Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αιολικά: απαγορευμένες ζώνες στα βουνά, απαγορευμένη ναυσιπλοϊα στη θάλασσα! Κι επιπλέον ακριβό ρεύμα!


Ότι τα αιολικά είναι η πλέον αναξιόπιστη μορφή παραγωγής ηλεκτρισμού το γράφω χρόνια τώρα, από τότε που μας το είπε ο ΑΔΜΗΕ στη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020. Δυστυχώς αυτό δεν απέτρεψε το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα να σαρώσει χιλιάδες βουνοκορφές της πατρίδας μας, δημιουργώντας ζώνες απαγορευμένες σε προσέγγιση σε πάρα πολλά σημεία: οι ανεμογ@@ήτριες έχουν την κακή συνήθεια όχι μόνο να πετσοκόβουν τα ελάχιστα, δήθεν προστατευόμενα, όρνεα και αρπακτικά πουλιά της πατρίδας μας, αλλά, επιπλέον, να εκτοξεύουν προς κάθε κατεύθυνση όχι μόνο κομμάτια πάγου, αλλά και κομμάτια απ' τα πτερύγια.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στις 6/4/2022 στο μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό εργοστάσιο της Δανίας, το Anholt Offshore Wind Farm της φωτογραφίας, στο στενό μεταξύ Δανίας-Σουηδίας: σύμφωνα με ανακοίνωση της Δανέζικης Ørsted, μια απ' τις 111 Siemens Gamesa ανεμογ@@ήτριες έχασε τα πτερύγιά της, τα οποία έπεσαν στη θάλασσα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά η περιοχή αποκλείστηκε, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι ανεμογ@@ήτριες. Αποκλείστηκε επίσης η περιοχή σε όλα τα υπόλοιπα θαλάσσια αιολικά εργοστάσια που έχουν τον ίδιο τύπο ανεμογ@@ήτριας, (Siemens-Gamesa 3.6 MW – 4 MW): το Δανέζικο Avedøre Holme, τα Βρετανικά West of Duddon Sands, Lincs, Gunfleet Sands, Burbo Bank, Walney 1 & 2, καθώς και το Borkum Riffgrund 1

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για το συμβάν η μετοχή της Siemens-Gamesa έχασε 8,1%, ενώ πριν το συμβάν είχε προηγηθεί και πτώση 4%.

Με νεότερη ανακοίνωση η Ørsted ενημέρωσε πως οι περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα έχουν αρθεί, ωστόσο στα θαλάσσια αιολικά εργοστάσια της Γερμανίας η απαγόρευση της ναυσιπλοΐας είναι μόνιμη. Κι αν αυτά θέλουν και τα κάνουν οι Γερμανοί κι οι Δανοί, που κατασκευάζουν ανεμογ@@ήτριες, κατά ποια λογική πρέπει να δεσμεύσουμε δικές μας παράκτιες περιοχές για χάρη των ολιγαρχών, που με τη βοήθεια της κυβέρνησης ετοιμάζονται να καταλάβουν τα ανοιχτά της Πολιόχνης στη Λήμνο, τον κόλπο των Πεταλιών ανάμεσα Αττική & Εύβοια κι ένα σωρό άλλες περιοχές του Αιγαίου; 


Ό,τι και να ισχυρίζεται η κυβέρνηση των Πινόκιο, με επικεφαλής τον αρχι-Πινόκιο, η σκληρή πραγματικότητα είναι πως ...
τα "υπέροχα" Γερμανικά θαλάσσια αιολικά για ακόμα μια φορά, το μεσημέρι της 11/4/2022 έδιναν κάτω από 6% απόδοση. Χωρίς υποστήριξη απ' τα συμβατικά θερμικά εργοστάσια, η Γερμανία δεν θα είχε ρεύμα! Δεν υπάρχει πιο αναξιόπιστη μορφή παραγωγής ηλεκτρισμού απ' τα αιολικά!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

 

Το κερασάκι στη τούρτα; Στις 07:30 της 17/5/2022 τα χερσαία αιολικά της Γερμανίας έδιναν στο σύστημα 11GW, αλλά μόλις 2,5 ώρες αργότερα, στις 10:00, η απόδοση είχε πέσει στα 4GW. Πού θα έβρισκε η Γερμανία μέσα σε 2,5 ώρες 7GW; Ασφαλώς ο μόνος τρόπος είναι η ύπαρξη εφεδρειών, οι οποίες πληρώνονται και προστίθενται στο κόστος των δήθεν "φθηνών" αιολικών. Για να καταλαβαίνουμε πόσα είναι τα 7GW, είναι αρκετά για να ηλεκτροδοτήσουν μια Ελλάδα της ανάπτυξης της εποχής του Μητσοτάκη και των "αΧρίστων" του. Κι αυτό είναι που θέλουν να κάνουν στη χρεοκοπημένη χώρα, προκειμένου να θησαυρίζουν αενάως οι δυο δισεκατομμυριούχοι, που είπε το Μ. Σάββατο ο Κύρτσος πως δημιούργησε ο Μητσοτάκης με το φυσικό αέριο.

Λέτε να θησαυρίζουν μόνο οι δισεκατομμυριούχοι ή μήπως και κάποιοι άλλοι; Τι λέτε;

 

2 σχόλια:

  1. https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/624690/i-prasini-energeia-einai-apati-apotelei-akraia-spatali-xrimatos-einai-4-6-fores-akrivoteri-apo-to-fysiko-aerio

    Η πράσινη ενέργεια είναι απάτη – Αποτελεί ακραία σπατάλη χρήματος, είναι 4-6 φορές ακριβότερη από το φυσικό αέριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω γράψει στην 1η ανάρτηση, με ην οποία ξεκίνησε το ιστολόγιο το 2013: όσο περισσότερες απ' τις δήθεν "Α"ΠΕ βάζουμε, τόσο περισσότερο αέριο χρειαζόμαστε. Αυτό ακριβώς, για το οποίο ο Κύρτσος είπε το Μ. Σάββατο πως ο Μητσοτάκης δημιουργεί δυο νέους δισεκατομμυριούχους με το αέριο. Φυσικά κι είναι απάτη η "πρασινάδα", αλλά δεν είναι μόνο απάτη: είναι νεοΝαζισμός.

      Διαγραφή