκόρ, άνω των 78GW. 

Είτε δεν εισακούστηκε η προειδοποίηση είτε η ζέστη ήταν τόσο ανυπόφορη που κανείς δεν διανοήθηκε να σβήσει το κλιματιστικό και δυο μέρες μετά, την Τετάρτη 13/7, το ERCOT εξέδωσε κατεπειγόντως και 2η προειδοποίηση για αποφυγή υψηλών καταναλώσεων ηλεκτρισμού στο διάστημα 2-9 μμ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Τα βαρομετρικά συστήματα υψηλών πιέσεων μειώνουν την ένταση των ανέμων στο επίπεδο των ανεμογ@@ητριών κι αυτό δεν είναι κάτι το άγνωστο ή καινοφανές. Το αν τελικά σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος ή όχι μικρή σημασία έχει. Το σημαντικό είναι πως τα αιολικά απέδειξαν για ακόμα μια φορά την πλήρη αναξιοπιστία τους, όπως ακριβώς την είχαν δείξει και στις παγωνιές του Φεβρουαρίου 2021, τότε που λόγω της εξαφάνισης των αιολικών το Τέξας μέτρησε πάνω από 150 νεκρούς.

Αξίζει να δείτε πως περιγράφει την κατάσταση ο δημοσιογράφος του Bloomberg, μιλώντας στο TEXAS STANDARD "Thankfully for the state, solar is very ...

strong there, and there is more solar power being added in the state ...when wind power is down, when people are cranking their ACs in this heat wave, it can be an issue." Παρατίθεται αμετάφραστο, ίσως η ΕΛΕΤΑΕΝ, το αιολικό λόμπι στην Ελλάδα, μπορεί να σας το μεταφράσει. Το ιστολόγιο πάντως ήδη απ’ τις πρώτες αναρτήσεις το 2014 είχε ξεκαθαρίσει πως θεωρεί τα φ/β απείρως πιο αξιόπιστα απ’ τα αιολικά κι απ’ τη στιγμή που φθήνυναν είχε ταχθεί υπές των φ/β στις στέγες.

Εξαφανισμένα λοιπόν τα αιολικά με την παγωνιά, εξαφανισμένα και με τον καύσωνα! Εντελώς άχρηστα χωρίς αποθήκευση του ηλεκτρισμού! Μόνο που όταν προστεθεί η αποθήκευση, το κόστος εξακοντίζεται και το παραμύθι της "φθηνής" ενέργειας απ' το "τζάμπα" άνεμο δεν το πιστεύει ούτε το λόμπι που το ξεφουρνίζει. Οι πολιτικοί λοιπόν που δεν αρκούνται στα αιολικά που ήδη έχουμε βάλει και θέλουν να ξεσκίσουν εντελώς τις βουνοκορφές μας, βάζοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερα αιολικά, στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στην άβυσσο του φυσικού αερίου, του αξιόπιστου αλλά πανάκριβου πλέον καυσίμου. Αν τουλάχιστον έκαναν κάτι να βγάλουμε το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης ... Μα αυτό είναι κάτι που το έχουμε πει απ' την 1η κιόλας ανάρτηση, το μακρινό 2013!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου